Kök Bakgrund Idéer

moderna kök tapet idéer

Tapet är kanske inte den första väggbehandlingen du tänker på när det gäller att renovera ett kök eftersom människor ofta tyvärr associerar dem med gamla stilar från det förflutna. Idag är brickor och backsplashes troligen din väggbeklädnad för ett kök, men modern tapet är definitivt ett alternativ värt att överväga. Färska k itchen tapetidéer kommer att lägga till en extra design i din köksrenovering, vilket ger ditt kök en mjukare och mer intim känsla.

Tapet kommer också att lägga till ett intressant designelement i ditt kök som gör det unikt för dig. För inspiration tittar vi på snygga idéer till kökstapet enligt Décor Aid inredningsarkitekter som har de mest lönsamma alternativen för tillfället. 

Vilka tapetalternativ är tillgängliga att överväga?

Lätt att rengöra tapeter

Rengör köketapetidéer är perfekta för kök eller alla utrymmen där du riskerar att röra och tvätta stänk. Specialiserad tapet belagd i Teflon gör att du enkelt kan rengöra din tapet så att du kan bekämpa alla oljiga spill – perfekt som ett mycket billigare alternativ till ett dyrt köksbacksplash.

Avtagbar tapet

Avtagbara tapetkökidéer gör att du kan bli mer kreativ med tapeter i ditt kök. Om du ofta vill renovera ditt hem och ändra inredningen av rummen är borttagbar tapet ett utmärkt tillvägagångssätt. Du kan enkelt ta bort tapeten och byta ut den utan att skada dina väggar. Bättre än, de är ofta vattentäta och tvättbara, vilket gör dem till ett ännu bättre alternativ för ditt kök.

Standard tapet

Standard tapeter har fortfarande en plats i köket om du har några väggar som inte riskerar stökiga stänk. Du kan kakla ditt kök i baksidan som vanligt men lägg till lite färg och stil i andra änden av ditt kök med ett fantastiskt tapetmönster. Standard tapet är också ett utmärkt komplement till en matplats i köket, vilket hjälper till att känna sitt eget utrymme.

Kök Bakgrund Idéer

Djurtryck

djur tryck kök tapet idéer

Scalamandré är förmodligen ett av de mest lätt igenkännliga tapeterna i modern tid, Scalamandrés löpande zebra-tryck kommer säkert att glädja i många år framöver medan du lånar ut ditt kök en nyckfull känsla av energi som inte kan slås.

Bäst av allt är det faktum att den passar bra med varje designstil, från traditionell till eklektisk och är väl värt investeringen eftersom alla potentiella bostadsköpare kommer att finna det oemotståndligt när man vill sälja ditt hem igen.

50-talsinspirerat diamanttryck

diamant tryck kök tapet idéer

När man kanaliserar vintageara lönar det sig att gå efter nya färgvägar för en mer uppdaterad och modern känsla, och det grafiska diamantavtrycket som visas ovan är ett perfekt exempel. När allt kommer omkring, föreställ dig om det piskades upp i orange och grönt? Det skulle helt enkelt se daterat och för upptagen ut.

Gå istället för ett lugnt och lugnande neutralt diamanttryck för att göra ett subtilt uttalande som kommer att förbli friskt i känslan när trender kommer och går. Dessutom kan neutrala färger i allmänhet få ett utrymme att se större och ljusare ut än vad det egentligen är.

Abstrakt prickiga prickar

prickiga kök tapet idéer

När det gäller unika k itchen tapetidéer kommer ett abstrakt utseende på ett klassiskt tryck att ditt kök ser välbedömt och modernt ut. Exempel på detta är det levande prickiga utseendet som vi ser ovan, eftersom det ser ut som om varje prick var handmålad, vilket markerar kärnan i lyx.

Gå efter en liknande effekt och papper varje vägg i ditt kök med en livlig tryckt tapet för att verkligen göra ett dynamiskt uttalande som får alla att prata.

Frukttryck

frukt tryck kök tapet idéer

Ett annat klassiskt tapetmönster, frukt ser återigen fräsch ut, men den här gången mindre läcker och mycket större i skala för det oväntade. Perfekt för en accentvägg eller hela ditt kök, en storskalig tapet med frukttryck kommer säkert att glädja i många år framöver.

Och det kommer att vara perfekt för att lyfta sprit under mörkare vintersäsonger medan du fångar extra ljus kommer sommaren.

