Kitchen Island Idéer

bästa moderna kökö-idéer

Vill du uppdatera ditt kök med extra lagringsutrymme, extra arbetsyta och allmänt värde i år? Oavsett om du letar efter kököidéer för små kök eller om du har gott om utrymme att arbeta med, finns det en perfekt köksöidé som fungerar för ditt hem.

Från djärva färger till smarta förvaringslösningar, här är över 20 av de bästa köksöarna för dina köksrenoveringar från 2019 från våra expertentreprenörer och inredningsarkitekter.

Njurformad

asymmetrisk köksö

Om du inte är välsignad med massor av gott om utrymme i ditt kök, eller om det är ett besvärligt utrymme, kan idéer om njurar eller bönor i köket vara det bästa alternativet för dig.

De sveper runt dig, tar mindre plats än en kvadratisk köksö och det finns inga skarpa hörn att slå i – perfekt för mindre utrymmen och för hushåll med barn som är benägna att stöta på saker.

En rektangulär ö

köksön 2019

Köksöarna är traditionellt fyrkantiga men rutor passar bara inte allas utrymme. En rektangulär köksö kan passa ditt köks storlek och form mycket bättre.

På en längre ö kan du få mycket fler idéer om arbetsytan. Längre köksöar är också utmärkta för att gömma dina skrymmande apparater (som en ugn) eftersom du kan se dem ur sikte, vilket gör att ditt kök ser minimalt ut i design, rymligt och snyggt – vilket gör det till en av de mest effektiva och enkla idéerna på köksön bör du överväga.

En speglad köksö

speglad köksö

En speglad köksö kommer att se glamorös ut även i de vanligaste köken. Dess reflekterande yta får ditt kök att se ut som om det är större och ljusare och det är också ett smart sätt att dölja en köksö som tar värdefullt golvutrymme mitt i ditt kök.

Mindre speglade paneler kan också dölja dött utrymme eller täcka lådfronter; speglar gör det till snygga idéer på köksön.

Cirkulär / Oval

oval köksö

Cirkulära eller ovala köksöar är ett annat bra alternativ om du behöver en liten köksö. Att ta upp mycket mindre utrymme eftersom det inte finns några hörn och inget slösat utrymme heller – de ger fantastiska köksöidéer för små utrymmen.

Cirkulära öar är bäst för att ge dig extra diskutrymme och förvaring eftersom du kommer att vara hårt pressad för att placera en diskmaskin i en. Ovala köksöar lämnar sig spektakulärt till ett frukostbarsutrymme, så var noga med att använda deras socialt tilltalande form med barstolar.

Frukost Bar Kitchen Island

frukostkök köksö

En frukostbar är ett underbart socialt sätt att äta och underhålla och det är perfekt för mer avslappnade måltider i köket. En liten köksö kan användas som frukostbar och rymmer många människor.

Alternativt kan du skapa ett överhäng på ena sidan av din köksö (oavsett vad du använder den för) för att skapa en ö för dubbla ändamål – en bra köksöidé för ett litet kök.

Kontrasterande färgscheman

kontrasterande köksö

Om det är dags att införa färg i ditt kök är en kontrasterande köksö en smart väg att injicera lysande färg i den. Genom att installera en köksö i olika färger kan du kontrastera enheternas färg med resten av köket.

Vi älskar hösttoner och djupblå för idéer för att dekorera köksöar eftersom de ger din kök färg som är varm och inbjudande, plus att den aldrig kommer att gå ur stil eller se gammal ut.

Konditorivaror

smart köksö

Om du älskar att skapa delikatesser av bakverk eller bröd, varför inte förvandla dina kököidéer till en bakverk eller något tillägnad mer för din matlagningsstil?

Ytor för bakverk och bröd är lägre än en vanlig arbetsyta, så att du kan bearbeta degen lättare. Marmor är en utmärkt materialyta för att arbeta pasta, så gå till en köksö med marmor.

Svepande asymmetri

njurformad köksö

Om du har utrymme att fylla (och du har en generös köksöidébudget att arbeta med), fyll den sedan med en svepande asymmetrisk köksö.

Detta kan användas för att skapa ytterligare sittplatser, eller som utrymme för din diskbänk, diskutrymme och extra förvaring. Eller använd det helt enkelt för att få en stark visuell inverkan med kontrasterande färg och material.

En vinbar

vinställ kök ö

Stort fan av vin (vi är det också)? Vad är då bättre för din köksö än att forma den till att fungera som en bar? Få utseendet genom att skapa gott om förvaring för flaskor för att enkelt komma åt dem när du behöver dem.

Lägg till hyllplats för vinglas och integrera ett vinkyl så att du kan hålla ditt vin kyld. Lägg till ett överhäng för en frukostbar så att du och dina vänner kan sitta på eleganta barstolar och diskutera dagens händelser över ett stort glas vino.

Snygg korgförvaring

korg förvaring kök ö

En ö full av korgförvaring är ett snyggt och praktiskt sätt att hålla alla dina köksartiklar ihop och de ger bra köksöidéer till en budget.

Plus, korgar ser så charmiga ut – gå till en trä-toppad ö med grädde korgar, eller överväga till och med en grå och vit kombination för dina köksö färgidéer.

Metallics

metallisk köksö

High-shine metallics är allvarligt trendiga och de ger ultra-chic köksöidéer som säkert kommer att ge en känsla av vardaglig glamour i ett av dina mest använda utrymmen.

Välj ett rostfritt stål för en industriell köksö eller antik mässing eller guld för något lite varmare. Hela ön behöver inte vara metallisk – topp med trä eller marmor för att mildra utseendet – enkla köksöidéer som påverkar.

