Köksrenoveringsguide

Kök Renovera Idéer för din budget

Har du fått intrycket av att ditt kök har en nedslagen eller föråldrad känsla för det? Om svaret på det är ”Ja”, är det förmodligen dags för dig att undersöka större kökrenoveringsplaner. Med tanke på att renovering av ett kök kan vara en överväldigande upplevelse, speciellt om du inte har några egna renoveringsidéer, har Decor Aid-designers skapat en enkel guide för hur du renoverar ett kök (detta inkluderar också kompletta kökrenoveringsidéer för en stram budget och alla typer av behov).

Om det var ett recept att renovera ett kök skulle det vara svårt, men helt värt det. Tack och lov har våra designers skapat en guide om hur man gör ett utrymme värt en toppkock. Började från botten. När du har fått din layout, gå vidare till ditt golv.

Observera dina köksrenoveringskrav

Renovering av köket

Innan du hamnar belastad av oändliga idéer om köksrenovering och möjligheter som sökmotorer erbjuder, ta en kritisk titt på ditt nuvarande utrymme. Medan du håller din livsstil i åtanke, tänk på de funktioner du gillar och vad som behöver gå. Ännu viktigare, analysera storleken på ditt kök och din budget. Behöver du överväga en liten köksrenovering, leta efter idéer för en köksrenovering på en budget eller är du redo att investera i en fullskalig komplett köksrenovering?

Var realistisk med din omfattning och budget eftersom även ett mindre kök renoveringsprojekt kan gå mellan $ 10.000 och $ 15.000. Även om det låter som en brant investering, inkluderar uppskattningen målning av väggar, ombyggnad av skåp, uppgradering av handfat och installation av en kakelplatta. Och om du fördubblar det offertet inkluderar $ 30 000 och uppåt för en köksrenovering installation av anpassade skåp, trägolv, stenbänkar och avancerade apparater.

Bild via Elle Decor

Hur ser ditt drömkök ut?

Renovering av köket

Nu när du har en uppfattning om hur ditt nuvarande utrymme kan dra nytta av några idéer om köksrenovering kan du gå vidare till hur ditt idealiska kök skulle se ut. Föredrar du ett modernt utseende framför rustikt eller traditionellt? Vill du hellre använda en klassisk vit eller en djärv nyans? Prova att besöka renoverade kök av vänner och familj och anteckna vilka funktioner, apparater och förvaringsutrymme du vill se och dig när du överväger hur du renoverar ett kök. Lägg till eventuella nya köksrenoveringsidéer som du stöter på i din lista.

Bild via Archiproducts

Behöver du professionell hjälp för en köksrenovering?

Renovering av köket

Ett DIY-heminredningsprojekt kan tyckas roligt, men om du inte är säker på att ta på dig en hel köksrenoveringsuppgift, överväg faktorer som hur snabbt du behöver det gjort och hur stor din budget kommer att vara. Såvida inte dina kunskaper matchar en professionell, rekommenderar vi att du  kommer i kontakt med DecorAid och våra End to End-renoveringstjänster.

Bild via Cuopofjo

Definiera din layout och rymdplan

Renovering av köket

En av de vanligaste idéerna för köksrenovering föreslår en ”fungerande triangel”. Enligt arbetstriangelregeln har varje köks planritning matlagring, ett matlagningsområde och matlagningsutrymme i närheten. Att skapa en effektiv design i detta skede skulle hjälpa till att göra den övergripande processen för din köksrenovering mycket enklare. Detta arrangemang är särskilt användbart om du letar efter idéer till ett litet köksrenovering eftersom det använder ett mindre utrymme effektivt.

Bild via futuristarkitektur

Krav på fixtur och finish

Renovering av köket

Nu har du gjort din forskning och har funderat på alla dina idéer och kostnader för köksrenovering. Du är nu redo att ta steget framåt i en spännande fas i ditt kökrenoveringsprojekt. Det här steget i renoveringsprocessen är där du kommer att köpa inredning och finish som definierar stilen för ditt nyrenoverade kök.

Bild via Nouvelleviehaiti

Skåpkonstruktionstyp, dörrstil, finish och färg

Renovering av köket

När det är dags att välja mellan öppna hyllor och konventionellt stängda skåp är det en sak du bör tänka på din livsstil. För funktionalitetsändamål kan en kombination av båda skapas. De öppna hyllorna kan visa vackra vaser och porslin som markerar det övergripande färgschemat i ditt kök. De stängda skåpen i ditt renoverade kök kan vara för föremål du använder varje dag. Vi rekommenderar att du väljer klassiska skåpdörrar i skakstil med neutrala toner om du renoverar ditt kök med en stram budget. Om idéer för små köksrenoveringar är vad du behöver, kan du välja ljusare toner för att få platsen att se större ut.  

