Kök bordsuppsättning

Att välja rätt köksbord är mycket viktigt för möblerna. Det är inte lika glamoröst som en skinnsoffa för vardagsrummet, men när det gäller användarvolym upptar den vanligtvis toppositionen i hierarkin av möbler. Uppsättningen behöver dock inte vara mycket dyr. Om du tycker att enkelhet är ett värde för möbeldesign, finns det några fina bord- och stolbeslag som inte behövs för mycket pengar. Standarduppsättningen består av fem delar (ett bord och fyra stolar), men det finns också möjlighet att ha ett hörnkök. Annars finns det kvadratiska, runda eller rektangulära former att välja mellan, inklusive den relativt sällsynta ovala köksbordssatsen. Om du behöver ett längre bord för att få fler platser kan du välja ett ovalt bord om du föredrar en rund bordsskiva.

Vanligtvis får du det du betalar för, men när det gäller bords- och stoluppsättningar för köket är det möjligt att handla billigt och ha ett bord som inte går sönder omedelbart. Ett sådant billigt köksbord är tillverkat av tall trä och har fyra stolar. Det kostar cirka 150 US dollar. Därefter stiger priserna för mer hållbara material. En sak med granbordet är att det fungerar bra i de flesta aspekter, men är inte särskilt motståndskraftigt mot bucklor och repor på grund av granens mjukhet. Om du vill ha något som är, välj ett bord med en ekplatta av ek eller en träplatta av lövträ.

Ett hörnkök kan vara ett bra alternativ till en typisk uppsättning, särskilt om du har begränsat utrymme i köket. Hörnuppsättningen innehåller vanligtvis bänkar som kan rymma fler människor än ett par stolar, samt en sittgrupp. Du kan skapa en mycket bekväm sittgrupp och ha ett slags picknickbord.

För mycket små kök är ett glassköksbord ett bra val. Det genomskinliga bordet gör att rummet verkar vara större och transparenta stolar bidrar till denna effekt. Rummet kan inte riktigt förstoras, men det kommer att känna så.