Kök Bakgrund Idéer

kök tapet idéer 2019

Även om de inte har varit på modet sedan slutet av 90-talet har slående tapetavtryck blivit allt mer livskraftigt för sent tack vare nya trycktrender och innovativa trycktekniker. Under de senaste åren har tapeter blivit ett centralt fokus för Décor Aid-inredningsarkitekter och kunder, eftersom det på ett briljant sätt gör det möjligt för dem att utnyttja annars dött väggutrymme på bästa sätt utan att behöva ta med byggtekniker. Och även om det är vanligt att hitta husägare som letar efter designidéer och det perfekta tapetvalet för sina badrum, entré och vardagsrum, blir tapeter till köket ofta förbises eftersom utrymmet vanligtvis har mycket trafik och element genom hela det redan. Men eftersom det också är ett av dina mest använda rum, överväga kök tapet idéer ett viktigt när du letar efter en snabb köksuppfriskning som inte kostar en liten förmögenhet. Långt borta är dagarna med naiva blommiga tryck och picknickplädar, eftersom de bästa idéerna för kökstapet 2019 kräver utskrifter som är grundligt moderna och unika för en skräddarsydd känsla.

För en enastående känsla kräver moderna kök tapetidéer lite kreativitet och ett öppet sinne tillsammans med forskning för att få utseendet rätt. Annars kan det hända att du får kökstapet där placeringen är avstängd eller utseendet helt enkelt känns tungt. Innan du väljer en tryckt tapet till din köksvägg, kom ihåg att du bör överväga det övergripande schemat för ditt hem, din kökslayout och hur köketapet du tar in kommer att fungera med det totala flödet i ditt hem. Du vill inte placera tapeter i din köksvägg som ser ut på sin plats jämfört med stilen på dekor och färgscheman i andra delar av ditt hem, eftersom det kommer att bli slumpmässigt istället för välbedömt. För att hjälpa dig att inspirera dig så att du kan få in det bästa kök tapet idéer 2019, utforska rätt typer av material att använda, rätt tryck som är både trendiga och tidlösa, och unika idéer om tapet placering.

Varför ta med tapeter i ditt kök?

unika kök tapet idéer 2019

Eftersom tapeter kan göra ett upptagen utrymme ännu mer visuellt bullrigt, ser de flesta inte tapeter i ett kök som en smart riktning att gå efter. Men när det gäller att föra in dekorstilar i ditt kök, finns det inget slut på överflödet av designval på marknaden att tänka på – de är helt enkelt oändliga utskrifter tillgängliga. Så oavsett om du gör en enkel köksrenovering eller dekorerar från grunden, finns det några fördelar med att installera tapeter i ditt kök. Kök tapeter är ett utmärkt val när du vill skapa olika stämningar och zoner i ett utrymme. Plus, ännu viktigare, de är mycket bättre på att dölja vardagligt slitage och fläckar än att säga, en vit vägg som helt enkelt kommer att markera dem.

Om du saknar moderna tapetidéer i köket finns det många sätt att uppdatera ditt kreativa sinne och få den inspiration du behöver för att komma vidare. Kök tapeter är också perfekta för utrymme som saknar arkitektoniska element och djup. Många husägare tycker emellertid att det är skrämmande att införliva samtida kökstapetidéer  tillsammans med sin designriktning eftersom de tror att det kan minska deras chanser att snabbt sälja hem igen på lång sikt. Så vi hoppas att denna guide hjälper dig att utforska de senaste tips och tricks så att du kan ta in de bästa köks tapeter idéer  2019 för den mest värdefull del av ditt hem – ditt kök.

Vilka är de bästa tapettyperna som är värda att överväga?

Tvättbar tapet

Lättrengörande kökstapetidéer är bra för kök eller nästan alla utrymmen där fläckar och spill är vanligast. Idag kan du enkelt hitta prisvärd tapet som är belagd i Teflon så att du enkelt kan torka bort fläckar på din köks tapet. Vilket också gör det till ett bra alternativ till ett dyrt kaklat köksbacksplash. 

