Köksgolv

Från kalksten till linoleum till betong och kork finns det en mängd golvbeläggningar som kan förbättra utseendet på ditt kök. Innan du väljer massivt trä eller keramik bör du dock notera några viktiga punkter.

& # 39; Golvet du väljer borde komplettera ditt kök snarare än att vara kontaktpunkten. & # 39; säger Richard Robson från Paris Ceramics. "Det borde ge en plattform för resten av rummet utan att kräva för mycket uppmärksamhet." Det ideala golvet skapar en känsla av rymd och ljus. Om du har ett öppet vardagsrum är konsistensen avgörande. Så välj ett material som går hela vägen igenom. Vissa produkter kanske fungerar i köket, men kanske inte känner sig riktiga för hemmet, till exempel. Detta kan påverka ditt övergripande beslut.

& # 39; Nyckeln är att hitta en balans mellan skönhet och hållbarhet. & # 39; säger Tony Nicholas, VD för Nicholas Anthony Kitchens. & # 39; Prata alltid med proffs som kan ge dig råd om hur olika golv passar in i din livsstil.

industriella golv

betong-

& # 39; Betong ger ett kök en modern touch. & # 39; säger Jonathan Reid från Concrete Surface Design Firm White & Reid. Färgpaletten sträcker sig från antracit till antikvit och är idealisk för öppna utbyggnader som möjliggör montering inomhus och utomhus. När betongen har tätats är det lågt underhåll. En av dess fördelar är att det kan hällas direkt på det befintliga golvet utan att det behövs något under för att jämna det. Det finns också lätta versioner som kan användas på de övre våningarna, men fråga en konstruktör för råd.

harts
Harts som används i bostadsområden har en mjuk och flexibel finish som är sömlös, bekväm att bära, hygienisk och dämpar också ljudet. & # 39; En sidenfinish är bäst för kök. & # 39; råder John Wilson från hartsgolv från Stratum UK. & # 39; Du kan välja glans, vilket ger en riktig wow-faktor men inte har hårdheten av polerad marmor eller betong. Den glansiga ytan blir så småningom tråkig och måste upprätthållas för att återgå till sin tidigare härlighet. & # 39; Tänk på att hartset är ett handapplikerat system, så det kan finnas mindre brister i finishen.

tiling

sten
& # 39; Sten finns i ett urval av storlekar, färger och texturer som passar alla kökstil. & # 39; säger Richard Robson från Paris Ceramics. Välj mellan rika bruna och dämpade nyanser av grått, grönt och gula. Även kalksten av bästa kvalitet är porös, men de senaste tätningsmedlen är mycket effektiva och golvet ska vara lätt att underhålla efter applicering. & # 39; För ett modernt utseende väljer du extra stora mattmattor & # 39; säger Jo Grady i stenåldern. & # 39; Å andra sidan matchar problematiska ytor och slumpmässiga storlekar traditionella kök. & # 39;

porslin
"Porslin är så mångsidig och kan göras att se från kalksten till betong till moderna metaller och tyger." säger Cressida Johnstone på ytan. Det är underhållsfritt och praktiskt taget skottfritt, så bra om du har en rörig hund eller barn. Den senaste serien innehåller en träeffekt som inte kan skiljas från verkligheten.

kompositmaterial
Med cirka 38 procent kvarts består kvartskompositen av en del av sten och en del av plattan och behöver inte tätas. En av de stora fördelarna är att du kan ha en matchande arbetsyta av samma material. För mer glamour, välj en komposit med metalliska fläckar – fantastiskt kombinerat med rostfritt stål.

keramiska plattor
Keramiska plattor är huvudsakligen tillverkade av lera och andra naturliga material och finns i många olika former, färger och strukturer. De är billigare än porslin, men tillverkas vanligtvis med mindre raka kanter och fyrkantiga hörn. Detta innebär att injekteringsbruket måste vara tjockare, vilket resulterar i en mer rutnätliknande finish. Glaserade marockanska eller syriska brickor kan dock fortfarande vara vackra.

Köksgolv behöver veta
Golvvärme kan användas med de flesta moderna golv.
Sten och betong värms upp och värms väl upp. Vissa trägolv, särskilt extra breda skivor, vissa fanér och vissa lim kan emellertid vara värmekänsliga.

De flesta golv läggs bäst av en specialist.
Vissa måste beaktas i början av köksdesignen, andra kan monteras på nytt. Fråga tillverkaren i förväg.

Även om ditt golv är tätat, bör du torka bort allt spillt material så snart som möjligt. Kom också ihåg att använda de produkter som rekommenderas av tillverkaren för att se till att du inte tar bort oljor, lack eller tätningsmedel.

Golv och arbetsytor

Inredningsarkitekten Clare Pascoe från Molten London ger oss tips för den perfekta kombinationen av golvbeläggning och arbetsyta. Men vill du koordinera eller kontrastera?
För att koordinera, välj material med samma finish (matt eller glansig) och matcha färgerna så exakt som möjligt. Välj antingen ett material som kan användas för både bänkskivor och golv, eller t ex matcha ett valnötgolv till en brun sten eller sammansatt bänkskiva.

