moderna kontorsmöbelidéer

Oavsett om ditt kontor är stort eller litet, hemma eller kommersiellt, finns det ingen anledning att det inte ska utformas till inspirerande perfektion. Naturligtvis spelar kontorsmöbler en avgörande roll när det gäller din kontorsdesign – det finns nödvändiga ont i varje kontorsutrymme – du kan inte komma undan utan skrivbord, förvaring och någonstans bekvämt att tillbringa dagen. Med detta sagt behöver kontorsmöbelidéer inte vara tråkiga; du kan komma med några fantastiska kontorsdesigner med lite uppfinningsrikedom och instinkt.

Låt inte det praktiska överträffa din stilstil och bjud in innovativa kontorsmöbler och djärv design till din arbetsyta. Men hur får du utseendet och känner dig rätt frågar du? För att hjälpa dig vägde inredningsarkitekterna på Décor Aid in sina behov för att utnyttja det utrymme du har att arbeta bäst på.

Ta med lekfull konst

konstnärliga kontorsmöbelidéer

När det gäller lekfulla och oändligt inspirerande idéer till kontorsmöbler kan djärv och livlig konst hjälpa dig att få ditt kontor och konferensområden att leva omedelbart. Gå för stora bitar för att verkligen peka ut utrymmet och håll ämnet för bitarna utanför temat för en verkligt oväntad känsla av spel.

Håll det symmetriskt

symmetriska kontorsmöbelidéer

Oavsett om du vill dekorera ett litet eller ett stort utrymme, håll dig till en symmetrisk layout när det gäller idéer till kontorsmöbler och placering som inte kommer att distrahera eller störa trafikflödet.

Genom att göra det har du en lättare tid att knyta ihop allt och du kommer att kunna hålla allt snyggare eftersom allt element har ett syfte och ett dedikerat utrymme för det.

Naturligt trä

rustika trä kontorsmöbler idéer

Naturligt trä är lätt att trösta, vilket gör det perfekt för kontorsmöbler. Och med retroinspirerad stil som fortsätter att utvecklas just nu, borde du inte ha några problem att köpa kontorsmöbler i naturligt trä med smart design. Välj ett skrivbord och en förvaringsenhet med en tydlig 70-talskänsla och arbeta med den klassiska mellanbruna nyansen i hela ditt kontorsutrymme för den värme du behöver.

Team trämöbler med en tjock vävd matta, vintagestolar för när du har gäster eller ett konstnärligt konstverk för att binda hela rummet.

Ljus trä och svart  

rustika träblandning kontorsmöbler idéer

Om du vill skapa ett modernt kontorsutrymme som känns avkopplande att arbeta i, kommer ett skrivbord i ett ljust naturligt trä med eleganta svarta ben och accenter att ge en tidlös och elegant riktning. Du kan arbeta så här in med resten av ditt hem (om du utformar ett hemmakontor) eller så kan du välja en bred skandinavisk känsla om du dekorerar ett stort, kommersiellt kontor.

Kontorsmöbler med naturliga material som är moderna har en fin kontrast i färg och material och de är tidlösa också. Och eftersom det finns så många färger och designscheman som denna kontorsmöbler kommer att passa bra med – möjligheterna är oändliga.

Förvaringsvägg

förvaring vägg kontorsmöbler idéer

Om du saknar förvaring på kontoret är en förvaringsvägg ett utmärkt sätt att ge dig massor av extra förvaring på ett diskret och attraktivt sätt. Precis som du kan ha en vägg till vägg bokhylla i ett vardagsrum, bör du ha vägg till vägg förvaring på ditt kontor.

Detta ger dig gott om utrymme för att lagra pappersvaror och filer, samt ge dig utrymme för några mer dekorativa detaljer som växter, skulpturer och böcker. Om du har ett hemmakontor är detta en av de bästa idéerna för kontorsmöbler för att hjälpa ditt kontor att smälta in sömlöst med resten av ditt hem. Bäst av allt, när det gäller kontorsmöbelidéer som behövs, bör en enkel uppsättning hyllor eller en enhet inte kosta en liten förmögenhet eftersom du enkelt kan hitta dem billigt.

