Köksredskap

Att välja köksutrustning kan initialt låta mer utmanande än vad det faktiskt är. Och med i stort sett alla köksartiklar som är märkta som ett ”måste-ha” viktigt, och med fler märken än du kan namnge och godkänna efter godkännande från kändiskockar och matlagningsshow, hur kan man ens veta vad som verkligen gör ett ”väsentligt” längre ? För att hjälpa dig har vi gett våra dekoratörer i uppdrag att diska köksutrustningen för ditt hem.

Kockkniv

Att försöka laga mat utan en kockkniv av god kvalitet är svårt. Att hugga och klippa är mycket lättare med en högkvalitativ kniv, och du kommer att bli förvånad över hur mycket effektivare att laga mat med en av dessa i ditt köksredskap.

De blir skarpare längre och du kan göra så mycket med dem. De är riktiga arbetshästar och är förvånansvärt flexibla och håller i livet.

Knivstål

Om du ska investera i en högkvalitativ kockkniv behöver du ett knivstål för att vässa den. Att hålla kniven vass är det bästa sättet att förlänga dess livslängd och hålla den bra. Att investera i stål av god kvalitet hjälper dig att slipa din kniv lättare och säkerställa att du inte förstör den.

Liten knivkniv

En liten kniv kommer att göra allt som en större kockkniv inte kan göra. De är utmärkta för att skala grönsaker, för att skära mjukare frukt och grönsaker och bättre för mer invecklat arbete. Du skulle gå vilse utan en av dessa i ditt kök – en av de viktigaste små köksutrustningarna.

Brödkniv

Det finns inget annat sätt att enkelt skiva bröd än med en brödkniv, vilket gör det till ett annat måste för ditt köksutrustning. Brödknivar med tunna blad gör det bästa jobbet på en limpa och är lättare att hantera än tyngre knivar med tjockare blad.

Vridbar skalare

Vridbara skalare gör skalningen så mycket lättare och mindre klumpig – de sparar tid och är lätta att hantera och bekanta sig med. Om du har använt en gammaldags skalare kommer en vridbar skalare att vara en uppenbarelse och är definitivt en av de modernaste sakerna i köket.

Potatismosare

En bra potatismasker kan vara svår att få tag på; du kan bli förvånad över hur mycket de varierar i kvalitet. Du vill ha en robust mask, som gör ditt potatismos lätt.

Vispa

Varje köksutrustningslista behöver en visp – en gummihanterad ballongvisp är perfekt för vispkrav. De är bekväma att hålla och gör det lättare att skapa såser och förband på ett sätt som en gaffel inte kan, och du kan enkelt piska upp desserter.

Tång

Ett tång är en livräddare när det gäller det väsentliga för köket. Borta är dagarna med att vända saker med en gaffel. Investera i ett tång av silikon så att du kan använda dem med non-stick brickor och kokkärl. Tång är också perfekta för att servera spagetti, om du inte har en spagetti-server.

Plast Turner

Metallvridare kan se ut och se underbara hängande ut med resten av din uppsättning, men en plastvridare kommer till sin rätt som en av dina väsentligheter för köket. De kan användas på non-stick kokkärl och är också mer flexibla än deras motsvarigheter i metall.

Kiselspatel

Perfekt för omrörning och skrapning längs sidorna av skålar och behållare. Kiselspatlar hjälper dig att slösa mindre mat, är lätta att rengöra och är perfekta för alla kastruller, kastruller och skålar. De är också mer hygieniska än träskedar också.

Skärbräda

Att hugga allt på en arbetsyta är inte alltid praktiskt eller hygieniskt. Skärbrädorna är lätta att hålla rena och de skyddar din yta mot skador och fläckar. Dessutom kan du vända på dem för en ren skäryta när du arbetar i köket och förbereder mat – ett uppenbart tillskott till ditt köksredskap.

Konservöppnare

En bra burköppnare kommer att hålla dig hela livet, men det kan vara svårt att hitta en anständig. Ta dig tid att titta på recensioner innan du köper en, eftersom de varierar enormt i effektivitet och kvalitet – det dyraste är inte alltid det bästa.

Investera i en burköppnare som också är utrustad med en burköppnare så att du inte behöver kämpa. En bra burköppnare bör toppa din lista över små köksartiklar.

Mätkoppar

Mätkoppar bör vara en del av köksutrustningen eftersom koppmått används i massor av recept och kan vara praktiskt för att skopa alla möjliga saker. Om du inte har mycket utrymme i ditt kök, gå till måttkoppar som staplas i varandra för att spara utrymme.

Mätskedar

En uppsättning mätskedar kommer till sin rätt som en del av ditt köksutrustning – välj en uppsättning som innehåller minst 4 skedar i den (allt från ¼ en tesked till en matsked) när du använder dem hela tiden när du lagar mat .

Mätkanna

En glasmätkanna med imperiala och metriska mätningar är ett måste-tillägg till din lista över väsentligheter. De kostar inte heller mycket, vilket gör dem både användbara och billiga köksutrustning.

Köksvåg

Traditionella köksvågar är ett felsäkert alternativ. Det kan vara frestande att söka efter högteknologiska, elektroniska versioner av dessa köksutrustningar, men om du vill att din skala ska hålla dig hela livet är en traditionell uppsättning köksvågar perfekt.

Du behöver inte byta batterier och det finns inga elektroniska delar och digitala skärmar som går fel.

Blandningsskålar för glas

En uppsättning glasskålar (vi rekommenderar minst tre) är definitivt väsentliga för ett kök. Att ha flera blandningsskålar är verkligen praktiskt – du kommer att bli förvånad över hur ofta du behöver mer än en.

De kan staplas snyggt för att spara utrymme och glas är perfekt för mikrovågsugn, samtidigt som innehållet i din skål också är väl blandat.

Sikt

En bra sikt kan användas för att sikta saker som mjöl och kan användas istället för ett durkslag för att dränera grönsaker. Välj en välgjord sikt med medelstort nät för att få ut det mesta av det (detta är en av de billigaste köksmaterialen som du kommer att använda mycket mer än du tror).

Rivjärn

Ett bra rivjärn gör stor skillnad med ditt köksutrustning. Du vill ha ett robust rivjärn med minst fyra olika galleralternativ på, och klassiska är de bästa.

Sax

Starkare än sax hjälper köksax dig att spara tid i köket, och de är också ett flexibelt verktyg. Du kan använda dem för att skära kött, örter och för att hugga av stjälkarna från blommor – du får mycket användning av ett bra saxpar. Bra sax har dock ett pris, så var medveten om att de inte är billiga köksutrustning.

Bakplåtar

Bakplåtar bör vara en del av ditt köksredskap. Du behöver inte spendera mycket på bakplåtar, men en uppsättning med 3 non-stick bakplåtar, i olika storlekar, kommer säkert att se dig rätt.

Bilder via Pinterest