Korrekt kontorsstol för ram

Att hitta rätt kontorsstol är inte bara en viktig uppgift, det blir också allt viktigare eftersom tiden för att sitta ner ökar med hektiska arbetsplaner och de krav som karriärkarriärer innebär. Problemet är att det är svårt att hitta en stol som passar din kropp, såvida du inte är en ergonom eller har en tillgänglig. Den högra kontorsstolen ska stödja kroppen jämnt, möjliggöra enkel rörelse, vara lätt att justera, ge långsiktig komfort och hjälpa till att upprätthålla korrekt hållning Kontorsstolar är som människor i olika former och storlekar. Problemet är att inte varje person passar in i en enhetlig stolkonstruktion, såvida inte deras proportioner passar perfekt för stolens design. Om din stol inte är korrekt anpassad till dina proportioner börjar du med tiden känna dig obekväm, vilket kan leda till allvarligare problem över tid. Tänk på följande tips innan du köper din nästa kontorsstol.

sittdjup

En sittdjup är en integrerad del av den totala komforten för din kontorsstol. Om du har för liten plats får du inte det stöd du behöver för att hålla låren bekväma hela dagen. Om din plats är för stor, sätter den press på popliteala fossa, vilket också kan orsaka obehag. Mät avståndet från popliteal fossa till ryggstödet i låst tillstånd. Avståndet mellan sitsen och knäet bör vara cirka 1 1/2 tum eller 2 till 3 fingrar. Om du inte är säker på om ett säte är för kort för dig väljer du en stol med en sittglid för att justera din djup.

sätes höjd

Din stol ska låta dig sitta med fötterna platt på golvet eller på ett fotstöd med knänna böjda i 90-graders vinklar. Detta kan uppnås med rätt sitshöjd. Mät höjden från marken till vecket på baksidan av knäet. Tänk på vilken typ av skor du normalt använder för att arbeta. Hälen kan till exempel bidra med några tum till höjden på önskat säte. De flesta kontorsstolar har endast en cylinderstorlek, vilket möjliggör ett justeringsintervall på cirka 4 tum. Vissa speciella ergonomiska stolar erbjuder dock möjligheten att använda cylindrar med olika höjder, som kan vara till nytta för personer som är högre eller kortare.

armstöd

Många av dagens datoranvändare lider av nacke / axelsmärta när armarna är upphöjda och stöds inte. Armstöd är utformade för att stödja nack- och axelmusklerna. Men om du inte är försiktig med dina val kan du begränsa åtkomsten till tangentbordet eller skrivbordet. Armstöden bör inte begränsa rörelse eller åtkomst till en arbetsstation. Armstödets höjd ska motsvara höjden på armbågen, den får inte vara högre eller lägre, eftersom det kan orsaka obehag. Leta efter armstöd som är justerbara i bredd och höjd för att passa din kropps behov. Axlar och överarmar bör i allmänhet vara ungefär vinkelräta mot marken i linje med överkroppen och avslappnade (inte upphöjda eller sträckta framåt).

ryggstöd

Ryggstödets form bör följa ryggens naturliga krökning. Av denna anledning är många kontorsstolar designade med en "S" -formkurva för att rymma ryggens naturliga form. Ofta är ryggstöden fixerade på plats, vilket gör det svårt att korrekt stödja den naturliga formen på användarens större eller mindre rygg. Ett justerbart ryggstöd eller korsryggstöd eliminerar detta problem och gör det möjligt för användaren att placera ryggstödet så att det passar formen på hans stav. Ryggens höjd är ytterligare ett problem. För dem med övre ryggsmärta är det viktigt att hitta en högre rygg som helt stöder sina axlar och nacke.

sittbredd

Sittdynan ska stödja din ram helt och hållet både i djup och bredd. En för liten sittdyna ger inte komplett stöd och en för stor sittdyna tillåter inte bekväm användning av armstöden. Kontrollera avståndet mellan armstöden för att se till att de inte är för breda för att använda armstödet, eller för smala om du inte kan sitta.