Personliga skåp

personliga förvaringsidéer för kontorsmöbler

Personliga förvaringsskåp ger roliga idéer för kontorsmöbler för förvaring och är utmärkta för att hålla daglig rörelse som rockar och paraplyer utom synhåll. Du kanske också vill använda dem för att lagra pappersvaror och annat kontorsutrustning eller använda dem som de var avsedda. Smala och robusta skåp som har en minimal design kommer att se bra ut på ett modernt kontor och det är ingen tvekan om deras universella tilltalande när det gäller coola kontorsmöbelidéer.

Välj skåp i kontrasterande färger för att lysa upp ditt kontorsutrymme, eller välj helt vitt för att hålla utseendet snyggt och tidlöst. Du kan också se upp för retroinspirerade eller vintage skolskåp i begagnade butiker så att du inte behöver spendera för mycket medan du tar med dig något helt unikt. Förutom att tillhandahålla ett privat område för att förvara förnödenheter, kommer förvaringsskåp att ge ett roligt och retro-tillskott som kommer att lägga till mycket nödvändig energi till din kontorsutformning.

Helvit arbetsstation

vita arbetsstations kontorsmöbelidéer

Om du gillar en okomplicerad och otrevlig arbetsyta, fungerar en helt vit arbetsstation bra för dig. Välj kontorsmöbler som är 100% vita och måla de omgivande väggarna vita också, för gott mått. Installera några vita flytande hyllor och låt färgen komma från filerna och objekten som du lagrar här, oavsett om det är växter, filer eller pappersvaror.

En enkel arbetsyta som denna med en okomplicerad modern kontorsmöbeldesign gör att du kan fokusera på ditt arbete utan att bli distraherad av allt omkring dig. Men om att hålla en helt vit kontorsstation låter alltför försökande för dig, gå till en vattnig grå färg utan färg eftersom det blir lättare att hålla rent för en snygg känsla.

Fet, oväntad kontorsstol

accent stol kontorsmöbler idéer

Om du vill injicera lite energi och karaktär tillsammans med känslan av dina kontorsmöbler, dike sedan den vanliga, vanliga svarta stolen som du ser alltför ofta som en del av kontorsmöbler och ersätt den med något mycket mer visuellt intressant och tilltalande. Var modig och lekfull och välj en skrivbordsstol med en effektfull färg och silhuett – tänk på nyanser av dämpad saffran, grön, rosa eller orange.

Moderna kontorsinredning behöver inte vara tråkiga och coola kontorsmöbelidéer som en stiliserad kontorsstol kommer att göra ditt utrymme helt roligare varje dag. Använd färgen på klädseln på din nyligen installerade stol som en rumsdefinierande utgångspunkt för att  samla ditt utrymme i harmoni. Och kom ihåg att när det gäller kontorsmöbler kan idéer vara nyckeln, men komfort är kung så hoppa inte över någon av de två tillsammans eftersom de båda är viktiga för att skapa en smart men ändå elegant arbetsyta.

Bekväma soffor

bekväma soffa kontorsmöbler idéer

Det är självklart att det i alla kontorslokaler är viktigt att du har ett särskilt område där du kan koppla av och njuta av lite stillestånd medan du pratar med varandra. Behovet av bekväma konversationsområden gäller oavsett om det är ett hemmakontor eller ett kommersiellt – du måste kunna ge dig själv en förändring av landskapet och ge ditt sinne möjlighet att stänga av och ändra riktningen för dina tankar. Det finns ingen bättre kontorsmöbellösning för detta än en uppsättning bekväma, moderna och trendiga soffor.

Här kan du koppla av och läsa en bok, luta dig tillbaka och njuta av en kopp kaffe eller sträcka ut och zonera ut. Välj en soffa som har många tröstiga kuddar och lägg till ett soffbord och en matta, så att du verkligen kan stänga av det här rummet och att det känns komplett. Men var bara säker på att du tar med en soffa som har en lätt att rengöra tillverkning och har den skyddad för att skydda den från framtida fläckar och spill så att området förblir orört och ser mindre levt ut.

Vintage skrivbord + arbetsbord

vintage skrivbord kontorsmöbler idéer

Om du har en budget men är på jakt efter kvalitetskonstruktion och varaktig stil, är det dags att överväga ett urval av vintage kontorsdiskar och inredning för att få ut det mesta av din budget. Ett antikt skrivbord utrustat med traditionella gröna bankirlampor kommer att göra en funktion av det som vanligtvis ses som en tråkig kontorsmöbel.