Bild via Archiproducts

Bänkskivans material

Renovering av köket

Trots att det är svårare att underhålla är ett slaktkvarter i trä ett alltmer populärt val. Kakel och marmor kan vara eleganta men är benägna att få fläckar jämfört med material som Caesarstone. Men när du renoverar ett kök föreslår vi att du fattar ett beslut baserat på både överklagande och användning. Väg dina alternativ; granska fördelarna och nackdelarna med materialens användbarhet kontra stilistiska alternativ. När det gäller att plocka rätt bänkskivmaterial, kom ihåg vad som skulle se bäst ut i ditt utrymme om små köksrenoveringsidéer är det du söker.

Bild via Remodelista

Kylskåp och andra apparater

Renovering av köket

Innan du börjar leva upp dina idéer till köksrenovering, bestäm vilken typ av apparater du vill integrera i ditt kök. Om du letar efter vanliga renoveringsidéer för kök kan du överväga att montera dina apparater med ytor som speglar ditt skåp för ett anpassat inbyggt utseende. Men du kanske vill fästa mer uppmärksamhet på apparaterna som mer var en investering.

Bild via Homedsgn

Diskbänk och kran

Renovering av köket

Med tanke på dina behov och budget bör du välja rätt diskbänk för dina behov när du renoverar ett kök. Ett dubbelt handfat är ofta ett vanligt val även för små köksrenoveringar. För ett medvetet och djärvt uttalande, välj en tvättställs- och krankombination som belyser din övergripande köksstil.

Bild via Decoholic

Ljusarmaturer

Renovering av köket

Experter föreslår att du använder en kombination av accent, omgivning och arbetsbelysning. Omgivande eller takbelysning ger maximalt ljus. Uppgiftsljus är bra för en omgivande glöd. Lägg till ett accentljus i ett stycke för att komplettera det perfekta utseendet för att ge djup i ditt renoverade kök som ser bra ut, särskilt för små köksrenoveringar.

Bild via Architectural Digest

Golv

Renovering av köket

Utan tvekan är ett kök en av de centrala och mest trafikerade platserna i alla hem. Det är där daglig matlagning äger rum och där barn samlas för läxor. Kom därför ihåg att välja det bästa golvmaterialet när du renoverar ett kök, även om du planerar att göra en komplett köksrenovering med en budget. Välj keramiska plattor, natursten, trä, vinyl eller andra sorter för att skapa ditt drömkök.

Bild via Architectural Digest

Stänkskydd

Renovering av köket

Skapa ett coolt utrymme med karaktär genom att lägga till en backsplash i ditt kök renoveringsprojekt. Det kommer att dra uppmärksamhet samtidigt som det hjälper till att balansera de olika materialen. Du kommer säkert att uppskatta de olika materialen till överkomliga priser. Välj det som accentuerar din stil och flyter med temat i ditt kök. För små köksrenoveringar, välj en backsplash som ger ditt kök ett mer expansivt utseende.

Bild via 3ddd

Dekorativ hårdvara

Renovering av köket

Oavsett om du föredrar ett modernt kök eller ett traditionellt kök kommer fackmässigt utformade drag och spärrar att förbättra skönheten i ditt utrymme. Med det stora utbudet av alternativ som finns kan du välja mellan en mängd olika dekorativa element för att uppnå en industriell kontrast eller lyxig känsla.

Bild via  Dmagazine

Finputsning

Renovering av köket

Innan du förklarar projektet slutfört, gå tillbaka och bedöma allt du har gjort. Analysera detaljerna kritiskt och se upp för alla inredningar eller prickar du kanske har missat. Det är aldrig för sent att uppdatera dina renoveringsdesigner. När allt kommer omkring är det inte något du gör varje dag om att designa ditt kök.

Som du kan se går mycket in i alla aspekter av ett köksrenovering eftersom det kan vara ett stort projekt med många viktiga variabler att tänka på.

Nu när vi har gått igenom de inspirerande elementen i en smart köksrenovering är det dags att titta på allt för att undvika så att du får ut mesta möjliga av din investering på lång sikt. Undvik dessa vanliga misstag för köksrenovering och du är på väg att laga en storm i dina drömmars kök – allt som krävs är lite tålamod och kunskap.

