Köksplattor Design

Vitt modernt kök

Köket är hjärtat i hemmet, vilket gör dess design så mycket viktigare. En komplett köksrenovering är också en viktig investering, så det är viktigt att planera noggrant. Men med lite forskning och hjälp från experterna kan ditt drömkök bli verklighet.

Kök Layout

Om du designar ditt kök från grunden eller gör en större renovering, vill du överväga ditt köks layout och hur du planerar att använda utrymmet. Öppna kök är perfekta för underhållning, medan matkök är perfekta för familjen. När du planerar placeringen av apparater, se till att du enkelt kan flytta mellan diskbänken, spisen och kylen.

En populär tumregel är arbetstriangeln. Föreställ dig att ditt handfat, kylskåp och spis är punkter i en triangel. Helst skulle summan av de tre sidorna inte vara större än 26 fot, så du behöver aldrig bära tunga eller heta kokkärl långt till ett annat förberedningsområde.

Köksbelysning

Du vill också se till att det finns gott om ljus. Hängande lampor eller en ljuskrona kan ge allmänt omgivande ljus, men du vill också ha arbetsbelysning installerad under skåp och över köksön. Infällda taklampor kan läggas till för ytterligare accentbelysning.

Köksskåp Idéer

Skåp bidrar till köksövergripande utseende och funktionalitet. Beroende på din budget finns det ett antal olika alternativ, från de mest grundläggande redo att montera modeller till helt skräddarsydda skåp. Tror inte att du behöver hålla fast vid en färg av skåp. Att blanda färger är en aktuell trend i köksdesignen. Prova vita övre skåp ihop med nedre skåp i svart, grå eller till och med en ljus färg.

En annan populär köksdesigntrend är öppna hyllor, vilket ger utrymmet en luftigare känsla och ger enkel åtkomst till föremål. Öppna hyllor är också bra för att visa samlingar av porslin eller glas.

Köksytor

Välj en bänkskiva som passar din livsstil. Det finns fördelar och nackdelar med varje yta, men med lite forskning kan du hitta din perfekta matchning. Alternativet inkluderar marmor, granit, konstruerad kvarts, kakel, trä, betong, laminat, täljsten, koppar och återvunna bänkskivor. Du vill också välja ytor och material som komplimangerar ditt köks stil. Trä ger lantkök värme medan kvarts eller Corian ser snygga ut i moderna utrymmen.

Kökets backsplash är ett utmärkt sätt att lägga till färg och personlighet i din design. Keramiska eller glasplattor kan användas för att skapa ett iögonfallande mönster, mosaik eller ett område med enfärgad färg som kommer att bli centrum för rummet. Sten, metall och trä är också bra kökbacksplashidéer, särskilt om du vill ha ett industriellt eller rustikt utseende.

En annan viktig yta är diskbänken. Rostfria diskbänkar är slitstarka, emaljhandfat erbjuder färgalternativ, fast ytsänkor skapar ett snyggt utseende och kopparhandfat ser bra ut med naturliga material och utvecklar en patina över tiden. Du måste också bestämma stilen (förkläde eller bondgård, undermontering eller drop-in) och välja en kompletterande köksblandare.

Förvaring och små köksidéer

Det finns inget sådant som för mycket förvaring i ett kök. Tillåt alltid mer än du tror du behöver och glöm inte att planera för skräp och återvinning. En köksö är en utmärkt lösning för förvaring och kan också ge ytterligare diskutrymme för matlagning eller matplats. Förvaring är särskilt viktigt i små kök. Frigör disk- och lådutrymme med hjälp av en magnetisk väggmonterad knivhållare och häng krukor och kokkärl från ett tak eller ett krukstativ. Små köksdesigner kan fortfarande vara extremt funktionella – som en kombi på ett fartyg. Se till att det utrymme du har används effektivt och gräva apparater som inte används ofta eller invester i mindre versioner eller fleranvändningsverktyg.

Skapa ett drömkök med dekorhjälpmedel

En köksrenovering är ett stort företag, men det är ett bra sätt att öka värdet på ditt hem. Renoveringsfel kan vara kostsamma, så det är värt det att anlita en professionell för att få högsta avkastning på din investering och hålla budgeten. Decor Aid interiördesigners har år av designutbildning och erfarenhet av köksrenoveringar. Teamet med begåvade heminredare kan hjälpa dig att göra alla val som krävs för att designa ett kök från topp till botten.

Med Decor Aid behöver du inte spendera timmar på att försöka navigera i alla alternativ i ett köksutställningslokal eller en hemförbättringsbutik. Från skåpstillverkare till entreprenörer kan Decor Aid också hjälpa till att hitta och hantera de bästa hantverkarna som hjälper dig att avsluta ditt jobb. Decor Aid kan också hjälpa till med mindre köksuppfriskningar. Ett nytt lager färg, skåpfronter eller hårdvara kan ge ditt kök en snabb och prisvärd lyft. Oavsett om du gör en fullständig ombyggnad eller en liten uppdatering kan Decor Aid leva ditt drömkök.

Sage Green köksskåp

Bänkskivor för grönt lantkök

Sage gröna skåp, bänkskivor i trä och en bondgård diskbänk kompletterar detta lantliga kök. Via housetohome.co.uk

Klassiskt vitt kök

Vitt traditionellt kök

Vit tunnelbana, takhölje och skräddarsydda skåp ger detta kök en traditionell känsla. Via bhg.com

Samtida vitt kök

Modernt vitt kök

Marmor lägger till intresse för detta monokromatiska, minimalistiska kök. Via Thedesignchaser.com

Svartvitt kök

Litet vitt och svart kök

Sillbengolv och svarta och vita skåp gör stor inverkan i detta lilla kök. Via Elle.com

Samtida öppen köksdesign

Modernt vitt Connecticut kök

En återvunnen trävägg lägger till en rustik kant till ett elegant modernt kök i vår hemrenovering i Connecticut.