Kakelplattegolv

Designa ditt kök med rätt kakel – så ser du bra ut i ditt kök – och skydda golvet i ditt hem från skador. Köket är ett utrymme som behöver extra skydd för sina golv på grund av det arbete som rummet används för. Det finns en konstant risk för fläckar och skador från fallande redskap etc. Dina golvplattor måste vara hållbara och enkla att rengöra.

De typer av köksplattegolv som finns tillgängliga på marknaden idag

För närvarande finns det många typer av kakelgolv på marknaden – olika material finns i olika prisklasser – var och en av dessa material har sina egna fördelar och nackdelar. Det är lätt att ta reda på de olika tillgängliga materialen och välja det perfekta materialet för ditt köksgolv.

Glaserade och orlaserade plattor

För det första finns det glaserade och oflasade kakel; De glaserade brickorna är väldigt enkla att rengöra och tonas inte så ofta som orlaserade plattor. Allt du behöver göra är att lägga till en varm tvålmopp med en mild rengöringslösning då och då. Problemet med glaserade brickor är att de är mycket släta och kan därför vara mycket hala. Detta är farligt, speciellt om köket är på väg att spilla vatten eller om det finns små barn i ditt hem. För att undvika detta kan du föredra orlaserade plattor framför glaserade. Oglaserade brickor förhindrar att golvet glider och har en estetiskt behaglig texturerad yta. Å andra sidan är orlaserade plattor inte lika hållbara som glaserade – de är mer mottagliga för skador eftersom de inte skyddas av detta ytterligare glaslager.

Olika typer av plattor material

Naturliga material för kakelgolv är porslin, stenbrott, stenar och sten. Dessa bindningar är strukturer, grova och hållbara – och också relativt dyra. De ger ditt kök ett fantastiskt, autentiskt utseende och ger det den elegans du kanske letar efter. Porslin och keramik bryts lätt av och skadas – och du måste ofta byta brickor. En bra idé skulle vara att använda glaserade keramik- eller porslinsplattor för köksgolvet – även om du måste vara försiktig på den släta ytan.

Det andra materialet du vill använda för dina köksplattor är linoleum, vinyl, laminat eller plankor. Dessa är gjorda i olika stilar – och varje design får dem att se ut som ett annat material än de är – med stiliserade strukturella mönster som trä eller sten eller marmor eller mosaik. De är bekväma att gå på, enkla att rengöra, svåra att täcka och lämpliga som köksgolv. De ser dock inte lika äkta eller eleganta ut som naturliga material, även om de finns i olika stilar, färger och prisklasser. De är vanligtvis mycket billigare än de andra plattorna. De måste dock omedelbart rengöras för spillt material eftersom de inte är smutsavvisande. Ytorna är lätta att rengöra, men fläckar är svåra att ta bort och plattorna kan böjas av slitage.

Det är lätt att hitta rätt typ av köksplattor för ditt hem när du har bestämt vilken fördel du har över alla andra. Bläddra bland samma antal webbplatser för kakelplattor som finns tillgängliga online och välj de brickor som är bäst för ditt kök.