Kontorsdekor Idéer

idéer för kontorsdekor

Upptäck dessa smarta kontoridéidéer som säkert kommer att öka produktiviteten …

Det borde inte bli en överraskning att utformningen av ett kontor eller en arbetsplats kan påverka allas effektivitetsnivå i stor utsträckning. I en undersökningsundersökning som gjordes av Management Today sa 97 procent av de tillfrågade att de ser deras kontorsdekor som ett tecken på om deras arbetsgivare uppskattar dem eller inte.

Och enligt uppgifter som sammanställts från en nyligen genomförd undersökning på 3000 Amerikaner som arbetar med ett lokalt kontorsarrangemang (inga frilansare, säljare eller hotellanställda), många arbetsgivare misslyckas med att skapa en inspirerande och motiverande kontorsmiljö för sina anställda, och detta saktar ner produktiviteten och effektiviteten.

Så hur påverkar design produktiviteten? I många fall tillhandahåller arbetsgivare inte primära element som de flesta förknippar med en trevlig, välkomnande, modern och inspirerande arbetsplats.

En av tre personer rapporterar att det nästan inte finns några dekorelement på deras kontor, och en av fyra säger att det inte finns någon konst av något slag på deras kontor. Som bara visar att de flesta arbetsgivare anser att kontorsinredningspåverkan är irrelevant och att de endast är reserverade för privilegierade företag som lätt har råd med dem.

De flesta kontor har också lite eller inget naturligt ljus i sin miljö, medan andra utformar layouten på sin arbetsplats utan att ge den en touch av personlighet och design. Därför är det viktigt att notera det kontorsdekor kan påverka anställdas beteende och hur de förhåller sig till andra inom en organisatorisk miljö.

Det finns dock effektiva och beprövade vägar som hjälper arbetsgivare att införa stimulerande kontorsdekorationer i sin arbetsmiljö. Men innan vi undersöker dessa sätt, låt oss undersöka varför anställdas effektivitet är viktig följt av salvia kontorsinredningsråd som inhämtats från Décor Aid inredningsarkitekter.

VARFÖR ÄR MEDARBETARE EFFEKTIVITET VIKTIGT?

inspirerande idéer för kontorsdekor

Medarbetarnas effektivitet är avgörande för varje företags framgång eftersom utan den kommer viktiga resurser att slösas bort och personalen kommer att kanalisera sin energi mot oproduktiva aspekter av dagliga kommandon när det gäller affärer. Det dikterar hur väl en anställd förblir engagerad i de organisatoriska målen och målen dagligen.

Så om du har försökt öka medarbetarnas effektivitet och inte ser de önskade resultaten är det dags att ompröva din kontorsdekor. Genom att göra det kommer det att hjälpa dig att bättre förstå varför dina anställda inte är villiga att åta sig att göra sitt bästa eller släppa sin produktivitet på arbetsplatsen.

När allt kommer omkring, hur glad skulle du vara att arbeta dag in och dag ut på ett kontor som är kallt och kliniskt och i slutändan oattraktivt?

HUR KAN DU SKAPA EN EFFEKTIV KONTORSDECOR?

snygga kontor inredning idéer

Precis som i ett hem behöver kontorsdekorationer inte kosta en liten förmögenhet eller värre, vara distraherande. Faktum är att när du känner till designriktningen som du är intresserad av att gå efter, kan det vara desto lättare att trolla på en välbedömd kontorsdekor.

färgglada kontor inredning idéer

Långt borta är dagarna med all-beige eller grå kontor eftersom dagens kontorsdekor kräver en mer minimal anda som är fylld med uppfriskande träffar i färg och tryck. Istället kan färger fyllda av personlighet också vara lämpliga för en modern och professionell arbetsmiljö.

Levande färger ger viktiga sätt att påverka produktiviteten hos anställda. Det kan öka deras produktivitet, kreativitet och koncentration under arbetet. Här är några kontorsdekorationer att tänka på och hur de kan påverka effektiviteten hos anställda på alla arbetsplatser.