Mörkt blommigt tryck

mörka blommor kök tapet idéer

Om du letar efter stämningsfulla tapetidéer av k itchen, kommer ett mörkbaserat blommigt tryckalternativ att göra tricket samtidigt som ditt kök blir ännu lyxigare. Nyckeln här är att använda den som en sammansättning för vita skåp och ljusare färgscheman för nödvändigt djup och en definitiv fokuspunkt.

Blå blommor

blå blommor kök tapet idéer

En annan uppfattning om klassiska blommor, en blå bakgrund framkallar essensen av vardaglig glamour med en sötare känsla än att säga att en svart bakgrund har. Använd den för att ge ditt kök en utomhuskänsla eftersom den efterliknar de naturliga nyanserna i en idyllisk horisont för en drömmande känsla.

Fina utskrifter

känsliga tryck kök tapet idéer

Även om vi redan har nämnt flera överdimensionerade utskrifter är mikrotryck också tidlösa men trendiga eftersom de är mer subtila och har en universell tilltalning om dem. Var bara säker på att du parar ihop dig med visuellt tyngre element så att utseendet inte är för reserverat och begränsat.

Faux Bois-mönster

faux bous trä kök tapet idéer

Ännu en klassisk design på k itchen tapetidéer, faux träkorn är ett utmärkt sätt att lägga till rumsdefinierande visuellt intresse i alla rum. Och i ditt kök är det ett ännu bättre sätt att skapa intresse samtidigt som du avstår från ett all-over-utskrift.

Blå randig

blå randig kök tapet idéer

Lägg till extra höjd i ditt köktak med en grafisk, vertikalt randig blå köketapet som ger det en lite nautisk känsla som är könsneutral i överklagande – vilket gör det till ett klassiskt alternativ att överväga. Dessutom kommer det aldrig att se föråldrat eller ansträngande eftersom det är en sådan känslolös färg.

Marockansk-inspirerad

marockanska kök tapet idéer

Ta med en eklektisk och avlägsen känsla med en grafisk och symmetrisk marockansk-inspirerad köks tapet som aldrig kommer att gå ur stil eller verkar tunga eftersom det kommer att förbli oändligt charmigt år in, år ut.

Unikt illustrativt tapet

unika illustrerade kök tapet idéer

Få dina k itchen tapetidéer till liv med ett dekadent illustrativt tryck som kan skryta med oväntade element som de oändligt lekfulla överdimensionerade mönster som vi ser ovan. Plus, dess glada essens gör det till ett bra alternativ för unga familjer.

Toile Bakgrund

toile kök tapet idéer

Toile-tapeter för kök tapeter kommer att ge en touch av femininitet i ditt kök, vilket mjukar det övergripande utseendet på vad som annars kan vara ett industriellt känslomål. Det fantastiska med toile-tapeter är att den finns i så många färger och mönster, så att du kan välja en som är perfekt för ditt kök och din personliga inredningsstil.

Välj ett färgschema som står i kontrast till dina köksenheter eller välj idéer till kökstapet som är i linje med det aktuella färgschemat i ditt kök. Tänk en neutral tapet mot ett grädde- och träkök, eller en gul tapet mot ett vitt kök, till exempel.

Botaniska tapeter

botaniska kök tapet idéer

Var bättre för botaniska tapeter än i köket? Botanisk tapet ger ett naturligt och livligt färgstänk i ditt kök och det är ett bra alternativ om du inte lyckas få tillräckligt med naturligt ljus för växter i ditt kök.

En levande tapet med ljusa överdimensionerade gröna och flerfärgade botaniska blommor ger ett vitt kök energi och en botanisk tapet med mörk bakgrund ger dig en underbar kontrast. En naturlig känsla när det gäller kök tapetidéer ger en djärv och respektlös idé till din nästa köksuppdatering.

Levande geometriska tapeter

geometriska kök tapet idéer

Geometriska mönster är perfekta för kökstapeter, eftersom de lägger till ett djärvt designelement i ett annars enkelt utrymme, och de kan vara så levande och berusande som du vill att de ska vara. Du kan gå för en monoton design för att göra det bästa av moderna kök tapet idéer, så att mönstret kan tala för sig själv.

Eller så kan du välja det oväntade genom att välja något med en ljus och djärv färg för att ge dig en livlig effekt. Oavsett om det är en accentvägg du väljer att täcka, eller om du täcker hela ditt väggutrymme, kommer ett geometriskt mönster att skapa en minnesvärd inverkan i ditt kök som är tidlöst att starta.

Svartvita tapeter

svartvita kök tapet idéer

Svartvita grafiska tapetidéer ger dig en djärv kontrast i ditt kök och ser bra ut mot bänkskivor i mörkt trä eller ytor i ebenholts. Guldtillbehör och metallarbeten som belysning, armaturer och inredning kommer att ge en extra touch av spel till dina idéer för tapeter för kök 2019.

