linda runt köksön

När det gäller att skapa gott om sittplatser i ett av dina hem oftast använda områden är en elegant köksbankett den perfekta lösningen för många kök, särskilt för stora hushåll. Oavsett om du bara har en liten matplats att leka med och vill utnyttja det utrymme du har, om du har en stor familj och vill använda utrymmet så effektivt som möjligt för att få så många människor runt bordet som du kan, eller om du bara vill skapa en intim sittgrupp där du kan sitta och äta med dina nära och kära, kommer dessa idéer för köksbanketter att hjälpa dig skapa den mysiga matsalen i dina drömmar.

Hämtad från visheten från Décor Aid inredningsarkitekter, det finns en perfekt stil för alla hem, tillsammans med de som erbjuder några smarta inbyggda förvaringslösningar, som du bör överväga för ditt eget kök.

Neutral tuftad bankett

neutralt kök Banquette

En neutral tuftad köksbankett kommer säkert att ge en touch av tidlös elegans i varje hörn i ditt kök. En neutral champagneton ser underbar ut med både ett vitt bord och stolar eller mörkare trämöbler.

Kläd dina stolar i en gratis neutral ton; ett mjukt randigt tyg skulle vara perfekt här, eller ett kontrasterande mörkt tyg (säg blått eller skogsgrönt) om du har valt vita möbler. Idéer för sittplatser för köksbanketter kommer alltid att se eleganta ut och när det gäller snygga färgscheman får du mer användning av neutraler eftersom du inte tröttnar på dem när trender kommer och går.

Traditionellt slitet läder

elegant kök Banquette

Läder är den vanligaste tillverkningen för en köksbankett – föreställ dig hörnbås på restauranger. Det är något dekadent och charmigt med väl slitna läderklädsel och ett lättare, nödställda läder ger ett mindre formellt utrymme, samtidigt som det skryter med den extra touchen av lyx som traditionellt slitet läder ger.

Gå efter ett mörkt träbord för att hålla den mysiga atmosfären igång och måla väggarna i en varm, djup ton för att ge den lyxiga känslan i utrymmet. Det här är en bra idé för små köksbankettidéer, eftersom det gör det mesta av utrymmet och gör det till ett bekvämt och mysigt. Plus slitna läder ser bra ut i kombination med nästan vilken designstil som helst, från det rustika till det minimala.

Fristående soffor

kök bankett idéer

Om du vill hålla dina alternativ öppna och inte vill ha en inbyggd köksbankett, är fristående soffor ett utmärkt alternativ för design av köksbanketter. De ger dig möjlighet att använda dina sittplatser någon annanstans om du rör dig ofta, eller om du har ett besvärligt utrymme, där det är svårt att ha något inbyggt. Och det är också mycket billigare än att ha en anpassad köksbankett inbyggd.

Välj en överdådig hörnsoffa i ett plysch och härdat tyg (sammet och läder är bra alternativ), välj en kontrasterande färg som komplimangerar dina köksenheter och ditt färgschema.

Cool vit linne

vitt linne kök Banquette

Om du har en solig krok där du gillar att äta frukost, kommer en ljus och ljus vit linnetillverkning att hålla området känt ljus och ljust och desto mer välkomnande. Föreställ dig långa, vita strömmande gardiner runt ett ljust fönster som vetter mot trädgården, så att du kan se ut över din bakgård eller uteplats från din köksbankett.

Gå efter en minimalistisk, elegant design och följ den med ett varmt träbord och gratis vita stoppade stolar – använd samma fodrade tyg för detta och lägg till lite färg och konsistens med några neutrala kuddar och tonala texturer för extra värme.

Retroinspirerad rutig bankett

mönstrat kök Banquette

En avundsvärd köksbankett var enormt populär på 30- och 40-talet, när det var mycket viktigt att spara utrymme. Kanalisera retrostämningen i ett kök med en söt köksbankett klädd i ett grafiskt ginghamtyg.

Röd och blå är de traditionella färgerna för rutat tyg som detta, men det fungerar lika bra i svarta, gröna och till och med neutrala toner. Detta är en rolig idé istället för en frukostbar och är verkligen mer intim och barnvänlig, ett annat bra alternativ för små köksbankettidéer. Och eftersom det är tidlöst i överklagande kommer du aldrig tröttna på det som med trendigare tillverkningar.

