Intervju Top Inredningsarkitekt Lori
Touchton

läderfåtölj

Décor Aid är glad att välkomna seniordesignern Lori Touchton. Liksom alla våra designers ger Lori en mängd erfarenheter från sin tid på toppföretag. Innan Lori gick med i det heltidsanställda teamet på vårt kontor i New York var det en designer på företag som Victoria Hagan Interiors, David Kleinberg Design Associates och Robin Baron Design.

Lär känna Lori lite bättre.

Vad drog dig till Décor Aid?

Förmågan att kreativt styra mina egna projekt och att kunna sälja egna designidéer var mycket attraktiv. Jag ville också föra mina designförmågor tillbaka till jorden och kunna hjälpa dem som verkligen behöver ett kreativt öga. Dekor Stöd ger min design mer ett syfte.

Vad fick dig att vilja vara designer?

Jag känner att jag alltid har sett utrymmen och tänkt mig vad jag kan göra med dem. Min mamma hade ett stort inflytande. Hon slutade aldrig arbeta när jag föddes, så helgerna var hennes tid att arbeta på vårt hus. Min mamma tog alltid med mig till målar- och tapetbutiker och möbelaffärer, och hon har en fantastisk smak, så jag tror att det bara var att följa henne runt fick mig intresserad av design i ung ålder. När jag var tillräckligt gammal för att göra saker själv skulle jag ständigt byta rum. Lyckligtvis är mina föräldrar inte så stränga och de låter mig vara kreativ – så länge det stannade i mitt rum!

Har du en favorit designstil eller era?

Inte säker på att jag har en speciell, men jag lockas ofta av mer grekiska och romerska klassiska arkitekturstilar. Jag tycker att skalan, symmetrin och proportionerna är mycket omtänksamma och vackra. När det gäller möbler har jag stor respekt för föremål som helt enkelt gjordes bra och trotsar designperioder. Ett bord av Jean Michel Frank såg lika bra ut på 1930-talet som i dag.

Finns det en viss bit som du gärna vill ha i ditt hem en dag?

Det är svårt att fastställa, men jag skulle verkligen älska alla originalverk av Jacques Adnet eller Jean Michel Frank. Det spelar ingen roll vad, bara att ha en originalbit skulle vara en personlig triumf i sig själv.

Hur påverkar boendet i New York dina mönster?

New York har en otrolig historia. Du kan se tidsskikten bara i stadens arkitektur, vilket är det som gör det mest attraktivt. Detsamma kan sägas för vad jag försöker uppnå med mina design. Jag gillar att se till att det finns lager av intresse och inte alla en stil. Jag tycker inte om utrymmen som känns för ”periodiska” eller som om du har gått in i ett showroom, och New York är ett symbol för intresse och mångfald.

Vad är en snabb sak som alla kan göra för att göra sitt hem lite vackrare?

Fönsterbehandlingar. De behöver inte vara typiska gardiner eller romerska nyanser, utan klä dina fönster ordentligt. Jag känner att det tillägget alltid gör att ett utrymme känns komplett.