Blå: En cool blå ger en unik kontorsdekorationsfärg som också är känd för att ha en lugnande effekt och kan användas för att öka produktivitetsnivån på arbetsplatsen. Det är också en utmärkt grundfärg, vilket gör det till ett utmärkt val för arbetsplatsen.

Grön: Om du vill främja effektivitet och lugn på arbetsplatsen, överväg att använda en levande green som en del av din idéer för kontorsdekor. Det är ett utmärkt färgval för utrymmen där människor arbetar i timmar medan vissa anställda arbetar till och med övertid.

Grön kontorsdekor hjälper till att lätta på arbetsplatsen och uppmuntrar anställda att öka sin produktivitet. Dessutom har det länge ansetts vara ett tecken på ekonomisk lycka.

Gul: Forskning har visat att färgen gul kan uppmuntra till optimism och kreativt tänkande på arbetsplatsen. Det är en extraordinär färg för arkitekter, konstnärer, designers och andra kreativa proffs som behöver väsentlig inspiration och energi för att slutföra sina projekt.

Arbetsgivare kan dra nytta av den här glada färgen för att öka andan på arbetsplatsen genom att gå efter en subtil, dämpad nyans av gult som också kommer att visa sig vara lugnande.

Röd: Rött är en djärv färg och ett bra val för en arbetsyta som behöver vara fysiskt energisk att arbeta i. Det är dock inte det bästa alternativet för platser som kräver lugn.

Eftersom det finns olika personligheter i en arbetsmiljö är det bättre om kontorsägare försöker ha en blandning av färger med röda bilder så att de kan förbättra de anställdas totala effektivitet.

blå kontoridéer

Ett av de viktigaste sätten att se till att du uppmuntrar dina anställda att lägga mer ansträngning och fokusera på sina jobb är att använda en smart struktur som utgångspunkt för kontorsdekor. Enkelt uttryckt, hur du planerar utrymmet bör också sammanfalla med hur ditt team arbetar dagligen.

Så om dina anställda tillbringar merparten av sin tid på telefoner som ringer för arbete, är det inte meningsfullt att ha en öppen personalkontorstemning.

Om ditt anställds kontor har små skrivbord och människor tycker att det är utmanande att arbeta på grund av den utmanande lilla arbetsytan som du har tillhandahållit kan de bli frustrerade och i sin tur löst koncentrera sig.

Ett välplanerat kontor är ett kontor som erbjuder en bekväm arbetsplats för alla anställda. Kontorsmöblerna i den ska vara lätta och lätta att flytta runt. Och anställda måste kunna arbeta på ett avslappnat sätt så att de inte har svårt att koncentrera sig på sina dagliga uppgifter.

Om persienner är användbara för din plats bör du investera i att installera dem. Som du kan föreställa dig är det viktigt att vara uppmärksam på kontorsdesignelement eftersom de kan påverka produktiviteten. Men se upp för kontorsdesign som inte har någon plats för effektivitet.

kontor dekor idéer belysning

Arbetsgivare kan ge värme till arbetsplatsen genom att se till att deras kontor är väl upplyst men ändå avkopplande för ögonen. Anställda kan enkelt utveckla en negativ inställning till arbetsmiljöer när arbetsförhållandena inte är gynnsamma. Om arbetet på ett kontor omfattar detaljerat arbete är det bättre att använda halogenlampor som belysningsmedel.

Halogener hjälper till att visa färger tydligare, eftersom andra typer av belysning helt enkelt inte kan ge den ljusstyrkan utan att vara för mättad. Men det som är ännu värre när det gäller kontorsdekor är kall och klinisk belysning.