Svartvita tapeter är djärva och slående, och det passar bra med nästan vilken designstil som helst, särskilt i ett skandinaviskt kök. Gå efter ett minimalt mönster för att skapa vacker men intressant enkelhet i ditt kök.

Neutral randig tapet

neutrala randiga kök tapet idéer

Om du letar efter idéer till kökstapeter som är lite mer dämpade och lätta att se på, kommer en neutral rand att vara det perfekta alternativet. De kommer att se bra ut i ett mer traditionellt kök med träskåp eller traditionellt inredda element.

Välj en tapet med neutrala ränder i olika storlekar för lite extra djup och något lite mer visuellt intressant eller gå efter ränder av en bredd för en look som ser mer konsekvent ut. Neutrala ränder är också perfekta för tapetidéer för lantliga kök, eftersom ränder framkallar enkelheten i lantlig och rustik stil.

Rosa blommiga tapeter

rosa blommiga kök tapet idéer

Tapet i rosa blommor är ett annat bra alternativ för ett kök eftersom det är en mjuk färg som kan hjälpa till att skapa en avkopplande atmosfär i ditt kök. Rosa blommigtapet kommer att mjuka upp ljusa vita kök och lägga till en feminin touch i ett kök i en humörigare färgpalett.

Oavsett om det är en mjuk randig blommigtapet, en överdimensionerad blommönster eller en elegant toile-tapet, kommer rosa tapeter att ge en söt och välbekant atmosfär i ett kök och se fantastisk ut med en uttalande ljuskrona, lite kristallglas på displayen om andra material med hög glans.

Foto av House Method

Zesty Orange Bakgrund

orange kök tapet idéer

Det finns ingen bättre färg att lägga till en eklektisk hit i ett kök med, än med ett djärvt stänk av orange. En vibrerande mönstrad tapet med kraftiga orange färgstänk kommer att ge liv åt alla köksutrymmen.

Från ett traditionellt kök till ett modernt kök kommer idéer som denna om tapeter att göra en väldigt utsökt inverkan, vilket gör att ditt utrymme känns helt unikt för ditt hem. En livlig stil som denna kommer också att vara perfekt för små kökstapetidéer, eftersom det tar ditt utrymme från ett normalt, litet kök till ett mer levande och energiskt utrymme.

Grå randig tapet

grå randig tapet idéer för kök

En enkel grå rand ger en av de bästa idéerna för kökstapet när du vill lägga till lite konsistens utan att vara överdriven i ditt rum. Mjuka grå ränder som dessa kommer att ge en mer maskulin känsla till ett kök och kommer att se bra ut i ett modernt, glansigt kök med snygga linjer, liksom med ett mer traditionellt inrett kök – till exempel en Shaker-köksstil.

Idéer med grå randiga tapeter för kök ser också bra ut ihop med vita köksenheter, eftersom den extra färgen skapar en fin kontrast. Dessutom, om du har vertikal tapet, får du dina tak att se högre ut, vilket i sin tur kommer att göra att hela utrymmet känns större än det egentligen är.  

Art-deco tapeter

art deco tapeter idéer

Art-deco-inspirerad tapet kommer att ge en tydlig touch av lyx och glamour till alla kök. Från fläktdesign till diamantdesign ger art-deco tapeter en önskvärd symmetri.

Visuellt intressant och annorlunda kommer det att ge ditt kök en tidlös men ändå oväntad anteckning samtidigt som den ökar sin elegansfaktor oändligt. Idéer för kökstapeter som detta kommer att få ditt kök att känna sig minnesvärd och kommer säkert att lägga till en gammaldags och slående touch i ditt kök som du kommer att njuta av i många år framöver.

Marmoreffekt Bakgrund

marmoreffekt kök tapet idéer

Naturlig marmor är underbar, men det kan vara en dyr lyxartikel. Det betyder att inte alla har råd att ha marmorplattor eller marmorytor i sitt kök, så varför inte fejka det? Idéer för kökstapet i marmoreffekt kommer att lägga till den dekadenta känslan som du får från marmor, men utan den höga prislappen eller den omfattande och mödosamma omsorg som krävs.

Finns i alla möjliga färger och stilar, kommer du att kunna dekorera ditt kök i moderna idéer för kökstapeter som ger den den berusande känslan av vardaglig glamour. Du kan också välja kontaktpapper i marmoreffekt för att spara ännu mer på att få utseendet rätt.

Bilder via Pinterest