Japanska stilhem

Orientinspirerade mönster är nu mycket populära i USA. Fjärran Österns rika konsttradition inspirerade våra tillverkare av högkvalitativa konsumentvaror att inkludera orientaliskt inflytande i deras design. Kompetentvävda orientaliska mattor får också betydelse i många amerikanska hem, där deras intraneklicitet dekorerar golv och till och med väggar med en touch av östlig äkthet.

Det kinesiska alfabetet har inspirerat några av de mest populära orientaliska mönstren. Detta skrivsystem kallas också Kanji. Det skiljer sig från vårt västra alfabet genom att varje symbol representerar ett ord eller en term snarare än en bokstav. Dessa symboler, känd som ideogram, tillåter kinesiska talare i olika dialekter att använda ett begripligt skrivsystem. Kanji-symbolerna används i både Japan och Kina. De är intrikata och graciösa, vilket förklarar varför de används så vanligt i östinspirerade mönster. Deras inflytande gäller särskilt för tatueringar. Eftersom de flesta amerikanska tatuerare inte talar flytande kinesiska eller japanska, bör man alltid vara försiktig innan man får en Kanji-tatuering. Du bör alltid se till att den valda designen verkligen är det som butikskatalogen beskriver.

Östra mönster används också ofta i många hantverk som broderier. Du kan krydda ett projekt genom att ge det en exotisk sofistikering och dekorativa funktioner som inte finns med västerländska inspirerade mönster. Sådana orientaliska inspirationer finns på rätter, möbler och många andra hushållsartiklar och ytor. Tapet, dekorerat med orientaliska mönster, ger ett vardagsrum en omedelbar hiss som kommer att förvåna dig med dess sofistikerade. Bland mina asiatiska favoritprodukter älskar jag särskilt mjukheten och värmen i de tunga koreanska filtarna, som är täckta med hisnande, naturinspirerade motiv som djur och växter.

Men om du letar efter autentiska snygga orientaliska produkter är det bästa sättet att köpa produkter som faktiskt kommer från Fjärran Östern att köpa dem. Jag tycker att det är lätt att köpa alla typer av vackert dekorerade hushållsprodukter eftersom jag bor i San Francisco, där det finns ett stort asiatiskt samhälle. Tyvärr kanske detta inte är fallet i regionen där du bor, och det kan vara svårare att få autentiska orientaliska produkter. Det är, och eftersom vi importerar många varor från asiatiska länder, bör du kunna hitta mönster med östlig påverkan utan alltför stora svårigheter.