Köksidéer

moderna kök kök idéer

Om du inte är säker på exakt vad ett kök är, är det mer än troligt att du har varit i ett många gånger tidigare. Mer vanligt i mindre hem erbjuder kökskök praktiskt utrymme genom att hålla alla enheter, apparater och skåp sparade för varje sida av ett annars smalt utrymme med en central väg att gå igenom och arbeta i. Men när det gäller smart gallerikök idéer, lyckligtvis finns det enklare vägar än någon annan typ av kök att tänka på.

Kökskök är ganska vanliga, men de kan kännas svåra att designa och svåra att få ut det mesta av om du inte har någon som pekar dig i rätt riktning. De kan kännas avstängda och små, och utrymmet i ett kök i köket är oftast inte riktigt begränsat. För att hjälpa dig att utnyttja dig bäst, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för råd (varav många har sitt eget kök på en gång), för att hjälpa dig att få ut det mesta av det utrymme du har samtidigt som du skapar ett modernt och elegant kök som kommer att fungera till din fördel.

Speglade skåp

kök kök idéer speglade skåp

Om du inte redan visste, utför speglar omedelbar magi när det gäller att få även de minsta utrymmen att se större ut, känna sig lyxigare och ljusare på det. Och eftersom ett kök i köket normalt saknar väggutrymme och naturligt ljus, anser du att det är väsentligt.

Du kan enkelt köpa en snygg spegel överkomligt från nästan var som helst, men om du har en mer flexibel budget kommer inget att slå utseendet och känslan av spegelfranska köksskåp. Eller så kan du välja en nödställda krom för en mer maximal och varm känsla.

Skåp med glasfront

kök kök idéer glas skåp

Perfekt för minimala och mer traditionella köksidéer på köket, precis som speglar, kommer glasfasade skåp att använda smart väggutrymme på vanligt sätt med en stängd känsla.

Dessutom hjälper de dig att enkelt se vad som finns inuti. Våra inredningsarkitekter föreslår dock att du väljer ett frostat eller korrugerat glas så att det som finns inuti inte läses som visuellt bullriga röror. Och med det sagt, förvara föremål inuti glasskåp på ett attraktivt sätt för att hålla koll på en känsla av vardagens elegans oavsett hur upptagen du är.

Smarta lagringslösningar

kök kök idéer smarta lagringslösningar

Oavsett storleken på ditt kök, någon gång behöver vi alla smarta förvaringslösningar för att göra det enklare att laga mat och vara värd. Och när det gäller köksidéer för köket kommer lysande förvaringslösningar att löna sig mycket.

Förutom budgeten du måste arbeta med och köksstilen du tänker på är din inställning till lagring avgörande för att skapa ett fungerande kök som håller dig inspirerad och stressfri.

Kontrasterande skåp

kök köksidéer kontrasterande skåp

Ett annat designhack när det gäller moderna köksidéer för köket är att gå till kontrasterande skåp för ett varmt spel på sidopositioner. För att få utseendet rätt och hålla det lätt i ögat, välj mörkare nedre skåp och ljusare övre.

Detta kommer i sin tur att hålla ögat i rörelse och få dina tak och golvyta att se mycket större ut än de är. Och det kan inte förnekas hur slående det här samtida köksskåpet kommer att se ut i många år framöver.

Välj Minimalism

minimal kök kök idéer

När det gäller att förverkliga ett utmanande litet utrymme blir nästan ingenting lika lätt som en rumsdefinierande minimalismens fridfulla enkelhet. Och ett kökskök är den perfekta platsen att hålla sig till en avblåst, ren känslighet.

Men eftersom det är ett kök talar vi inte bara om ren och klinisk minimalism. Gå istället för ett svart, grått och vitt färgschema, osmyckade platta köksskåp och snygga och släta ytor och ytor.

Håll färgschemat lugnande

ljus färgschema kök kök idéer

Precis som med kontrasterande köksskåp, kommer ett coolt färgschema säkert att hjälpa dig att få ut det mesta av tidlösa köksidéer med en liten nick till retro charm.

