Köksbord och stoluppsättningar

Ditt köksbord är mitt i köket. När du köper nytt bör du tänka lite på att se till att du väljer de bästa bords- och stoluppsättningarna för dina behov.

Här är några saker du bör tänka på innan du gör ditt köp:

Storlek på ditt kök

När du köper ditt nya köksbord och stolssatser bör du beakta storleken på ditt kök. Du vill inte köpa ett bord som är för stort, tar upp för mycket utrymme och begränsar rörelsen i köket.

Å andra sidan vill du inte välja ett bord som överskuggas av storleken på ditt kök och för litet för matbordets behov.

Innan du köper ditt köksbord och stolssatser, mät utrymmet i köket som du vill tilldela ett matbord.

Ett sätt att effektivt mäta storleken på rummet som ska ägnas är att lägga ner tidningsark. På detta sätt kan du bedöma storleken på det område som kan användas och bestämma storleken på bordet som passar bekvämt i ditt kök.

kök stil

Innan du tar dig till möbelaffären bör du tänka på den aktuella stilen i ditt kök. Är detta ett lantligt land? Är det uppdaterat? Tillfällig? Har det ett tema – som ett blomma- eller kuk-tema?

Om ditt kök är inrett i en rustik lantlig stil, bör du inte välja mer metalliskt och modernt köksbord och stolar. Om du inte är villig att göra om ditt kök vid ditt nya bord, är det bäst att välja nya köksbord och stoluppsättningar som passar ditt nuvarande kökstema.

För ett mysigt rustikt lantligt kök, kanske du vill leta efter ett rektangulärt massivt tallbord med robusta ben. Om du har ett modernare kök kan du leta efter ett kökbord i metall med en glasskiva och stolar av barstolar.

Mix & Match

Med både moderna och rustika inredda kök kan du överväga att vara lite vågad och välja köksbord och stolar som inte matchar exakt. Detta ger ditt kök en touch av kul.

Om du föredrar att dina stolklister passar ditt bord kan du välja stolstoppning i olika stilar och färger för att ge ditt kök ett friskt utseende. En som du kan ändra ofta beroende på säsong eller humör.

Oavsett ditt kökstem, välj rätt bord som inte bara matchar din nuvarande stil utan också passar din livsstil. Till exempel är ett bord med glasskiva inte nödvändigtvis det bästa valet för din familj om din familj tillbringar mycket tid på att göra hantverk, projekt eller andra aktiviteter som är mycket upptagna.