Varje steg i ett kök ombyggnad:

Bestäm vad du behöver

Det första steget för varje köksrenovering är att söka efter vad du verkligen behöver och vill ha. Detta första steg hjälper dig att begränsa din riktning och kommer också att hjälpa dig att stärka en budget.

Ja, det kan kännas som om köksrenoveringsalternativen är oändliga, men om du inte är välsignad med en djup budget måste du bestämma vad som verkligen är viktigt för dig. Har du knappt lagringsutrymme? Vill du ha mer utrymme för underhållning av gästerna? Behöver du ett bättre flöde i ditt kök?

Frågor du kan ställa dig själv för att begränsa dina krav:

 • Vad stör dig om ditt nuvarande kök?
 • Vad behöver du mindre av?
 • Vad behöver du mer av?
 • Behöver du en ny layout?
 • Vad behöver uppdateras?
 • Vill du sälja snart? Vad tillför mervärde till ditt hem återförsäljningsvärde?

Kök Renovering På En Budget

Nu när du vet vad du behöver och vad du strävar efter är det dags att cementera din budget.

En typisk köksrenovering kostar cirka 22 000 dollar i USA och en liten köksrenovering är i genomsnitt cirka 4 000 dollar, med en mer drastisk köksrenovering som når mer än 50 000 dollar.

Hur vet du vad en köksrenovering på en budget verkligen borde kosta? En allmän praxis är att spendera 5% – 15% av det totala värdet på ditt hem på din köksrenovering. Till exempel, om ditt hus är värd $ 300.000, skulle en investeringsvärd köksrenoveringsbudget vara 10% av det – cirka $ 30.000. Här är några åtgärder du kan vidta för att få mer kortfattade budgetidéer som hjälper dig att bestämma hur mycket du ska spendera på vad.

Hantera dina köksrenoveringskostnader efter område

Anta att dina kökrenoveringsidéer kan kosta cirka 20 000 $ som du budgeterade för att renovera ditt kök. Men hur vet du hur man spenderar pengarna bäst? Enligt våra renoveringsexperter borde en typisk budgetfördelning för köksrenovering vara så här:

 • Designavgifter: 4%
 • Skåp och hårdvara: 29%
 • Apparater och ventilation: 14%
 • Installation: 17%
 • Bänkskivor: 10%
 • Väggar och tak: 5%
 • Golv: 7%
 • Belysning: 5%
 • Dörrar och fönster: 4%
 • Kranar och VVS: 4%
 • Övrigt: 1%

Tänk på att allas könsrenoveringsmål skiljer sig åt, så dessa guesstimates är just det – uppskattningar. Saker som bänkskivor kan vara mer värda än att spendera en liten förmögenhet på ett nytt sortiment, så fördela dina medel därefter.

Nyckeln här är att se till att du inte går över budgeten. Så om du behöver spendera mer på ett element, se till att balansera din budget genom att skära ner på en annan funktion.

Granska butiker och showrooms

Att besöka järnaffärer och köksutställningar ger dig inspiration och en bättre uppfattning om vilka material och alternativ som finns i vilket prisklass. För att hålla dig inom din köksrenoveringsbudget bör du också notera var du kan spara genom att köpa liknande men billigare alternativ.

13 Vanliga köksrenoveringsfel att undvika:

Nu när du vet vad som krävs för att bemästra en framgångsrik köksrenovering, här är vanliga misstag att undvika av goda skäl.

Skimp inte på detaljer

På kort tid kan du snabbt se hur kostsamt det kan vara att titta över även de minsta detaljerna, eftersom köken är fulla av förbättringar och innovationer för att göra tillagning och förvaring enklare. Observera att lägga till extra efter att en större köksrenovering är klar kommer bara att kosta mer än vad den skulle ha gjort för tillfället.

Glömmer upptagen områden

Våra renoveringsentreprenörer säger att de alltför ofta ser detta absoluta misstag från nybörjare: de helt enkelt förbiser det viktiga med arbetsflödesområden när man överväger idéer om köksrenovering.

När du planerar en köksrenovering, tänk på ditt köks mest trafikerade områden, inklusive handfat, spis och kylskåp. Se till att dessa områden och apparater ligger på en effektiv plats som gör dem lättare att arbeta med varandra. Det här är vad inredningsarkitekter ofta kallar för köket ”arbetstriangel”, eftersom var och en av dessa placeras ihop med varandra, antar du det – en triangel.

Ge upp räknare?