Tänk på matta pasteller som mynta, ljus salvia, bär och till och med en vattenrosa för en mer modern känsla och gå till ett djärvt mönstrat golv för att lägga till en eklektisk känsla och en livlig energi i ditt lilla kökskök. På det här sättet behöver du inte gå för långt in i det experimentella medan du fortfarande gläds åt färgglädjen.

Begränsa övre skåp

kök köksidéskåp

Ett kök i köket riskerar att känna sig stängd och ett av de bästa sätten att se till att detta inte händer i ditt hem är att begränsa antalet övre skåp du har installerat längs väggen. Att begränsa dina övre skåp till en vägg i ditt kök säkerställer att det inte känns avstängt och begränsat i rymden – denna idé öppnar ditt kök, vilket hjälper det att känna sig så brett som möjligt och samtidigt ge känslan av extra utrymme.

Naturligtvis borde det vara självklart att allt du kan göra för att skapa en känsla av rymd med dina kökskökidéer kommer att fungera till din fördel. Och genom att hoppa ut på en vägg med övre skåp kommer du effektivt att ändra storlek och maximera ditt kök.

Öppna kökshyllor

kök kök idéer öppna hyllor

Ett annat sätt att få ditt kök att känna sig mer rymligt är att investera i öppna hyllor. Öppna hyllor förnekar behovet av köksskåp, vilket gör att du kan öppna ditt kök och ge det en mer rymlig känsla. Välj din öppna hyllor väl och låt den smälta smidigt med ditt kök – säg, vita eller glashyllor på en vit vägg så att den inte sticker ut för mycket – detta ger en känsla av så mycket utrymme som möjligt, samtidigt tid som ger dig gott om lagringsutrymme.

Öppna kökshyllor ger också en elegant funktion för att lyfta fram din köksdekor. Var bara säker på att du håller det mindre attraktiva köksutrustningen utom synhåll och förvaras.

Glänsande ytor

kök kök idéer ytor och finish

Glansiga ytor är en gudagåva i ett kök i köket, reflekterar ljus och hjälper till att lysa upp ditt utrymme. Att låta naturligt ljus studsa runt i ditt kök i köket hjälper ditt utrymme att kännas så stort som möjligt när du öppnar det. Du har så många alternativ när det gäller blanka ytor i kök, från kakel till backsplays till bänkskivor till köksskåp, det finns så mycket möjlighet till ljusreflektion när det gäller standardkökselement.

Du kan välja en ljusfärgad bänkskiva och ett blankgrått skåp, de ljusreflekterande egenskaperna hos det mörkare köksskåpet hindrar att det känns för lynnigt.

Presentera ljus

kök kök idéer belysning

Gör inte misstaget att lida av ett dåligt upplyst kök (det finns inget värre än att slåss med brist på ljus i ett kök i kök). Många köksdesigner ger inte lyxen av naturligt ljus, så du måste övervinna det genom att se till att det är väl upplyst.

Det kan innebära att du väljer några nya armaturer som ger mycket belysning eller investerar i lite under-counter-belysning för att hålla dina bänkskivor starkt upplysta. Om du gör en komplett köksrenovering kan det vara en bra chans att lägga till några fler taklampor också.

Helt vit

alla vita kök kök idéer

Vit är känt för sina ljusreflekterande egenskaper och dess förmåga att få ett rum att kännas större, lättare och luftigare. Vita väggar, vita bänkskivor, vita köksenheter och vita golv kommer att samlas för att skapa ett köksutrymme som känns så rymligt som möjligt.

Lägg till lite karaktär och intresse med dina tillbehör – intressant formade handtag, djärva armaturer, inredning och köksmaskiner i livfulla färger kommer alla att fungera tillsammans för att skapa en köksdesign som känns rymlig och full av personlighet på en gång.

