Lands kök idéer

moderna lantkökidéer

Lantliga köksidéer kan direkt låta nya och charmiga att starta, men hur kan du använda dem i ditt eget hem utan att utseendet kommer ut som ett tungt tema? Och ännu mer, hur kan du skapa en rikt skiktad övergångsinspirerad landsmix som inte begränsar din riktning – speciellt när du vill sälja ditt hem i framtiden?

För att hjälpa dig att lösa några av dessa dilemman med självsäker stil, undersökte vi Décor Aid inredningsarkitekter för deras idéer om de bästa lantliga köksidéerna och hur man får dem att fungera i ditt hem, med lätthet. Från moderna lantkökidéer som säkert kommer att lyfta ditt hem elegant till tidlösa och kostnadseffektiva lantkökidéer med en budget, det finns något för varje hem. För inspiration, här är våra inredningsarkitekter som tar de bästa lösningarna för en modern men ändå tidlös upplevelse av våra favoritkökidéer som hjälper dig att skapa en varm och charmig med självförtroende. När allt kommer omkring, vem säger att ett lantkök måste vara så bokstavligt i vår tid? Istället gör det till ditt eget med det som känns tro mot ditt andes hem och smak.

Vintage-inspirerade apparater

vintage inspirerade apparater land kök idéer

Vad skulle landsköksidéer vara utan en nostalgisk throwback och retro- eller vintageinspirerade element som harken tillbaka till en svunnen och ofta romantiserad era? Som när det gäller de mer traditionella lantkökidéerna som finns, finns det en beprövad väg att även om de kan vara förutsägbara, kan de också vara tröstande.

Ett modernt sortiment av porslin, som det som visas ovan, hjälper dig att få dina landskökidéer att leva upp, och det kommer också att göra rummet ännu mer unikt. Nyckeln till att få utseendet rätt är att bara lägga till några element här och där, som hur det lantliga köket som visas ovan har elegant modern skåp, rena linjer och ljusare färger så att det inte blir som temat driven.

En rutig köksbankett

gingham bankett land kök idéer

Inte bara kommer en specialbyggd köksbankett att lägga till en bekväm och avundsvärd sittgrupp i ditt kök, det kommer också att hjälpa ditt köksutrymme att bli bättre insett och mysigt samtidigt som det ökar återförsäljningsvärdet i ditt hem (så länge det är minimalt och tidlöst överklagande).

När lantkökidéerna går kan du inte framkalla landets anda som ser bättre ut än med ett rutigt ginghamtyg. Välj en traditionell lantfärg, som grön, röd eller blå, och kläd din bankett för att skapa ett sött lanthörn, eller lägg bara till ginghamkuddar för att göra utseendet komplett. Och bortsett från en mysig plats att äta på, kan du också ha dolda förvaringsutrymmen byggda under bankettsittplatser för att utnyttja utrymmet ännu bättre.

En neutral randig bankett

randig bankett land kök idéer

Om du letar efter något mer underskattat än den djärva och ljusa rutan av gingham för en inbyggd köksbankett, kommer en neutral randig tillverkning att ge ett lika slående grafiskt alternativ. Lantligt kök design handlar om en mjuk palett, så neutrala passar rätt in.

En kräm- och beige markisband kan se fantastiskt ut många i lantligt kök, liksom en tunnare rand i linne eller mörkare kombinationer för en mer modern twist. Hur som helst kommer en randig bankett att se till att du behöver visuellt intresse för de landsköpsdesignidéer du planerar att lägga till i ditt hem.

En Oak Butchers Block

ek slaktare hugga block kök kök idéer

När det gäller snygga köksvaror, säger ingenting om ”landsköksdesignidéer” snarare än en traditionell ek slaktare. Naturligt trä får en plats att känna sig mysig och intressant mönster på ett ekslagterblock gör det också möjligt för dig att lägga till ett grafiskt visuellt spel i området.

Men om du inte lagar mat för ofta hemma behöver du inte använda den för traditionell användning – du kan använda den som en köksbänkskiva, förberedelseplats eller som ett område för att lagra andra snygga saker som du skulle med en bricka. Tänk på pepparkvarnar, blandningsskålar eller till och med en kokbok som du använder för närvarande längs ett slaktkvarter. De är också bra för att lägga till lite av det ekologiska för att ditt kök ska kännas pittoreskt land.

