Kökskranar

bästa kök kranar

När det gäller köksuppdateringar som kan påverka din vardag, hur vet du om du väljer rätt kran till ditt kök, oavsett din budget? De flesta av er väljer ett nytt köksblandare baserat på hur det ser ut, dess stil, dess färg och dess form eller storlek. Men enligt Décor Aid-renoveringsexperter finns det mer att välja och investera i en ordentlig köksblandare än vad som syns.

Och om du som någonsin har valt köksblandare baserat på de kriterierna kanske redan vet att det inte alltid fungerar bäst på lång sikt genom att gå på ser ensam ut medan du avstår från funktionalitet. Kökskranar är värda att ta lite tid att utforska ordentligt eftersom de är något du kommer att använda nästan varje dag, flera gånger. Så de är värda att undersöka och spendera lite mer tid på att överväga än säga, ett vardagligt dekorativt föremål. För att hjälpa dig att bättre förstå, här är den låga nivån på de olika typerna av kranar att tänka på, tillsammans med några av de bästa att köpa, inklusive ett urval av hög kvalitet kökshandfat att följa med dem.

Kökskranar: Typer

 1. Dra ner: en nedfällbar kran har en sprutrör riktad rakt in i diskbänken, som du kan dra ner och använda för att enkelt tvätta disken och grönsakerna, så att du direkt kan spraya allt som finns.
 2. Dra ut: en utdragbar kran dras direkt mot dig och kan användas på samma sätt för att direkt spraya allt. De är mindre än neddragbara kökskranar, vilket gör dem perfekta för mindre utrymmen.
 3. Enkelt handtag: en kran som denna använder en nivå som du kan placera för att utlösa varmare eller kallare vatten. De är ganska vanliga så du har förmodligen stött på dessa klassiska kökskranar tidigare.
 4. Dual-Handle: en av de mest använda traditionella kökskranarna, den här har två handtag. En för att kontrollera flödet av varmt vatten och en för att kontrollera flödet av kallt vatten. De är mindre vanliga i kök nu eftersom de är svårare att kontrollera separat.
 5. Kommersiell stil: det här har en längre och mycket mer flexibel design och idén till ned- och utdragbara kranar kommer från dessa. De är fantastiska om du har många diskar att tvätta, men de är inte alltid de mest snygga kökskranarna.
 6. Separat spray: det är här du har en normal kran, säg ett alternativ med ett eller två handtag, men du har det ihop med en separat sprayfunktion. De är fantastiska om du vill ha det bästa från två världar.
 7. Rörelsedetektor: en kran med rörelsedetektor gör att du kan sätta på och stänga av vattnet utan att röra vid det – bra om du har röriga händer eller om du är medveten om bakterier. Rörelsedetektorer visas ofta på mer moderna kökskranar, som alternativ för neddragning och utdragning.

Top Kitchen Kranar

Delta Kran 9178t-Ar-Dst Tvättställsblandare

bästa diskbänkar

Denna Delta-design är imponerande när det gäller modern design av kökskranar. Den är gjord av massivt stål och designad ganska elegant med tanke på alla funktioner. Den finns också i flera efterbehandlingsalternativ. för att använda den trycker du på för att sätta på och stänga av den, så att du kan knuffa på kranen med armen så att vattnet rinner (bra om du har oljiga händer från att laga mat). Det är också smart nog att veta om du rör för att justera flödesriktningen eller temperaturen.

Den stängs av efter att ha körts i 4 minuter för att spara vatten, vilket är en givande sak om du har barn, eller helt enkelt bråttom. Färgen på LED-lampan ändras med vattentemperaturen så att du vet vad den är för närvarande och den har också ett enkelt batterimeddelande när strömmen börjar ta slut. Det bästa med dessa kökskranar är att du enkelt kan justera mellan ström- och sprayfunktioner och det kommer med stänkreduceringsteknik, för att göra disktvätten mindre jobbigt och rörigt. De är dock en av de dyra kökskranarna på marknaden.