För att undvika den fallgropen, lägg i din belysning och undvik att helt enkelt förlita dig på standard takbelysning. Tänk på bords- och golvlampor, lampor och en mängd olika ljuskällor installerade i olika höjder för en varm och inbjudande känsla.

kontor dekor idéer växter

Letar du efter det bästa kontor dekorationsidéer för produktivitet? Du bör veta att växter är utmärkta val för att skapa en bättre stämning på arbetsplatsen. Att se sådana naturliga element i vilken atmosfär som helst kan ha en positiv effekt på allas inställning till arbete.

De flesta anställda älskar växter men de har liten eller ingen tillgång till en trädgård. Genom att föra den yttre miljön in på arbetsplatsen med slående och unika blommor i en vas kan du vara säker på att uppmuntra mer arbetseffektivitet.

De erbjuder också en utmärkt visuell och andningsbar atmosfär. Du kan också välja anläggningar med lågt underhåll som kräver lågt för enkel skötsel. Men bäst av allt är att vissa växter kan arbeta för att rena luften runt dem, vilket är bra för en arbetsyta.

kontor inredning idéer möbler

När det gäller kontorsmöbler kan stiliserade och välbedömda bitar omedelbart förbättra en kontor dekoration tema i valfri arbetsyta. Och smart designade möbler kan också ha en fördel för alla på kontorsytan.

Se till att stolarna och skrivborden du tar in är utformade för att ge komfort så att anställda inte lider av rygg- eller nacksmärta. GKontormöbler av god kvalitet kan hålla de anställda friska och därmed öka produktiviteten. När du försöker införa dessa saker på din arbetsplats kommer du att märka skillnaden i allas moral.

Bortsett från det, gå till det oväntade när det gäller inredning. Tänk intressanta silhuetter, pjäser i skala och lager av inredning. Och bara för att det är ett kontor betyder det inte att du måste spara stil.

Gå istället för en specifik designriktning. Både Mid-Century Modern och Art-Deco ger en lyxig känsla varje dag och är tidlösa att starta. Dessutom kommer de att låna ut en annars intetsägande kontorsdekorationer med en slående känsla av personlighet utan att bli distraherande.

Nyckeln här är dock att gå till enkla bitar som har en subtil känsla för design så att de inte ser föråldrade eller alltför just nu.

ÖVRIGA KONTORDECORVAL SOM ÖKAR ANSTÄLLDA EFFEKTIVITET?

traditionella idéer för kontorsdekor

För ibland kan även de minsta ansträngningarna löna sig regelbundet och göra allas dag bättre och mer energisk.

inspirerande idéer för kontorsdekor

Chic väggur är ett element i kontorsdekor som kan påverka effektiviteten men förbises mest av arbetsgivare. I en snabba arbetsmiljö där anställda knappt har tid för sig själva förutom i pauser blir effektiv tidshantering avgörande.

De flesta människor har lättare att hålla sig till den tid som tilldelats för ett visst projekt när en väggklocka är placerad precis framför dem. Detta gör att de enkelt kan övervaka sitt arbetsflöde och den tid som spenderas på ett visst projekt.

kontorsdekor idéer golv

Fråga någon inredningsarkitekt om var du ska börja när du dekorerar något utrymme och de pekar genast på golv som den naturliga grunden i vilket rum som helst. Golvalternativ bör inte ignoreras i en lämplig organisatorisk miljö, eftersom de flesta kontor har hög trafik och kräver täta golv för att rymma det.

Det är också viktigt att du väljer golvmaterial som är lätta att rengöra och som har mindre benägenhet att behålla fläckar. Sådana golv är lättare att underhålla och främjar en ren miljö som uppmuntrar till mer effektivitet på arbetsplatsen.

Sammanfattningsvis är det nu ett uppenbart faktum att kontorsdekor i en typisk arbetsmiljö kan påverka medarbetarnas effektivitet. Vi diskuterade också flera sätt som arbetsgivare kan öka arbetsproduktiviteten med hjälp av olika snygga element när de dekorerar ett kontor.

Bilder via Pinterest