Exponerade väggar för tegelaccent

exponerade tegelväggar land kök idéer

Att omfamna de naiva och mer naturliga elementen i ditt hem är vad lantlig stil handlar om, och en exponerad tegel accentvägg är en viktig väg för att tillgodose de bästa landsköksidéerna med tidlös överklagande. Utsatt tegel ger ditt kök en grov och robust känsla, vilket hjälper det att känna sig mindre spänt och styvt strukturerat.

Exponerad tegel gör det också möjligt för dig att få en mer rustik känsla i din köksdesign utan att eventuellt bryta banken (det vill säga om ditt hem redan har tegelytor under). Den viktigaste take-away här är att en accentvägg ger ett smartare tag än en hel vägg. Men varför frågar du? Medan utsatta tegelväggar har ett bra, robust utseende och känsla om dem, tenderar de också att smula och kasta damm varje dag – något du inte vill ska hända medan du lagar mat eller äter. Så håll din borta från matberedningsområden om du lämnar din exponerade tegelvägg osluten.

Exponerade strukturella balkar

exponerade träbjälkar land kök idéer

När vi föreställer oss ett hem i lantlig stil är synliga balkar ofta en av de första många av våra kunder tänker på. Det finns något rått och väsentligt med en exponerad stråle och det finns också något fängslande med att kunna se dem som stödjer ditt hem.

Låt dina synliga balkar bli en central designfunktion när du överväger lantliga köksidéer och måla taket och de omgivande väggarna i en ljus färg, vilket gör att allt fokus kan ligga på de synliga träbjälkarna eller till och med stålbjälkar. Exponerade balkar fungerar också bra längs en accentvägg för igen, extra visuellt intresse som lutar sig mot det naturliga och råa men ändå raffinerade.

Köksskåp gardiner

köksskåp gardiner land kök idéer

Köksskåpsgardiner är ett traditionellt charmigt tillvägagångssätt för att dölja det som har gjort comeback de senaste åren. Att ha gardiner istället för skåpdörrar är en mycket mer prisvärd och enkel metod för att skapa ett lantligt kök än med nya skåp.

Välj ett tyg som förbättrar resten av ditt kök och för samman ditt rum – ränder, rutor, blommor och enkla sängkläder fungerar bäst här. Detta är det bästa av alla lantliga köksidéer på en budget, eftersom det kostar mycket mindre än att ha gjort hela köket om och det kommer att förändra ditt utrymme helt. Dessutom, när årstiderna och trenderna förändras, kan du enkelt stänga av dem för en snabb rumsuppdatering.

Under-Sink The Cabinet Curtains

Sinkgardiner land kök idéer

Om du tror att en komplett uppsättning gardiner för köksskåp kommer att vara för mycket för ditt kök, vad sägs om att bara ha en under diskbänken? Det här är bra för lantkökidéer för små kök, eftersom det inte tar över hela utrymmet och för ett litet tillskott ger det en uttalande effekt.

Eftersom du bara använder en gardin kan du gå till något helt pittoreskt och landsinspirerat. Vad sägs om några romantiska nivåer ruffles? Någon spets? Eller en söt och färgstark gingham? Oavsett riktning kommer gardinerna säkert att ge en känsla av glada nyckfullhet i ditt lantliga kök som har en idyllisk känsla.

Moderna träskåp

moderna trä skåp land kök idéer

Om du gillar en landsbygdskänsla, men du föredrar ett mer modernt utseende än mer traditionella lantliga tecken, kommer en uppsättning moderna träskåp att ge ett tidlöst alternativ i ditt kök. En modern design ger dig det rena utseendet du önskar samtidigt som du ger ditt kök träets varma utseende.

Alla träskåp kan läsa som lite tunga om du använder dem i hela ditt kök, så vi rekommenderar att du tar in kontrasterande skåp antingen på toppen eller botten för att hålla dina moderna lantliga kökidéer skarpa och realiserade med en lätt hand.

Hyllor i trä

öppna trähyllor land kök idéer

Trähyllor i ditt kök ger dig massor av extra lagringsutrymme, liksom att ge ditt kök en ”fungerande” industriinspirerad atmosfär. Placera dina mest använda föremål på hyllor ovanför din spis och visa vardagliga föremål och torkade varor i förvaringsburkar bredvid dem.