Alternativt kan du kontrastera ytorna i samma färg eller i samma färg, till exempel: B. ett mörkt matt golv med en ljus matt bänkskiva av kompositmaterial. Du kan till och med kontrastera båda, som ett matt skiffergolv med en polerad vit granitbänk.

Tänk på att kök är en långsiktig installation – se till att du inte tröttnar på de ytor eller färger du väljer.

Trä, trästil och andra naturliga golv

solitt trä
Anslagstavlor är förnybara och återvinningsbara och kan vara ett riktigt plus när du säljer ett hem. Massivt trä kan dock röra sig och krullas när det används i ett kök eftersom det är både fukt- och värmekänsligt. & # 39; Bestäm hur trög marken ska vara. & # 39; säger John Davies på Plastik Architects. & # 39; Massivt trä förändras över tiden. Så om du vill att ditt golv ska förbli detsamma väljer du andra material. & # 39; Trägolv kan behandlas med polyuretanlack eller naturlig linfröolja som blir hård, vilket tätar och skyddar trä. De flesta tätningsmedel tål år av trafik innan de behöver appliceras på nytt. Välj vilken glansnivå som helst. Observera dock att högglans tenderar att fläcka. & # 39; Enhetliga paneler säkerställer ett modernt utseende & # 39; säger Steve Maltby från Junckers. & # 39; Brädor med knutar är mer rustika. & # 39;

Tekniska styrelser
Träbaserade paneler består av flera lager och har vanligtvis en bas av trä eller plywood och en toppbeläggning av trä eller trä. & # 39; Vatten och trä är aldrig en bra kombination, men medan massiva trägap eller varp har ingenjörskort en central kärna som förhindrar rörelse i de övre och nedre skikten. & # 39; förklarar Bill Worman på Element 7. Även om konstruerade brädor känner sig mindre solida, kommer de i olika bredder och ytor och är perfekta för ett naturligt träutseende.

laminatgolv
Laminatgolv är tillverkade av syntetiska material i kombination med naturliga och återvunna ämnen. Det finns ett antal format, färger och mönster, inklusive trä, sten och plattor. Företag som Pergo har nu lanserat laminat med antimikrobiella och antistatiska egenskaper som är idealiska för kök. Det är extremt hållbart – motståndskraftigt mot färgning, slitage och blekning – vilket gör det perfekt för områden med hög trafik. Priserna varierar enormt, men du får vad du betalar för – att välja ett billigt laminat kan leda till dåligt anpassade studsare och kommer alltid att vara en dålig ekonomi.

kork
Moderna korkgolv är långt bort från de orangefärgade brickorna på sjuttiotalet och finns i olika färger, mönster och finish. Robust och naturligt antibakteriell, även lämplig för allergikare. & # 39; I varje kubikcentimeter kork finns det en häpnadsväckande 40 miljon luftceller & # 39; säger Paul Heatley från korkgolvtillverkaren Wicanders, vilket gör det mycket bekvämt att vara under dina fötter. Det har också exceptionella akustiska fördelar. & # 39; Kork skördas utan att skada trädet. Att faktiskt ta bort barken betyder att träden lever längre.

bambu
Med en högre fiberbetyg än något hårt trä, är bambu otroligt hållbart och gapar mindre än andra lövved. Vanligtvis förbehandlad av tillverkaren, kan den färgas eller behållas sin naturliga färg och sedan förseglas med en glans eller matt lack. Bambu släpper ut 35 procent mer syre i atmosfären än träd och är ett snabbt växande gräs. Därför kan den skördas var tredje till femte år, vilket gör det till en mycket miljövänlig produkt.

Flexibelt golv

gummi-
Silkeslen, varm och taktil gummigolv i olika färger och strukturer. Arkitekter säger att de använder gummi som så hållbart, men det känns ändå mjukt under foten. Det är verkligen lika tufft som gamla stövlar, säger Julie Mellor från Dalsouple. Om det inte är slitet på en flygplats är det inga problem i ditt kök. Välj en slät yta eller platta stift i köket, eftersom de är lättare att rengöra. Använd de produkter och lacker som rekommenderas av tillverkaren för att underhålla gummigolvet, särskilt i början, så att det är mjukare när det är nytt.

linoleum
Ingredienserna i gummi och linoleum, som huvudsakligen är linolja, är alla naturliga och hållbara. & # 39; Naturliga produkter som detta har inneboende fördelar & # 39; säger Therese Magill på Forbo Flooring. "De är riktigt tuffa, men samtidigt känner de sig och känner sig varma, så de känner sig bekväma under foten." Linoleum är också hygieniskt: bakterier kan inte leva på den och den innehåller inte dammkvalster, vilket gör den idealisk för allergikare.

vinyl
Modern vinyl av hög kvalitet är en värld förutom gammaldags vinylfilmer. Designerna är exceptionellt hållbara och reproducerar utseendet och känslan av alla naturliga material, inklusive trä, kalksten, skiffer och marmor, till mer moderna ytor som zink och glas. Det kan också vara varmare och tystare än den verkliga McCoy. & # 39; Vinylgolv som Amtico är ett bra alternativ om du inte har tid att ta hand om en ytlig yta men ändå vill ha ett naturmaterials utseende. & # 39; råder Tony Nicholas från Nicholas Anthony Kitchens