Jean Prouve nyutgivna mönster

Prouve stol

Den franska arkitekten och formgivaren Jean Prouvé tog med sig en teknisk känsla för sitt designarbete. Han är känd för att säga, ”Designa aldrig någonting som inte kan göras.” Och inte överraskande är hans arbete en övning i den mycket praktiska han förespråkade, men de är också fantastiskt kreativa i sin enkelhet. Prouvé började tillverka metallmöbler på 1920-talet och samarbetade med franska designerstorlekar som Le Corbusier och Charlotte Perriand. Hans arkitektoniska arbete har inspirerat arkitekter som Norman Foster och Renzo Piano och hans inredning ger höga priser på auktionsmarknaden.

Sedan 2002 har det schweiziska möbelföretaget Vitra omutgivit kärnbitar av Prouvés möbler. 2011 samarbetade modemärket G-Star Raw med Vitra (med välsignelse från Prouvé-familjen) för att skapa möbler för sitt Rem Koolhaas och kontoret för Metropolitan Architecture-designade huvudkontor i Amsterdam. Samlingen innehåller 11 stycken omutgivna och anpassade för att passa 2000-talets liv. Förutom denim har G-Star precis börjat sälja bitarna, liksom Vitra. Men inte dither! Om du älskar mitten av århundradet kommer möblerna och belysningen i Prouvé RAW Office Edition endast att vara tillgängliga fram till slutet av 2016.

Potensljus

Jean Prouve industriell vägglampa

Kallad Prouvé Raw Office Edition, kollektionens färgpalett är avsedd att framkalla klassiska maskiner – en nick Prouvés industriella estetik. Här visas en av våra designers favoriter, det klassiska Potence-ljuset.

Fauteuil Direction Pivotant

Jean Prouve rullstol skrivbord

Bureau Métallique

Jean Prouve stålskrivbord

Fauteuil-riktning

Jean Prouve Fauteuil Direction Chair

Lampe de Bureau

Jean Prouve Lampe de Bureau