Vem skulle föreslå en sådan sak? Eftersom diskutrymme är en av om inte de viktigaste delarna i ditt kök, glöm inte det uppenbara. Malmdiskutrymmet, desto bättre. Få ut det mesta av ditt diskarbetsutrymme genom att utöka det med intressanta kärnor eller hyllstöd för att skapa extra diskutrymme.

Du kan inte göra allt ensam

Även om du är en mästare på alla saker DIY, är det till din fördel att konsultera en pålitlig köksrenoveringsexpert innan du börjar kartlägga kursen för ditt projekt. En professionell renoveringsexpert hjälper dig att anpassa din ombyggnadsprocess, erbjuder pengar och tidsbesparande tips och råd och är säker på att rekommendera smarta idéer som du förmodligen inte skulle ha övervägt.

Skydd

När du går igenom köksrenoveringsprocessen är det absolut nödvändigt att skydda andra delar av ditt hem från trängsel och rörelse i byggtrafik, färg och damm.

Håller dig till din budget

Vi har sett det om och om igen med nybörjade köksrenoveringsjobb – folk glömmer och tänker inte på hur varierande och dramatiska köksrenoveringskostnader kan vara. När du överväger en köksrenovering på en budget är det viktigt att ta reda på vilka funktioner i ett kök som är viktigast för dig och fördela din budget därefter. Och kom ihåg att köksskåp vanligtvis kan ta upp ungefär en fjärdedel av köksrenoveringskostnaderna.

Att glömma att det är en uppgradering

Eftersom en köksrenovering kan vara en kostsam upplevelse, men som kommer att gynna dig i många år framöver medan du ökar värdet på ditt hem, bör du överväga din livsstil medan du planerar att renovera kök för att få ut det mesta av det. Gillar du att laga mat ofta, gillar du att underhålla? Hur mycket tid spenderar du på att umgås i ditt kök? Är det brist på lagringsutrymme och ofta förvirrad? Det här är alla faktorer för att arbeta med dina kökrenoveringsidéer och den övergripande utformningen av ditt kök.

Saknar bilden

Oavsett om du planerar en liten köksrenovering eller en större översyn, kom ihåg att beräkna varje funktion och överväga varje designelement inklusive färg på väggfärg, backsplashbehandling, golv, skåp och hårdvara – och hur allt fungerar med varandra.

Välja apparater efter

Om du siktar på en total köksrenovering är det bara meningsfullt att hämta apparater först. Varför? Eftersom det är mycket lättare att välja skåp och bänkskivor så att de passar apparater som kylskåp och diskmaskin, snarare än tvärtom.

Glömmer lagringslösningar

Med massor av innovativa nya lagringslösningar tillgängliga kan vi inte tro hur många människor förbiser deras betydelse när de överväger en köksrenovering. Maximera ditt kök med förvaringslösningar som hyllkanter och skåp som har förvaringsfunktioner som hjälper dig att få ut det mesta av ditt utrymme samtidigt som du hjälper dig att organisera allt.

Hoppar över glädjen av ett kök ombyggnad

Du kanske inte inser det, men en backsplash är en av de viktigaste kontaktpunkterna i alla kök. Gå efter det oväntade men ändå raffinerade med material som en bänkskiva i marmor för att höja ditt kök. Och lek med färger och mönster för att få en känsla av liv och personlighet i ett annars enkelt rum. Var uppmärksam på de små detaljerna, som var du kan visa konst, hur du kan visa upp ditt fina Kina. Håll allt samordnat och alla frågor besvarade.

Saknar utrymme

Gå bortom traditionell skåpplacering och dra nytta av alla oanvända utrymmen i ditt kök. För att maximera ditt tillgängliga utrymme, installera smart tåsparkförvaring under skåpen för en kreativ lösning för att lagra föremål som du inte använder regelbundet, som formella serveringsfat och olika kastruller. Genom att maximera din köksförvaringsplan är du säker på att du hittar mer lagringsutrymme för att hålla dina bänkskivor fria från röran och liknande.

Tänker traditionellt

När du konfigurerar ett uppdaterat kök, piska upp kreativa lösningar för att förvandla skåp till en hybridiserad funktionell och unik funktion. Till exempel kan en smart köksö med flera uppgifter rymma föremål för underhållning på en plats som är lätt att komma åt och hantera. Öns utseende kan smälta in sömlöst med dina köksplaner och kan användas som en accentbit om den har kontrasterande skåp eller nyanser.

Bild via StyleatHome 

Blybild via Architectural Dige st