Öppna hyllor kommer att ge alla hem ett landskänsla och det ger en av de mer prisvärda DIY-köksidéerna runt. Och på en annan anteckning behöver de inte lämnas ofärdiga eller målade eftersom de ser lika idealiska ut i en skarp vit eller mörkare nyans. Nyckeln till öppna hyllor för att komma ihåg är att föremålen kan fånga damm lättare och måste rengöras och uppdateras regelbundet då och då.

Ett rack med hängande krukor och stekpannor

hängande krukor land kök idéer

Att hänga upp dina krukor och stekpannor från krokar som är installerade på en vägg eller från ett rack som hängs upp i taket är ett elegant sätt att lyfta en lantlig atmosfär i ditt kök. Om du visar dina kastruller och stekpannor på detta sätt kommer ditt kök att kännas mer komplett och väl använt.

Dessutom är det ett enkelt och effektivt sätt att uppnå en lantlig atmosfär (och det är perfekt för lantliga kökidéer med en budget), för att inte tala om det faktum att det skapar fler lagringsmöjligheter någon annanstans.

Träbänkskiva

trä bänkskiva land kök idéer

En bänkskiva i trä är en klassiker som är väsentligt i alla kök i lantlig stil – det ger en härlig varm ton till ditt utrymme, en träbänkskiva kompletterar ett lantligt kök underbart. En ekbänkskiva ger den perfekta tonen för att komplettera dina landsköksidéer, vilket hjälper ditt utrymme att kännas varmare, mysigare och bekvämare.

Tänk bara på att träbänkskivor kan vara mer känsliga än sten eller kakel eftersom de visar vattentecken och ångest när de åldras.

Butlers diskbänk

butlers sjunka land kök idéer

En butlers diskbänk är en annan av de klassiska elementen som många omedelbart föreställer sig när man tänker på en inspirerande lantlig köksdesign. Ett tidlöst djupt keramiskt handfat ger ditt kök en rustik bondgårdskänsla samtidigt som den passar bra med träbänkskivor och mjukt färgade köksskåp.

En butlers diskbänk kommer att bli kontaktpunkten för ditt kök, spela upp till detta med en traditionell uttalande kran för att få dina lantliga köksdesignidéer att känna sig mer i linje med dagens stylingtecken och för en sammanställning av det gamla och det nya.

Stegstolar

stege tillbaka matstolar land kök idéer

Enkla och effektivt konstruerade, ryggstolar med stege är ett elegant chalet på landet och har tidlösa designfunktioner. Inget lantkök är komplett utan en uppsättning av stolar bakstolar runt ett matbord och dina egna lantkökidéer bör inte vara något undantag.

Vintage stolar bakstolar kommer att ge en riktig landskänsla i ditt hem – placera en original och tidsslitad bit landsnostalgi i ditt kök. Och om du är tålmodig när du köper dem, kommer du troligen att stöta på en stjäl på en lokal begagnad butik eller en auktionswebb online.

Stengolv

konkreta sten golv land kök idéer

Om det finns någon typ av kök du kommer att se ett stengolv i, blir det ett land. Stengolv framkallar en robust men ändå grov, välanvänd känsla i ditt kök och arbetar tillsammans med dina andra landsköksidéer för att skapa ett riktigt minnesvärt utrymme.

Ett köksgolv i sten är som ingen annan typ av golv – varje platta eller kakel känns strukturerad och slät på en gång, vilket ger ditt kök avundsvärt konsistens som du kommer från ingen annan golvtyp. Stengolv och betonggolv kan också få ditt hem att kännas mer tidlöst och kan bidra till att öka återförsäljningsvärdet eftersom de gör en klok investering.

Traditionellt kök

förvaringsdisplay byrå lantligt kök idéer

En traditionell garderob eller byrå i ditt kök hjälper dig att lägga till mer förvaring i den samtidigt som du lägger till en snygg anteckning. De håller ditt porslin inom räckhåll hela tiden och ger dig extra förvaringsutrymme i skåp och lådor under.

En ny uppsättning köksskåp kan vara dyr och om du kan få tag på en traditionell köksskåp eller en byrå från en antikvitetsbutik eller en begagnad butik, är de ett mycket billigare alternativ (en av våra bästa lantliga köksidéer med en budget ).

Bilder via Pinterest