En köksö

köksö

Skapa yta i ditt kök genom att flytta din spis till din köksö. Det frigör det ursprungliga ytan och låter dig laga mat på ett mer centraliserat sätt.

Om du behöver köksöidéer för små utrymmen, ha dina krukor, stekpannor och redskap hängda över ön, eftersom det också ger dig enkel tillgång till din köksutrustning medan du förbereder och lagar mat.

Sink i mitten

köksö

Att flytta diskbänken till en köksö är en trevlig funktion av en traditionellt tråkig köksbehov. Det skapar extra arbetsyta och centraliserar ditt rum, även med en liten köksö.

Gör en inverkan med ett uttalande – tryck djärvt och välj en guldkran eller något utsmyckat och intressant. Det här behöver inte kosta mycket, så det kommer inte att överstiga din budget för budgetöden.

Ett slaktarblock

slaktare blockerar köksön

Slaktkvarter är perfekta köksöidéer för litet utrymme. De kan flyttas lätt (särskilt om de är på hjul), de har gott om förvaring och den extra bonusen att framkalla en varm rustik industriell känsla.

Vi älskar mörkt färdiga slaktkvarter med traditionella träplattor för kököns färgidéer; de ser bra ut i både traditionella och moderna kök.

Extra lagring av kokböcker

kokbok köksön

Kokböcker bör förvaras i köket, men det finns ofta inte plats för dem, så de ligger i ett skåp, glömda, tills löften om att hålla en middagsfest joggar ditt minne.

Att ha hyllor på din köksö innebär att kokböcker enkelt kan lagras och hänvisas till köket samtidigt som de är långt borta.

Charmigt land

modern lantkökö

Köksöarnas symbol är en ode till lantlig stil – varma ekskåp toppade med keramiska plattor för något lite annorlunda, till och med solida eköar med söta ginghamgardiner för att dölja vad som lagras under (bra för köksöidéer med en budget).

Ett väderbitet, varmt och väl använt utseende är vad du ska här.

Flernivåytor

flera nivå kök ö

Som ni väl vet skapades inte alla bänkskivan lika – vissa jobb görs bäst på en lägre nivå och andra görs bäst på en högre nivå.

En köksö ger dig möjlighet att ha en yta på flera nivåer, så att du enkelt kan tvätta och hugga i ena änden och sitta och äta i den andra.

Öppna hyllenheter

öppen hyllor kök ö

Öppna hyllor håller inte bara dina köksartiklar tillgängliga, men de ger fantastiska köksöidéer. Öppna hyllor på din ö gör att du kan lagra kryddkrukor och torkade varor, eller porslin eller krukor och kokkärl (vad du än vill).

De är lätta att komma åt, och de ger en härlig funktion när de är stiliserade och välbedömda.

Avsmalnat

snygg köksö

Köksöar behöver inte ta upp hela ditt kök, och du behöver inte heller ett gigantiskt kök för att rymma ett. Att para ner den traditionella köksön till det väsentliga betyder att du kan passa in i stort sett alla storlekar.

Letar du efter mer diskutrymme? Öppna utrymmet med en ö på benen – Pallar kan stoppas under för ytterligare sittplatser och hyllor kan läggas till för mer förvaring. Men det behöver inte vara stort.

En extra bred köksö

moderna kökö-idéer

Om du har gott om golvyta att arbeta med kommer en extra bred köksö att erbjuda dig gott om extra förvaring och yta samtidigt som du skapar en fantastisk effekt.

Och om en inte räcker eller ser vackert ut kan två köksöar ge en imponerande funktion som ger ditt hem mycket värde.

En bänkskiva för vattenfall

bänkskiva för vattenfall

För ett elegant och sofistikerat utseende som är värt investeringen, kommer en vattenbänkskiva i elegant marmor att ge en vacker touch till din köksö.

Var bara säker på att du blir nöjd med utseendet och känslan på ytan du tar in för att se till att din investering kommer att klara tidens test och att du inte tröttnar på den på kort tid.

Helt vit

köksö i marmor

En tonal helvit köksö ger ett minimalt uttalande samtidigt som ditt kök blir större och ljusare. Dessutom älskar vi hur de tydliga Stark-barstolarna introducerades i köket som visas ovan eftersom de också ger en subtil påverkan som är allvarligt snygg.

En eklektisk köksö

eklektisk köksö

Letar du efter en unik köksöidé? Ett eklektiskt tag kommer att göra din köksö till en minnesvärd utmärkelse som den som visas ovan. Bänkskivans överhäng håller det övergripande utseendet tyst men full av djärv rikedom och visuellt spel.

En metallkökö

metall köksö

Håll utseendet rent och lätt att sköta genom att välja en köksö av metall som ger ditt hem en känsla av industriell svalhet i många år framöver.

En minimal köksö

minimal köksöOm du har intrycket av att köksöarna måste ta en avsevärd mängd golvyta, finns det gott om minimala kökö-idéer för att bevisa att du har fel.

Gå för ett rent och fridfullt utseende genom att skapa en smal köksö med matt yta för ett subtilt uttalande.

Ett svep runt Kitchen Island

linda runt köksön

Om du har ett stort kök och underhåller ofta kommer en massiv wrap runt köksön att gynna dig i många år framöver. Våra inredningsarkitekter älskade köksön som visas ovan som ett exempel, eftersom den verkligen erbjuder så många värdefulla bekvämligheter, inklusive extra bekväma sittplatser och hörn för dekorativa föremål.

En bärbar köksö

bärbar köksö

Om du hyr ut eller letar efter kököidéer med en budget kan du enkelt köpa en snygg och praktisk köksö som du kan flytta med dig och flytta när den inte behövs. Dessutom kan de lätt hittas för bara några hundra dollar eller mindre.

Bilder via Pinterest