En dubbel köksbankett

dubbel kök bankett

Ofta, när vi trollar fram idéer om köksbanketter, tänker vi på bekväma soffstilar i ett hörn och stolar på andra sidan. I det här fallet har vi två uppsättningar köksbankettplatser på vardera sidan om bordet – en bra idé om du har en liten krok att arbeta med för dina bankettplatser i köket. Dessutom kommer symmetrin att passa mycket mer tilltalande för ögat än en rakt framåt.

Skapa sittplatser med förvaring under om du inte har mycket utrymme, antingen lådor som skjuter ut underifrån eller med säten som du kan ta bort och gömma bort saker i.

Roligt randigt klädsel

randigt kök bankett

För att lysa upp ett hörn av ditt kök hjälper en köksbankett klädd i ett roligt och ljust randigt tyg dig att skapa ett soligt och trevligt utrymme där du kan äta din frukost, läsa eller få hela familjen sitta till middag.

Team mönstrad klädsel med ett neutralt matbord, så att ditt ljusa, randiga klädsel blir ett avgörande inslag i ditt kök. Välj några kuddar i ett kontrasterande mönster för att få så stor inverkan i utrymmet som möjligt och gå ut med färg för att öka energin i ditt kök med det oväntade. En randig tillverkning passar också bra med nästan vilken färg som helst i köksfärgen.

En krok med ett runt bord

runt bord kök Banquette

Köksbankettidéer lider ofta av det åldriga problemet att behöva pressa ut under bänkens sittplatser, runt ett skarpt hörnbord. Men det finns ett enkelt sätt att lindra detta problem med ett runt bord istället för ett rektangulärt.

Att placera ett litet, runt bord framför en sittkrok är perfekt för små köksbankettdesigner, eftersom det runda bordet tar mycket mindre plats än många större rektangulära. Inte mer att slå din höft på det skarpa hörnet vilket ger ett bra sätt att få ut det mesta av ditt lilla utrymme. Dessutom är runda bord lite mer oväntade.

Barstol bankett

barstol kök bankett

Om du gillar frukostbaren / barpallutseendet, kanske du tror att idéer för sittplatser för köksbanketter inte är något för dig, utan snarare tvärtom. Gå för extra höga bankettplatser så att du kan sitta upp till ett bord i frukostbaren.

Välj några kontrasterande barstolar för att göra en avgörande funktion av din köksbankett. Vad sägs om några roliga kromstolar som är klädda i ett färgglatt läder som påminner om det traditionella matsalutseendet? Pallar hjälper dig också att justera köksskalan och är perfekta för kök med högt i tak.

Hyllförvaringsbankett

förvaring kök bankett

Om du vill få ut mesta möjliga av ditt kökshörn i banketten är installation av hyllor ovanför sittplatsen ett perfekt snyggt sätt att lägga till ytterligare köksförvaring. Lägg till hyllor, se till att det är högt upp och ur vägen för att undvika bultade huvuden. Vi föreslår att du använder detta för att lagra sällan använda föremål, för att spara att du måste hoppa upp och ner för att få saker från hyllan hela tiden.

Gör det till ett mysigt hörn med felanpassat porslin som visas på dina hyllor och en plyschsamling med kastkuddar.

Pastellmålad bankett

pastellkök Banquette

Trä och vitt behöver inte vara de enda tillgängliga alternativen för dina köksbalkettdesigner. Välj en elegant, målad köksbankett i en mjuk pastellfärg. Lila, blått och grönt är fantastiska färger för ett kök – de är lugnande och mjuka och ser bra ut med vita och neutrala klädselar och kuddar.

Välj ett texturerat tyg med ett livfullt mönster för att stimulera ditt frukostområde och ge det extra personlighet.

En djup och mörk bankett

mörkt kök bankett

Måla din köksbankett i en djup och mörk färg och skapa en lyxig sittgrupp att äta i. En färgblå är ett av våra favoritfärgval för detta, med kontrasterande klädsel som fyller på bankettplatserna i köket.

Kläd din köksbankett i ett ljusgrått linne eller ett vitt ribbat tyg så att din köksbankettfärg sticker ut ännu mer samtidigt som du skapar extra djup för ett fullt realiserat utseende.

Bilder via Pinterest