Moen Arbor Motionsense Pulldown Kitchen Kran

översta diskbänkar

Denna kran är en av de bästa beröringsfria kökskranarna. Det är enkelt designat och elegant och vi gillar att rörelsessensorerna inte är så uppenbara och håller designen snygg. Denna kran har två rörelsesensorer, en nära basen och en på högsta punkt, vilket gör det enkelt för alla i vilken höjd som helst att aktivera vattenflödet.

Du kan justera vattentemperaturen och flödesriktningen. Det finns en lång utdragbar slang som gör att du enkelt kan tvätta vad du har i handfat. Det finns också en kolsyrad vattenström för din dagliga användning och ett kraftfullare läge för när du behöver det.

Kraus Kpf-1650ss kök i kommersiell stil Kran

kraus bästa kökshandfat

Om du vill ha något kraftfullt som kommer att rengöra dina rätter som om du är i ett professionellt eller kommersiellt kök, så är det här du ska gå till. Det är långt och det är graciöst och det är bäst att samarbeta med en större och djupare diskbänk, som med en mindre diskbänk kommer du att stöta på vattenutsläpp. Det gör inget särskilt prickigt, men det fungerar perfekt för vad det är.

Det finns två olika sprutlägen som du kan använda för att justera temperatur och flöde, samt att kunna svänga den 360 grader, vilket är den utmärkta funktionen på kranar som denna. När kökskranar går är den här ganska billig för vad den är, vilket gör det till ett bra köp.

Moen 7294srs Arbor Pullout Kitchen Kran

moen top kökshandfat

Kökskranens varumärke Moen är tillbaka igen med ett annat utmärkt utdragningsalternativ. Utdragbara kranar är några av de bästa moderna kökskranarna just nu. De tar mindre plats, så om du försöker klä ett litet kök är de en livräddare eftersom de gör det möjligt för dig att ha alla funktioner i en större kran i ett kompakt alternativ.

Den är väldesignad och snygg i överklagande, vilket är imponerande med tanke på hur liten den är. Den har en lång slang som själv dras in, så den kommer att fungera för dig även om du har en större diskbänk. Återigen har den två sprayalternativ och du kan enkelt justera temperaturen. Det finns ingen rörelsesensor på denna köksblandare, men du måste normalt släppa vissa funktioner när du minskar storleken på diskbänken du måste arbeta med.

Delta kran 21996lf-Ob Windemere kökskranet

Windemere bästa diskbänkar

Om du vill ha en traditionell kran och en utdragbar sprayfunktion, välj sedan en av dessa kranar. De har en traditionell kran med handtag på vardera sidan för att kontrollera temperaturen och flödet av det varma och kalla vattnet. Du har sedan den extra sprutan som du kan använda på dina oljiga kokkärl eller fylla en behållare.

Det fantastiska med denna kran är priset, det är överkomligt och ger dig anständig kvalitet och rätt funktionalitet – perfekt om du inte kan sträcka din budget för en av de dyrare kökskranarna som visas här.

OWOFAN Round Deluxe 3 Way Kitchen Kran för RO System Gold

bästa guldkranen

Om du letar efter kökskranar som är lite mer speciella samtidigt som de erbjuder riklig stil, kommer detta guldalternativ att vara perfekt när du vill förvandla ditt kök. Det är fantastiskt, effektfullt och lite annorlunda när det gäller design och om du vill stimulera din köksdesign, kommer du att älska det här alternativet.

Här har du en design med dubbla handtag för att enkelt styra varmt och kallt vattenflöde. Du får också en 360-svängbar pip, vilket är bra om du har ett handfat med flera skålar, eftersom du enkelt kan fylla båda. Det är elegant och det är oväntat och när moderna kökskranar går är det underbart billigt.

Och nu när vi har gått igenom de bästa kökskranarna för ditt hem är det här du bör tänka på när du vill uppdatera din diskbänk.

Dessa frågor hjälper dig att bestämma de bästa funktionerna du bör söka när du letar efter en ny diskbänk:

 1. Vill du helt stänga av din diskbänk för en helt ny stil?
 2. Är du nöjd med och hittar din nuvarande diskbänk rätt skala för dina behov?
 3. Finns det ett annat material som du har gillat nyligen? Hur skulle det se ut i ditt kök som det är för närvarande?
 4. Vad sägs om utformningen av din nuvarande diskbänk? Är du nöjd med det eller vill du gå i en helt ny riktning?
 5. Finns det en kökskran som skulle tjäna dig bättre? Vad uppskattar du med den du redan har på plats? Hur kan det vara bättre?
 6. Vad är din exakta budget som du måste arbeta med? Och glöm inte att leverans- och installationskostnader tillsammans med funktioner som avlopp, avfallshantering och vattenfilter kan öka kostnaden för ett nytt diskbänk.

