Kommersiellt laminatgolv

Bröderna bakom laminatgolvet

Det tidiga ursprunget till laminat kan spåras tillbaka till Sverige, där det uppfanns av två entreprenörsbröder med namnet Robin och Darko Pervan. 1979 släppte IKEA det första laminatgolvet för allmänheten. Dessa produkter tillverkades av det svenska företaget Perstorp under varumärket Pergo och hade en stabil spånskivkärna och ett sammanlåsande tung- och spårsystem. Darko Pervan grundade senare sitt eget företag och säkrade patent för låssystem och uppfann glaserade laminatgolv.

Hur laminat tillverkas idag

Laminatproduktionen liknar idag som tidigare. Naturligtvis har dagens golvtillverkare använt de senaste teknikerna och materialen för att producera golv som är praktiskt taget oöverträffade när det gäller hållbarhet och mångsidighet. De uppnår detta genom att producera fyrskiktsplankor och plattor från olika naturliga och återvunna material.

Tillverkare som vet hur man skapar den perfekta balansen med dessa fyra lager kan producera golv med högt användbarhet och estetiskt värde. När du handlar med tillverkaren kan du ta reda på vad han gör på varje våning för att lyfta fram sina produkter. Kom ihåg att laminatet består av nivellerings-, kärn-, mönster- och slitlager.

Utjämningsskiktet är den del av golvet som kommer i kontakt med undergolvet och ger en stabil, vattenavvisande bas för hela golvet. Kärnlagret är det tjockaste av de fyra skikten och består av fiberplatta eller andra komprimerade material som ger dämpning och stabilitet. Mönsterskiktet är tillverkat av ett papper som är tryckt så att det ser ut som trä, sten, plattor eller annan design. Det hela avrundas av slitlagret, som skyddar golvet från slitage.

Tillverkarna strävar efter att uppnå bästa stabilitet på alla nivåer så att deras jordar får ett högt AC-värde. Dessa recensioner beskriver vilken typ av trafik som olika produkter är lämpliga för. Golv med AC1 är idealiska för användning i ljusa bostadsområden. AC2-golv är lämpliga för vanliga bostadsområden. AC3-golv är idealiska för upptagna bostadsområden och måttlig kommersiell trafik, medan AC4-golv är utformade för att möta de allmänna kraven för kommersiell trafik. De mest hållbara golven är klassade AC5 och är lämpliga för kommersiella applikationer med hög trafik.

Tillverkarna arbetar ständigt för att förbättra laminatets hållbarhet, flexibilitet och skönhet. Ett av de mest spännande laminatmärkena någonsin är COREtec. Denna fantastiska serie US Floors har korkbalanseringslager, absolut stabila och vattentäta kärnor, vackra dekorativa lager och de tuffaste slitlagren som finns tillgängliga.