Tillfällig bakgrundsbild

Tillfälliga eller avtagbara tapetkökidéer ger dig chansen att bli mer utforskande och kreativa med tapetutskrifter i ditt kök eftersom de är lätta att installera och ta bort. De är särskilt bra om du hyr, planerar att flytta inom en snar framtid eller helt enkelt vill ha en snabb rumsuppdatering utan allt besvär som traditionell tapetinstallation kräver. Du kan omedelbart ta bort tillfällig kökstapet och byta ut den utan att skada dina väggar. Ännu bättre är att de ofta är vattentäta och lätt att rengöra.

Klassisk tapet

Traditionell tapet är fortfarande helt livskraftig, men det är mycket svårare att installera och ta bort, och det kan vara svårare att hålla rent på lång sikt. Och det kan vara dyrare, så se till att du känner att du kommer att vara nöjd med ditt val i många år framöver.  

Tänk utanför lådan

samtida kök tapet idéer 2019

Det är lätt att följa normen och ta in det du känner såg rätt i någon annans hus in i ditt, men när du letar efter idéer till din köksdekor hittar du mer än troligt ett tapettryck som är unikt för ditt hem. Det bästa sättet att undvika en generisk och bekant känsla är att planera och budgetera för kökstapetidéer som låter dig tänka utanför lådan. Fortsätt och släpp lös din kreativitet.

Tänk på en kökstapetdesign som ger ditt kök ett unikt utseende som är oändligt elegant men inte på sin plats. På det sättet kan du enkelt ta med  idéer till kökstapet som är unika men minimala och visuellt intressanta.

Tänk på djärva kökstapeter

moderna kök tapet idéer 2019

Köket är alltid en livlig miljö. Under de flesta dagar kan du besöka denna värdefulla del av ditt hem ännu mer än ditt vardagsrum. Om du vill göra ett uttalande med ditt designval, välj därför en djärv tapet som utstrålar rolig och livlig energi. Låt ditt kök skapa ett visuellt uttalande för resten av ditt hem genom att välja tidlösa tapetfärger som fet röd, blå, grön, vit och ljus mörkbrun.

Fet färger kommer att dra uppmärksamhet och lämna alla som besöker ditt kök utan tvivel om din designsmak och stil. Undvik dock att använda tapeter i våta områden i ditt kök såvida de inte kan torkas eller skyddas med en plexiglasyta.

Glöm inte bakplattan

backsplash kök tapet idéer 2019

De bästa idéerna för  kökstapeter 2019 är inte långsökta om du vet var du ska fokusera i ditt kök. Det finns så många sätt du kan få en tapet att få en långvarig effekt i ditt kök. Att lägga till tapeter bakom din spis som en backsplash är ett annat bra sätt att släppa lös din kreativitet och stil. Var noga med att lägga till ett plexiglasöverdrag innan du placerar tapeter bakom din spis. Detta kommer att fungera som ett skyddande skydd och förhindra plötsligt slitage i framtiden på grund av frekvent kökanvändning.

För din backplash, välj bakgrundsbilder med flera färger eller en slående blommönster. Detta hjälper till att eliminera det visuella ljudet i ditt matlagningsområde. Om du hittar en tapet med mönster som väcker den inbjudande andan av hemlagad mat, fortsätt och använd den. Backsplash tapeter är inte det perfekta stället att bli djärv. Välj färger som utstrålar ett subtilt utseende, de som är mindre energiska och mjukare.

Backsplash är den känsligaste delen av alla köksväggar. Det kan lätt färgas från vatten och oljesprut. Ändå måste det se skarpt ut. Om du vill att tapeten ska hålla länge i den här hektiska delen av ett kök, överväga att använda vinyl, som är ett bra alternativ till kakel och tapeter, vilket gör det perfekt för en backsplash. Bortsett från detta är det också billigt och enkelt att underhålla.

Välj subtila mönster

minimal kök tapet idéer 2019

Bakgrundsbilder bör inte bara handla om färg och mönster, stil betyder också. Har du någonsin sett tapeter i ett kök och snabbt gått förbi det utan att inse vad det egentligen är? Kökstapet som väcker det undermedvetna och väcker din nyfikenhet är nu nästa ”stora sak” bland designers globalt.

Det här är den typ av idéer för lantliga kök tapeter som nu gör rubriker. Gå efter trompe l’oeil kök tapetidéer 2019 med lekfulla och spännande mönster, texturer och känsla. På det sättet hittar du alltid en anledning att le varje gång du går in i ditt kök.

