bibliotek för fönstersäte

Att hitta tid att läsa en bok (eller till och med en tidning) kan kännas som en högsta lyx. Men vi kan inte låta bli att känna att vi absolut skulle ta oss tid om vi bara hade en mysig läskrog. Även om du inte har en pittoresk liten alkov att vinkla om, kan du skapa ett dedikerat utrymme för läsning, dagdrömning eller till och med bara bläddra igenom ditt Instagram-flöde. Här är några viktiga inslag för att göra din drömläsningskrok:

En bekväm plats att sträcka ut

Oavsett om det är en fåtölj och en ottoman, en schäslong eller en stoppad bänk, du behöver en plats där du kan krypa, luta dig och bara koppla av. Om du sitter rakt med fötterna på golvet kommer ditt obehag att distrahera dig från tomten.

En kudde och en plysch filt

Om du vill bli seriöst mysig behöver du förstärkningar, nämligen en kudde för att stödja ryggen eller nacken, och ett kast för att gosa upp under.

Ett sidobord

Om du verkligen vill slå dig ner ett tag behöver du en ångande kopp te (eller en dryck som du väljer), plus en plats att vila din bok och dina glasögon när du läser blir till tupplur.

En lampa

Oavsett om du väljer en golvlampa eller bordslampa, får en dedikerad ljuskälla din läsekrok varmare och mer intim än att lita på taklampor.

En fantastisk bok

Självklart. Men den här är upp till dig.

Nu när du har grunderna nere, bli inspirerad av några av våra favoritläsningsvinklar.

Serene Scene

grå tuftad fåtölj läsvinkel

En palett med coola neutrala och blandade metaller ger ett elegant utrymme. Den ståtliga grå tuftade fåtöljen och silver sidobord i kombination med den moderna chevronpuffen håller utrymmet snyggt, medan ett stickat kast lägger till struktur och ökar den mysiga faktorn.

Via Dream Book Design

Rustik Modern

svarta bänkkuddar läshörn

En bekväm bänk är ett bra alternativ till en stol och ottoman, speciellt om du har ett soligt hörn att fylla. Att fylla på det med kuddar och ett pälskast gör utrymmet inbjudande.

Via interiörer och exteriörer Inspiration

Bibliotek Alcove

gröna fåtöljer alkovbibliotek

En hallalkov kan förvandlas från ett glömt utrymme till en eftertraktad gömställe genom att lägga till hyllor, belysning och några plyschstolar.

Via frodiga hem

Sweet Retreat

rosa schäslong metallisk läshörn

Tänk på din läsvinkel som möjligheten att hugga ut ditt eget lilla utrymme i rummet och göra det helt till ditt eget. Så om du vill ha ett damliknande hörn med en rosa schäslong och en pionvas, håll dig inte tillbaka.

Via MyDomaine

Wee Window Seat

fönsterplats bokhylla läshörn

Ibland är en krok bara det – ett litet utrymme som du hugger ut och gör anspråk på som ditt eget. Denna diminutiva vinkel är inte mycket mer än en bred fönsterkant toppad med några kuddar och en kastkudde och anpassad med en lykta och växt. Bokhyllan nedan är en bonusfunktion för snabba (eller oändliga) läsare.

Via Dwell Beautiful

Snygg plats

blå mönstrad läshörn takfönster

En av de bästa sakerna med en läskrog är att du kan göra en var som helst. Men om du kan designa en krok kan du skapa ett riktigt speciellt utrymme, som denna mönstervänliga plats. Anpassade bolster och en svängarmslampa är precis rätt för en lång eftermiddag med att komma ikapp dina favoritkaraktärer.

Via dekorplatta

Stairway Hideaway

under trappan läshörn

Om du har lite tomt utrymme under en trappa, förvandla den till en tät läsplats. En lång kudde och några kuddar gör det omedelbart mysigt, och inbyggda lådor erbjuder en plats för stashing av filtar och extra läsmaterial.

Via Southern Living

Minimal och modern

minimala grå läshörn blommande grenar

Rena linjer och neutrala toner ger ett lugnande, avkopplande utrymme som görs ännu vackrare med en dramatisk vas med blommande grenar. Att föra ett organiskt element in i rymden, antingen i form av en växt eller klippta blommor, ger bokstavligen liv till rummet.

Via Remodelista

Läsgrottan

återvunnen läskvink av träalkov

Denna djupa alkov med en återvunnen trävägg är i grunden en grotta för läsning (eller, låt oss vara riktiga, tupplur). Ljus trä, neutrala och lugnande nyanser av blått gör det till ett direkt avkopplande utrymme.

Via Läs vidare

Library Lounge

hembibliotekets fönsterplats läshörn

Om du har utrymme att skapa ett hembibliotek och en vink, du är i grunden skyldig alla bokälskare att låta oss leva vicariously genom dig. I det här hemmabibliotekets hörn är du omgiven av böcker och, ut genom fönstret, naturen. Med ett ord, salighet.

Via HomedIt