Rensa räknare

organiserade hacka kök kök idéer

Underskatta aldrig kraften i klara bänkskivor i ett kökskök – det finns inte ett enda alternativ på den här listan över köksidéer som fungerar bättre för att skapa en känsla av rymd och sedan hålla bänkskivorna klara. Om dina bänkskivor är röriga kommer de omedelbart att göra att ditt utrymme känns mindre och krymper ditt kök. Om du inte har plats för alla dina saker är det dags för en ordentlig redigering eller tid för några fler lagringsidéer.

Du kan behöva plocka upp mer hyllor eller ordna ditt kök med några smarta förvaringsalternativ för att få bort lite av det röran från dina ytor. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer visuellt utrymme en tydlig yta kommer att skapa och hur mycket mer öppet och rymligt ditt kök kommer att kännas som ett resultat.

Öppna ditt utrymme

öppna planlösning kök kök idéer

Tänk på sätt att omarbeta dina köksdesigner för att öppna utrymmet. Finns det en vägg som du kan slå ut? Eller till och med en del av en vägg? Till och med att öppna en liten del av rymden kan göra underverk i en köksrenovering – att släppa in lite ljus, bryta upp utrymmet och göra något lite annorlunda med ditt kök hjälper omedelbart ditt kök att känna sig mycket mer öppet.

Det kan vara så att du måste ändra ordningen på dina kökenheter och tänka på var du placerar dina apparater, men med lite tanke kommer ditt kök att kännas öppet på nolltid.

Berika en köksvägg

organiserade moderna köksidéer

Om ditt kökskök är stängt i ena änden, gör en inverkan med din kökskökinredning och gör en funktion av den. Om du inte kan ta bort väggen, är du angelägen om att omfamna den. Svarta tavelfärg är ett roligt och användbart sätt att få ut det mesta av en köksvägg, så att du kan skriva inköpslistor och veckomenyer på väggen eller ge barnen utrymme att skissa medan du är upptagen med att laga mat.

Du kanske vill fylla din vägg med konst, att liva upp ditt kök eller skapa en vägg med slående växter för att ditt kök ska kännas så varmt och inbjudande för ett litet utrymme som möjligt.

Höga köksskåp

kök kök idéer höga skåp

Höga köksskåp som sträcker sig till taket och slösar inget utrymme framåt ger gott om extra förvaring i ett kökskök, vilket gör att du kan lägga allt i ett skåp så att du inte behöver lämna något ute på ytorna. Lagringslösningar är ofta ett problem i ett mindre kök och det är mycket viktigt att ge så mycket lagringsutrymme i ett kök som detta.

Lägg dina mindre begagnade föremål på översta hyllan, så att du inte behöver klättra upp för att få saker hela tiden. Och investera i en trappstol för att göra det lättare att komma åt föremål i de högre hyllorna. Vi gillar hur köket ovan hållit utseendet på sina förlängda skåp ljusa med glaspaneler för ett luftigare utseende.

Flytta diskbänken

kök kök idéer handfat placering

I ett kök i köket är det bästa stället för diskbänken nästan alltid i slutet. Om din handfat inte redan finns här, kan du överväga att flytta din diskbänk till slutet av ditt kök för att utnyttja denna utmanande lilla köksstil på bästa sätt.

Det gör att utrymmet känns bredare eftersom det finns en bred kontaktpunkt i slutet av rummet och det tar inte bort din förberedelse och lagringsutrymme, vilket är bäst på sidorna av ditt köksutrymme. Oavsett var du placerar diskbänken, kommer den att vara bäst belägen där den blir mindre hinderande för ditt motutrymmesflöde.

Korghyllor

kök kök idéer korg lagring

I ett mindre kök i köket är korgförvaring en smart, snygg och prisvärd lösning som också är lätt att få. Med dessa kan du enkelt komma åt lagring och dina mest använda artiklar genom att lagra alla relaterade artiklar i en korg för att göra dem lätta att lägga bort och hitta.

För att spara tid kan du dessutom ta bort hela korgen med föremålen och bitarna du behöver och ta den med dig till andra änden av köket för att använda. Detta gör att du kan hålla allt snyggt när du använder ditt kök, liksom när du inte använder det, eftersom bitar är lätta att ta bort eftersom de har ett särskilt område.

Bilder via Pinterest