Investeringsmöbler

bästa investeringsmöbler

Så svårt som det kan vara att söka efter de bästa investeringsmöblerna för ditt hem, det finns gott om anledning att fortsätta med försiktighet och noggrant övervägande.

Inredningen av din lägenhet eller ditt hem eller renovering av den för den delen kan vara utmanande när du kämpar mot trängseln att skynda dig för att fylla utrymmet med praktiska och snygga bitar genom att gå över till din närmaste storhandelskedja och spendera din budget på att utrusta hela ditt hem i ett gå.

Men vår dekoratörer rekommenderar starkt att stå emot den frestelsen.

Även om det kan vara svårt, tempo själv. Som med allt som är estetiskt i livet, kommer det att löna sig på nolltid att spendera mer tid på att köpa bitar och mer pengar på färre saker.

I stället för att förstöra din budget på generiska fynd som förr eller senare kommer att falla sönder, investerar du i intressanta, välgjorda bitar av hög kvalitet som du kan använda under en livstid och längre.

Det lönar sig också att tänka på hur du kan använda bitar nu och hur du kan återanvända dem senare. Käll tidlösa, multifunktionella bitar som kommer att växa med dig.

Innan du spenderar din budget på ett investeringsmöbel, fråga dig själv: Älskar jag det? Kommer jag att fortsätta älska det om fem år? Är den välgjord och designad? Är det för trendigt? Är den mångsidig?

När det gäller att köpa investeringsmöbler, använd din tid och pengar klokt för givande, långsiktig framgång.

Med det sagt är det inte nödvändigt och nästan omöjligt att köpa investeringsmöbler samtidigt eftersom inget utrymme kan dekoreras över natten. För att hjälpa dig hitta ditt sätt har vi skapat en kortlista som hjälper dig när du kartlägger din handlingsplan.

Mattor

investering möbler mattor

Tänk på en uttalande matta grunden till vilket rum som helst, eftersom det är en utmärkt utgångspunkt för att definiera omfattningen av inredning som kommer att fungera från rum till rum. Och en snygg matta kommer att binda ihop allt på ett lyxigt sätt – oavsett hur gammal eller billig inredningen den är ihopkopplad med är.

Dessutom, när du försiktigt dekorerar ditt hem över tiden är en matta en bekväm platshållare om du stirrar på tomma, öppna rum känns lite överväldigande. För att få ut mesta möjliga av en matta ska du vara på utkik efter försäljning både online och i butiken och välja alternativ som har en syntetisk blandning eftersom de kommer att hålla längre och blir enklare och billigare att rengöra.

Konst

investering möbler konst

Liksom mattor kan konst ge liv till ett tomt eller glest utrymme direkt. Inramade affischer är fantastiska och vuxna, men våra inredningsarkitekter föreslår att man bygger en konstsamling som en verklig livsförbättrande investering. Och det är mer än troligt att ingen annan har samma samlarobjekt som du gör.

Lysande, djärv och uttrycksfull konst kan göra att även de mest grundläggande Ikea-sofforna ser dyrare och polerade ut när de hängs ovanför.

Var kreativ i ditt tillvägagångssätt för att säkra konstverk eftersom verk av studenter och unga oupptäckta konstnärer är original och kan vara budgetvänliga. Överväg att köpa några mindre samordningsstycken för att klustera ihop, eller investera i en eller två stora uttalandestycken.

Stolar

investeringsmöbler Pierre Paulin stol

En ikonisk, väldesignad stol som kan skryta med både personlighet och ett värde som definierar tillverkarens signatur kommer aldrig att minska i värde så länge du tar hand om den. En från designers som Ray och Charles Eames kommer också att stå igenom tidens test och bara bli bättre med ålder och användning.

Välj en klassisk firad stil som kan fungera med en mängd olika designstilar, från moderna till traditionella miljöer och i många rum, inklusive ditt vardagsrum, vardagsrum, sovrum eller hemmakontor, eftersom det kan vara jättekul att flytta delar runt ditt hus för snabba rum uppdateras. Leta efter stolar och ytterligare sittmöjligheter som tillverkats av en tillverkare med rykte om god kvalitet och tidlös design.