Koppla ihop med tillbehör

snygga kök tapet idéer 2019

När du letar efter de perfekta köksfärg- och tapetidéerna, glöm inte att utforma den med eleganta tillbehör, konstverk och andra element som kommer att fungera för att trolla ett elegant modernt kök. Se till att din tapetfärg står i direkt kontrast med antingen dina köksapparater eller golv för att hålla ögat i rörelse.

Till exempel är primära tapetfärger som beige, gult eller vitt en perfekt matchning för bruna köksgolvplattor eller vinröda persiska mattor.

Spela med placeringsidéer

placeringar idéer kök tapeter idéer 2019

Du behöver inte applicera tapeter på alla delar av ditt kök. Du kan applicera den på kanterna, nära ditt tak, inuti skåp eller använda tapetkanter. Förmågan att skapa ditt eget designmönster och effektivisera utseendet på ditt kök hjälper till att få det att känna sig ännu mer unikt.

I själva verket finns det fler idéer om placering av kökstapet mot slutet av den här funktionen att tänka på.

Hur man väljer det bästa tapetmönstret och färgen

färgglada kök tapet idéer 2019

Mitt i köket tapetidéer är möjligheten att välja lämplig tapet för din köksvägg. Antalet bakgrundsbilder på marknaden idag kan vara överväldigande för många människor som letar efter idéer för tapeter för lantliga kök 2019 , så att de kan få ut det mesta av sitt kök. Ditt val beror på vad du vill ha från ditt kök och den stil du vill att ditt designval ska återspegla.

Om du älskar en mer subtil känsla, välj sedan en varm och enkel kökstapetdesign. Men om du vill att ditt kök ska illustrera en färgstark och dynamisk look och känsla, välj sedan djärva färger som snabbt lyser upp atmosfären. Kärnan i alla designtips för kökstapeter är en engagerande stil och mönster och din förmåga att blanda den med antingen neutral, djärv eller ett livfullt färgschema. Precis som vi nämnde tidigare bör det inte vara ett besvär med rätt tips och tricks att skapa de perfekta designidéerna för kökstapet. 

BONUS: Intressanta tapeter-idéer

blå randiga kök tapet idéer 2019

Eftersom hem med överallt tapeter hela tiden är borta, kommer dessa intressanta tapetidéer och ledtrådar för placering att hjälpa dig att få in färg och mönster som behövs i ditt kök utan att du behöver täcka varje vägg. Som när det gäller moderna kökstapetidéer 2019, ligger ibland skönheten i placeringen.

EN ACCENTVÄGG FÖR DJUP

accent vägg kök tapeter idéer 2019

Som vi just sa, kräver dagens coola tapetidéer för hemmet inte att alla ytor ska täckas i tryck. Så istället för att täcka varje vägg, tänk på att lägga till rumsdefinierande djup via en slående accentvägg. Genom att låta ögat fokusera på en större vägg i ditt kök skapar du omedelbart en konversationsstartpunkt som ger även de minsta köken en personlighet.

Bäst av allt är att eftersom du bara täcker en liten del av ditt kök väggutrymme, kan du också enkelt och billigt uppdatera det som trender och din smak förändras utan att du behöver göra om hela ditt kök helt. Detta kommer också att vara ett bra sätt att få in de bästa idéerna för kökstapeter 2019 utan att behöva spendera en liten förmögenhet.

LINJEHYLLNING OCH SKÅP

hyllor kök tapet idéer 2019

Lägg till en känsla av spel mot dina hyllor och insidan av dina köksskåp med coola tapetidéer som låter dig presentera utskrifter och mönster på en oväntad plats. Genom att göra det kommer du omedelbart att lägga till mer djup medan du markerar vad som finns inuti.

Det är ett litet du jobbar med så att du kommer att kunna njuta av valfriheten när det gäller coola rumstapeter. Och av dem alla är det här också en av de billigaste idéerna för kökstapet 2019.

Den femte väggen

tak kök tapeter idéer 2019

Fortfarande på jakt efter moderna tapetidéer 2019 men säljs inte riktigt på en accentvägg eller ett all-over-tryck? När det gäller coola tapetidéer 2019, tänk igen på det oväntade. För att göra ett rumsdefinierande uttalande som du inte kommer att se i någon annans hem, överväga att ditt kök oftast förbises – dess tak, annars kallat den ”femte” väggen som moderna kök tapetidéer 2019 kräver tänkande utanför låda.

Bilder via Pinterest