Kvalitetsmöbler

hur man berättar kvalitetsmöbler

Eftersom vi vet alltför väl att veta vad vi ska leta efter när vi försöker identifiera kvalitetsmöbler kan vara ganska utmanande, vände vi oss till våra dekoratörer för att dela med sig av deras visdom för att få dig att veta när det gäller att se på konstruktion och design av kvalitet. Om du inte är snabb på vad som identifierar välgjorda möbler, är det lättare att säga än gjort att veta vad du tittar på när du köper.

För att hjälpa dig att bedöma det billiga från det långvariga och välgjorda har vi sammanställt en praktisk resursguide som hjälper dig att enkelt identifiera kvalitetsmöbler, precis som våra inredningsarkitekter gör för våra kunder från Kalifornien till Chicago och överallt däremellan .

Innan du köper

hur man berättar kvalitetsmöbler

Innan du ger dig ut på jakt efter möbler av hög kvalitet, tänk på vad du ska använda varje möbel till; hur mycket användning den kommer att få, vilken typ av användning den kommer att få och hur lång tid du vill att den ska hålla. Om du har tag på dessa väsentliga saker kommer det att bli mycket lättare att bedöma kvaliteten på möbler du är ute efter när du är på jakt.

Se till att du får någon form av garanti eller garanti – för välgjorda möbler bör du titta på år av garanti, inte veckor eller månader. Att räkna ut var du kan köpa kvalitetsmöbler från kan vara svårt, så leta efter bra garantier och starka recensioner från kunderna.

Var uppmärksam på att avsluta

kvalitetsmöbelguide

Var noga med finishen när du är på jakt efter kvalitetsmöbler. Finishen på ett möbel gör en stor skillnad för det totala utseendet och känslan av stycket. Du vill att möbler ska se välgjorda ut och att se ut som den kvalitetsprodukt som den är. När du tittar på en lässtol eller en vacker träskänk ska du omedelbart kunna se att det är en möbel av hög kvalitet.

Oavsett om det är fläcken på träet, tyget som används för att stoppa en sittdyna eller det detaljerade arbetet med att skapa ett fantastiskt lådhandtag, bör ytbehandlingen på ditt möbel framkalla kvalitet.

Känn dina material

kvalitetsmöbler köksbord

Att veta vilka material du letar efter hjälper dig att göra stora poäng när det gäller att handla möbler av god kvalitet. När du vet vilka material som är billiga och vilka som är dyra hjälper det dig att hitta kvalitetsstycken – chansen är att artiklar av låg kvalitet inte kommer att tillverkas av högkvalitativa och dyra material – så att ta reda på vad som kostar och vad som inte hjälper dig på vägen.

Saker som MDF, laminatkartong och mjukt trä används ofta när man tillverkar billiga och billiga möbler. Om du ser något av dessa material dyka upp när du letar efter kvalitetsmöbler, är det troligt att du tittar på fel källor. Massivt trä, integrerade fogar, skruvar och handgjorda funktioner är alla funktioner du bör leta efter i högkvalitativa möbler.

Försök innan du köper

kvalitetsmöbelstolar

Oavsett om du köper en säng, en byrå eller en uppsättning bord och stolar, prova de möbler du är intresserad av innan du köper. Lägg dig ner och rulla över den vackra träbäddsramen du tittar på – du kommer att kunna berätta om den har för mycket ger i den, eller om det finns några olycksbådande knarrljud när du testar det. Öppna alla lådorna på en byrå du har tittat på; se till att var och en av dem öppnar med lätthet och notera den hantverksnivå som har gått in i dem.

Sitt på stolar för att få en känsla för hur robusta de är och ta dig tid att lyfta och flytta var och en av dem för att få en uppfattning om hur välgjorda de är. Var inte blyg när du letar efter möbler av hög kvalitet; om du ska spendera mycket pengar på något, vill du se till att det är byggt för att hålla.

Väg upp det

kvalitet möbler idéer

Att känna vikten av en möbel är intressant; du kanske tror att alla möbler av god kvalitet ska vara tunga, men så är det inte nödvändigtvis fallet. Kvalitetsmöbler behöver inte vara alltför tunga, precis som billiga möbler inte behöver vara lätta och spetsiga. De bästa kvalitetsmöblerna är den vikt du förväntar dig att den är. Från att titta på något kan du vanligtvis bedöma hur mycket du förväntar dig att den ska väga när du flyttar eller tar upp den.

Om du tittar på en massiv trälampa och sedan tar upp den med en sådan kraft att du nästan slänger den över rummet, då är det förmodligen inte av den bästa möbelkvaliteten. Massivt trä kommer inte att vara lätt och så lätt att plocka upp, och om det är, är det troligt att du har snubblat på något av lägre kvalitet och gjord av ett billigare material än du först trodde. På baksidan av det borde kvalitetsmöbler inte vara tyngre än du trodde heller – om det är, kommer det troligtvis att finnas ett billigt material i tillverkningen som inte skulle vara där i ett högre slutstycke.

Är den handgjord?

kvalitetsmöbelbord

Om någon har färdigheten att tillverka något för hand blir möbelkvaliteten hög. En enorm tid och ansträngning går till att skapa något för hand, så förvänta dig en högre prislapp, så att du kan känna dig trygg med vetskapen om att du köper möbler av god kvalitet.

Var inte rädd att be om att se verkstaden och få någon att prata dig igenom vad de gör, eller att prata med ägaren och tillverkaren om bitarna och deras vision; det är bra att veta var dina kvalitetsmöbler kommer ifrån när du ska spendera mycket pengar på det.

Tänk på antikviteter

kvalitetsmöbler soffa

Ett säkert sätt att få tag på välgjorda möbler är att söka efter antikviteter och vintagepärlor. Gå till antikaffärer och säljare för att hitta vintagebitar för att säkerställa att du väljer kvalitetsmöbler. Du vet att du får högkvalitativa möbler när du köper antikviteter, eftersom de redan har stått tidstestet.

En välgjord möbelbit skulle inte hålla i 65 år om den inte hade utformats ordentligt. Om du vet vad du letar efter kan du till och med skaffa dig billiga kvalitetsmöbler när du letar efter antikviteter. Inte alla har ett öga för antikviteter, så de kanske inte känner till möbelkvaliteten de har i sin ägo Håll utkik efter några riktiga stjäl.

Öga upp konstruktionen

kvalitet möbler matsal

Konstruktion är viktigt när man överväger möbelkvaliteten. Om du kan se högkvalitativa material som används, bör du kunna se ljud och genomtänkt konstruktion utan att några hörn skärs. Häftklamrar och spikar är inte tillåtna för kvalitetsmöbler – möbler av bästa kvalitet är fästa med skruvar och dowelling (lim kan användas men bara som ett tillägg) – hörn bör förstärkas och fogar ska vara välgjorda och starka.

Om du kan se alla fogar och eventuella luckor, och du kan se lim sippra ut emellan, vet du att du tittar på billiga kvalitetsmöbler.

Bilder via Pinterest