Byrå

investering möbler lagring byrå

En vacker byrå är en grundläggande men ändå universellt tilltalande möbel. De kan fungera som entrébord, förankra ett vardagsrum eller fungera som ett utmärkt nattduksbord eller plats för att hysa en TV. Du kan också flytta den till en garderob för extra lagring.

En litet ungkarls byrå är också mångsidig och lätt bärbar och kan gå i en mindre hall med en lampa och ett lådfack för post och nycklar på toppen, i ett vardagsrum ihop mellan två sidostolar eller bredvid din säng.

Även i ett badrum är en vacker byrå ett elegant sätt att förvara saker. Och de är lätta att flytta. När det är på jakt efter en byrå på lång sikt lönar det sig att leta efter investeringsmöbler som kan skryta med tidlös men ändå betydande stil och intressanta detaljer som skiljer den åt samtidigt som de blir mer eftertraktade och unika.

Belysning

investeringsmöbelbelysning

En väldesignad armatur eller lampa kan omedelbart låna ut ett rumsdrama samtidigt som den höjs för att se ljusare ut och i slutändan dyrare, särskilt i mindre utrymmen. Varje rum ska ha flera ljuskällor, inklusive bordslampor, golvlampor och lampor, tillsammans med en uttalande takarmatur.

Bli djärv och ha kul med dina alternativ eftersom belysningsarmaturer är till ett rum som smycken är för en outfit. Var bara säker på att belysningsarmaturerna du tar med är unika, har en fantastisk design som aldrig kommer att gå ur stil och är välgjorda av en pålitlig designer eller varumärke.

Matbord

investeringsmöbler herman miller matbord

Eftersom människor använder formella matplatser mindre ofta än någonsin, ska du handla ett matbord som kan göra dubbla arbetsuppgifter i mindre utrymmen (en plats att äta, arbeta och underhålla) för att få ut det mesta av dina investeringsmöbler.

Beroende på vilken skala och stil du väljer kommer ett vackert designat matbord att löna sig med tiden eftersom det blir en central funktion i ditt hem med både gäster och familjemedlemmar som sitter och pratar.

Skrivbord

investeringsmöbel skrivbord

Du kanske förbiser det, men varje hem behöver en särskild plats för att arbeta på en bärbar dator, checka post och sortera räkningar.

Beroende på storlek kan ett skrivbord också fungera som ett nattduksbord, ett konsolbord, ett entrébord och till och med ett fåfängsbord. Sök ett skrivbord som har gott om förvaringsutrymmen och som är solida i konstruktionen för att få mest nytta över tiden.

Säng

investering möbler säng

Även om minimala trender sent har nästan eliminerat behovet av en, är en vackert stoppad sänggavel ett klassiskt stycke som inte tar upp för mycket extra utrymme samtidigt som det ger en elegant känsla av drama och symmetri i alla sovrum.

Soffa

investering möbler soffa

Eftersom det är lätt att föreställa sig att du kommer att spendera mycket tid på din soffa, köp den bäst gjorda du kan hitta för din budget gjord i ett lätt att rengöra, tåligt tyg med en fantastisk silhuett. Våra inredningsarkitekter föreslår emellertid starkt att man undviker tryckta investeringsmöbler såvida inte nämnda bit tillverkas i ikoniska klädsel som aldrig tappar värde.

Även om en rak neutral tillverkning kan bli oinspirerande från början, kommer du att få mest slitage av ett mer klassiskt klädselalternativ än du skulle göra med något tryck eller mönster när din smak förändras över tiden. När du vill ha en snabb uppdatering, byt tillbehör som kuddar och kastar säsongsmässigt som en billig uppgradering. Och stå emot lusten att avstå från kvalitet över stil eftersom du i slutändan kommer att betala för det på lång sikt.

Tänk på det här sättet; en ikonisk soffa är inte billig, men du får mycket för pengarna.

Något oväntat

investering möbler tillbehör

Tänk på att inte alla investeringsmöbler behöver vara en häftklammer. För att ge en känsla av rikedom, värme och lek, lägg till en prick för att komplettera varje rum med spännande bitar som speglar din smak, personlighet och livsstil medan du berättar sin egen unika historia.

Bilder via Pinterest