Intervju med tapetdesigner

pion tapet

Kimberly Lewis är inte en kvinna med vanlig vit vägg. Den Brooklyn-baserade tapetdesignern är känd för djärva färger och lekfulla mönster. Faktum är att fyra av hennes tapetdesigner finns i Brooklyn Museums permanenta samling, vilket visar att neutral minimalism inte är för alla. Vi träffade Kimberly för att ta reda på vad som inspirerar hennes eklektiska mönster och hur även vita väggfästare kan experimentera med tapeter.

Vad inspirerade dig att starta ditt företag?

Jag studerade industridesign på college vid Pratt Institute här i Brooklyn, New York. Jag känner att programmet verkligen drog fram min entreprenörsanda. Jag älskade inte bara att skapa och designa produkter i mina studior, utan också att drömma om branding, imaginära kunder, skapa prototyper, testa och få feedback och sedan gå tillbaka till ritbordet. Jag trodde att jag bara lärde mig att designa produkter vid den tiden men när jag ser tillbaka på min erfarenhet tycker jag att det var en fantastisk grund för att driva ett företag också. Jag började sälja kuddar som jag skapade och designade mitt seniorår och det blev så småningom till mitt företag idag, vilket är inspirerat av min kärlek till mönster och dekorativ konst.

Dina mönster är så nyckfulla. Vad inspirerar dig?

Alla mina mönster har sina egna berättelser. Min ”Flamingo Dance” tapet designades för att återspegla stilen på ett elegant hotell i Miami. Min tapet ”Beverley” inspirerades av en klänning som jag hittade på en loppmarknad i New England. Min tapet ”Set Sail” är inspirerad av scenerna från Cape Cod.

Har du en favorit tapetdesign?

Det är så svårt att välja! Jag älskar så många olika mönster av så många olika skäl. Från min egen samling älskar jag ”Brownstone”, som är inspirerad av min kärlek till arkitektur. Jag älskar Nathalie Lete, särskilt hennes stora ängsdesign.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar att hjälpa människor att skapa ett vackert hem som de älskar – det är min största glädje!

Vad är den mest utmanande delen av ditt jobb?

Att ha på sig alla hattarna i mitt företag har varit en utmaning, minst sagt! Jag lär mig alltid.

Har du några råd till människor som är nervösa för att begå tapeter?

Du kan alltid börja smått; tänk utanför lådan om du är rädd att gå ut. Du kan tapetera insidan av bokhyllor, garderober, tak, lägga till en pop på insidan av köksskåp. Tapet behöver inte begränsas till väggarna.

Kimberly Lewis

Kimberly Lewis tapetdesigner

Flamingo Dance Wallpaper

rosa vit grå flamingo tryck tapet

Marigny Bakgrund

lila grå abstrakt tryck tapet

Ställ segelbakgrund

blå vit segelbåt tryck tapet

Beverley Bakgrund

turkos lime grå akvarell rutigt tapet

Knuten tapet

gul vit knuten tapet