Var inte rädd för att installera en stor möbel som ett stort vintagekonferensbord – låt den ta lite plats och planera resten av din kontorsinredning runt den. Modern kontorsmöbeldesign kan kräva enhetlighet mellan möbler, men när det gäller att skapa ett varmt och skiktat utseende kan du inte slå känslan av traditionella bitar som är övergångsformade tillsammans med moderna möbler. Dessutom, oftare än inte, kommer vintage poäng att vara mycket billigare än nya och de kommer att göra ditt kontor mer unikt.

Elegant svartvitt

monokroma kontorsdesignidéer

För en lugnande kontorslokal, ta en cue från den stiliserade men institutionella känslan av konstgallerier och museer. Kontorsutrymmen behöver inte fyllas med ljusa och färgglada kontorsmöbler för att skapa ett intressant utrymme. Modern kontorsmöbeldesign kan vara snygg och smidig med minimal stil, vilket ger dig en praktisk och elegant arbetsyta som känns tidlös i andan. Men när det gäller idéer till kontorsmöbler menar vi inte monokrom färg för renhets skull ensam. När allt kommer omkring skulle det vara nästan omöjligt och ganska utmanande att starta. Håll dig istället till en huvudankarfärg som tar upp cirka 80% av rummet för konsistens och para ihop den med upp till tre kompletterande färger som en svart, grå och blå standard.

Välj mörka möbler i svart eller grafit för att beteckna ett svartvitt kontorsutrymme. Måla väggarna vita eller ljusgrå för att kontrastera mot de mörka kontorsmöblerna du har tagit in och håll ditt utrymme fylld med praktiska nödvändigheter mer än någonting annat. Och eftersom det här är en arbetsmiljö som vi överväger behöver du inte fylla ditt kontor med noga dekorativa föremål som inte tjänar något annat syfte än att vara attraktiva. Håll utseendet slätt och skaffa den ultimata kontorsdekorationen som är lätt att hålla ordnad och inte känner sig trött bara några år senare.

Bildstång

bild järnväg kontorsmöbler idéer

Det är självklart men våra inredningsarkitekter har ofta golv när de går in på ett stort kontor och ser väggarna lämna nästan helt tomma. Lämna inte kontorsväggarna tråkiga, tråkiga och oinspirerande. Konst har en plats i alla kontorslokaler och ditt eget kontor bör inte vara något undantag. Använd konst som inspirationskälla, rumsdefinierande färg och för distraktion när du behöver titta bort från din datorskärm så ofta. Ljus upp din omgivning genom att visa utvald konst på en tunn bildstång så att du kan undvika att markera väggen med hål.

Det fantastiska med att installera din valda konst på en tillgänglig bildskenor är att du enkelt kan flytta den och lägga till nya bitar när säsonger och trender förändras. Bildskenor ger  en lysande idé som förhindrar att din kontorkonst känns trött, vilket gör den till en av våra bästa coola kontorsmöbelidéer. Kom bara ihåg att när det gäller att välja konst finns det nästan ingen som hittar motiverande citat och text just det. Mer så, det läser som alltför konstruerade så var noga med att hålla fast vid äkta konstverk och lämna dessa citat ut.  

Vild kreativitet

kreativa kontorsmöbelidéer

Nu när det gäller kreativa arbetsytor kan till och med de minsta detaljerna göra stor skillnad för daglig sprit och produktivitet. Om ditt kontorsutrymme är en plats där du måste vara flytande kreativ, ska den utformas som ett utrymme som är oändligt inspirerande, där utseendet och känslan i rummet gör att din kreativitet kan springa fritt och vilt. Välj innovativa kontorsmöbler som gör det enkelt att flytta och har dubbla syften tillsammans med vacker design.

Från whiteboards och korkbrädor där du kan ta fram dina idéer och knyta din inspiration till svarta tavelfärg för att ge dig extra utrymme för att skissa saker och skriva anteckningar in och ut från möten, dessa väsentliga saker kan göra det dagliga arbetslivet ännu bättre. Möjligheterna till skapande är oändliga i en kontorsmiljö som är smart förverkligad för att enkelt kunna genomföra det som behövs, du behöver bara vara smart med dina kontorsmöbelidéer. Allt detta sagt, finslipa vad du vill få från ditt kontorsutrymme medan du arbetar med kreativa projekt. Detta hjälper dig att förbättra processen och verkligen definiera vad du behöver från utrymmet för att utnyttja den på bästa sätt till din fördel .

Bilder via Pinterest