När det gäller diskbänkar, precis som kranar, kommer det att löna sig att undersöka innan du börjar handla efter en ny. För inspirerande leads, titta igenom Pinterest och granska beprövade och sanna varumärken som Kohler och Moen. Det blir ännu bättre om du kan se ditt begränsade urval personligen snarare än att gissa online.

Skapa en realistisk budget

Precis som med alla köksuppgraderingar hjälper utvecklingen av en realistisk budget dig att kartlägga kursen mycket lättare. Visst, inspiration är en sak och det är sant, det kan vara svårt att undvika att bli överväldigad av nya handfatfunktioner som du kanske inte ens behöver – men kom ihåg att ju mer en ny diskbänk kan erbjuda, desto dyrare blir det vara. För bästa resultat, håll dig till tre viktiga funktioner som kommer att gynna dig regelbundet och arbeta därifrån. Detta kan vara något så enkelt som en avdelare, a kran eller en ny finish, och så vidare. Och om du har extra pengar att arbeta med, rekommenderar våra renoveringsexperter att du överväger att lägga pengarna på nya avlopp och en vattenfiltreringsanordning.

Hitta en pålitlig lokal rörmokare

Även om du inte är en instinktuell köksexpert kan det vara enklare för dig att hitta en lokal rörmokare som är pålitlig. Faktum är att de kanske kan hjälpa dig att bättre bedöma om du i första hand behöver ett nytt handfat eller en kran och vilka som är bäst för din livsstil. Men innan du är redo att skynda dig online, prata med vänner, familjemedlemmar och till och med lokala fastighetsmäklare för att se om de har någon pålitlig i åtanke.

Med det sagt, här är vårt tag på de bästa kökshandfat på marknaden att tänka på:

ZUHNE MODENA KÖK SINK

zuhne bästa tvättställsblandare

En av de högsta kundrankade diskbänkarna på Amazon, Modena diskbänken är tillverkad av de bästa materialen med tanke på dess vänliga pris. Modena diskbänken har en smart funktionell design och passar bra med alla designstilar, från traditionell till rustik. Den har också rundade hörn för enklare rengöring och avloppet har ställts smart bakåt för bästa dränering. Dess djupa handfat gör att du kan använda den för fler diskar och för rengöring av stora köksartiklar. Och tack vare den starka rostfria tillverkningen kommer underhåll och repor inte längre att vara ett problem. Ännu bättre är att denna diskbänk också har ljudisolerad beklädnad medan ytan skyddas av en reptålig yta som åldras ännu bättre med tiden.

KRAUS KHU100-30 KÖKSNÄT

bästa kran för diskbänk

Annan Amazons kundfavorit, den här hållbara diskbänken är också gjord av robust och hållbart rostfritt stål. Det ger också samma ljudisolerade design för att dölja bortskaffande. I själva verket har den också många av samma designelement som ovan från Zuhne, till exempel ett djupt handfat. Den har också smarta spår längst ner för att hindra vatten från att samlas. Och den har också en lätt att rengöra skyddande yta som stoppar hårda vattenfläckar och har en tidlös tilltalande tack vare sin raka design.

MOEN G222174 2200 KÖKSINK

översta kökshandfat

Denna klassiska stil från Moen är ett billigt alternativ att överväga med ett mer standard och traditionellt utseende. Och när det gäller att få dina pengar till ett värde kommer ett pålitligt varumärke som Moen aldrig att göra dig besviken eftersom det är känt att deras produkter håller i decennier i rad. Men kom ihåg det dess dubbla handfat är bara 6 ”djup, så du måste skapa en vattentät zon eller ett område bredvid din diskbänk för stora köksredskap du behöver tvätta.

Bilder via Pinterest