kockens kök under skåpbelysning

Med alla inredningsplaner finns det en fin balans mellan estetik och praktik. Inget område i hemmet står inför detta dilemma som köket. Med utbudet av alternativ för bänkskivor, skåp och apparater är varje köksbeslut tippat i linje med funktionalitet och skönhet. Men att bli järnkock betyder inte att du överger din inre estetik. Våra seniordesigners har dessa tips för att få det perfekt designade kockens kök.

Sinken

kockens diskbänk

När du tänker på kockens kök, börja med diskbänken. Din diskbänk ska vara centralt belägen och ha plats för matberedning på vardera sidan. Vi brukar källa till utdragbara kranar, men har ett alternativ som passar dina önskemål. I vilket fall som helst föreslår vi starkt en djup diskbänk. De är ett enkelt sätt att dölja krukor och kokkärl när du sätter dig ner för middag. Lägg märke till bondgårdens diskbänk som vi placerade på detta eleganta Sag Harbor loft.

Hållbara ytor

köksbänkskivor

Helt granitfasen är över. Så istället för att välja ett naturligt material med högt underhåll, installera lätt att rengöra och hållbara syntetiska bänkskivor. Kolla in de vita bänkskivorna i kvarts som vi köpte till detta Westchester-familjehem.

Köksö

kockens köksö

En köksö är ett stort område för flera användningsområden i hemmet, särskilt om du gillar att underhålla. Börja natten med att samla alla runt några köttbrädor. Och när middagen är på gång skapar en köksö en bra buffert mellan dig och gästen som vill spela sous chef. Dra upp ett par barstolar, som vi gjorde i det här moderna hemmet, och parkera dina gäster långt ifrån matberedningen.

Praktiska apparater; Elegant skåp

kockens köksskåp

När du väljer apparater, fokusera på praktiska istället för estetik. Retrokylar och lantugnar har ingen plats i ditt kök, oavsett hur bra de passar med din designstil. Välj istället apparater som passar dina kulinariska behov och häll din designkänslighet i dina skåp. I det här lätta, luftiga samarbetet kunde vi få ett elegant övergångsutseende samtidigt som vi inkluderade moderna apparater av rostfritt stål.

Underkabinettbelysning

kockens kök under skåpbelysning

När du skivar och tärnar vill du ha så mycket ljus som möjligt. Tänk på en linje med belysning för kockens kök. Det skapar ett basskikt av belysning samtidigt som det ger dig det nödvändiga ljuset du behöver för matberedning. Underskåpsljus kan också belysa alla fina material, som marmor och valnöt i detta palats från mitten av århundradet.

Öppen och stängd förvaring

kockens köksförvaring

När vi utformar kök vill vi ha en blandning av öppna och slutna förvaringslösningar. Porslinsserviset med hasami som just kom från Japan? Perfekt för öppen förvaring. Den crusty crockpot som du ärvt från din stora moster? Förvara den bakom stängda dörrar. Kolla in hur vi blandade öppen och stängd lagring i denna TriBeCa-fastighet.

Vita bakplattor

kockens kök vita backsplash kakel

För en skarp, ren och neutral look, välj vita bakplattor och kontraster dem med mörkare skåp eller bänkskivor. I detta Hoboken-familjehem är en backsplash med tunnelbana det perfekta utseendet för ett rent, modernt kockkök.

Touch-Latch skåp

kockens köksskåp

Som ett lättanvänt alternativ med en lågprofil silhuett är touch-latch-skåp en bra idé för din kockens kök. Vi utrustade det här TriBeCa-köket med låsskåp, för att upprätthålla en elegant atmosfär i hela loftet.