Lässtol Idéer

bästa lässtol

Eftersom det inte finns något mer romantiskt än en ensam eftermiddag hemma inrullad med din favoritbok eller en spännande ny läsning, är en lässtol och / eller en vinkel en viktig funktion i alla hem. Men när det gäller att hitta rätt lässtol för dig är det viktigt att du väljer ett lugnande, inbjudande, bekvämt och viktigast av allt snyggt alternativ – men hur gör du och gör det rätt? När allt kommer omkring, när du gräver i en bra bok, finns det en god chans att du kommer att spendera mest av din tid i den stolen.

Vad ger en bra lässtol? En fantastisk lässtol ger rätt dämpning och stöd så att du känner dig omedelbart mysig och bekväm även om du sitter i den i timmar. För att hjälpa dig att välja rätt lässtol för alla rum i ditt hem fick vi Décor Aid inredningsarkitekter att belysa de mest praktiska och eleganta lässtolarna som finns.

Innan vi går igenom en mängd olika snygga alternativ för varje designstil, här är vad vi bör tänka på:

  • Storlek och skala jämfört med rummet och angränsande inredning
  • Tillverkning och komfort
  • Stil jämfört med det rum det kommer att vara inrymt i
  • Funktioner som en ottoman, lutande rygg och robust tillverkning och dämpning
  • Och naturligtvis kostnad

Pillow Top Chaise

modern kudde schäslässtol

Denna överdimensionerade lässtol gör att du bekvämt kan sträcka ut dig medan du är uppslukad av att läsa din favoritbok utan att ge stöd för rygg och nacke. Tillverkad av konstläder, har denna solstol också två stödkuddar för extra komfort och stöd.

Till skillnad från en schäslong har denna bekväma lässtol en välvd design som ger höjd och komfort för din underkropp och stor lättnad för dem som lider av ryggont. Med sin neutrala färg och eleganta utseende bör den här lässtolen matcha fint med alla heminredningsstil.

Överdimensionerad rund kuddstol

bekväm lässtol

Om du älskar att krama dina barn eller sällskapsdjur medan du njuter av en god läsning, är Cuddler ett perfekt val. Denna överdimensionerade lässtol har en djup rundad design så att du känner dig kramad även om du är ensam. Tillverkad av en kombination av sammet och mikrofibertyg, den här bekväma lässtolen gör att du kan njuta av att läsa sans distraktion.

Och eftersom den här bekväma lässtolen är i ett vridbart system har du 360-graders tillgång till områdena runt dig utan att behöva lämna stolen.

Acacia läderstol

snygg lässtol för läder

Om du är någon som föredrar att sitta upprätt när du läser en bok, föreslår våra designers Acacia Leather-stolen. Tillverkad av brunt läder med quiltade accenter och träben, den här bekväma lässtolen är både hållbar och snygg.

Det kommer också att se bra ut i ditt vardagsrum och kan fungera som en sittgrupp för dina gäster. För extra komfort och stöd kommer stolen med armstöd och en matchande stödkudde.

Tuftad schäslong

modern tuftad schäslässtol

Om du behöver en bekväm lässtol för sovrummet är denna tuftade schäslong ett perfekt val. Tillverkad av ett polyestermaterial designat i ett invecklat quiltat mönster, är denna schäslong inte bara funktionell utan också mycket modern.

Den böjda egenskapen i schäslongen kommer också att passa bra till din kropp så att du kommer att njuta av ett bekvämt läge när du lägger dig för att läsa. Beroende på varumärke finns tuftade schäslonger vid en mängd olika prispunkter, vilket gör dem till de bästa prisvärda lässtolsalternativen på marknaden.

Pod Hanging Chair

bästa hängande lässtol alternativ

Om du letar efter unika lässtolsidéer kommer du att älska den här äggformade hängstolen eftersom den skulle se bra ut på din terrass eller uteplats. Denna stol är gjord av en flätad vävning som har en utskärning i mitten så att du kan bo inuti när du njuter av din bok.

Fyll bara i det med kuddar och dämpning efter eget val, så får du en bekväm lässtol som är helt unik och snygg. Och eftersom den är gjord av väderbeständiga material är den här hängstolen perfekt för dem som älskar att tillbringa större delen av sin tid med att läsa utomhus. Den levereras också med en krok och metallkedja så att du kan hänga den var som helst.

Hörnstol

trendig lässtol från mitten av århundradet

Ett annat val för stiliserade och unika lässtolsidéer är Bryant hörnstol. Denna stora lässtol är bekväm och rymlig. Dessutom är den toppad med plyschkuddar och kuddar, vilket ger en extremt bekväm läsupplevelse.

Bryant hörnstol är också en perfekt lässtol för sovrum. Dess triangulära form innebär att du kan passa den i valfritt hörn av ditt rum, vilket gör att du kan spara utrymme, vilket gör det starkt rekommenderat för dem som behöver lässtolar för små utrymmen.

Plush Tufted Chaise

modern schäslässtol

Detta är ett annat bra alternativ för en lounge lässtol för sovrummet. Men till skillnad från den tidigare designen, som är förhöjd, är denna lässtol en platt schäslong. Det kan fungera bra för dem som brukar fortsätta att byta position, eftersom de är uppslukade av sin läsning.

Materialet har en quiltad design som ger lite detaljer till en annars enkel estetik. Dessutom har den här bekväma lässtolen ett armstöd på ena sidan, vilket ytterligare förbättrar komfortnivån.

Nook fåtölj

snygg lässtol

Om du behöver en bekväm men billig lässtol, är fåtöljet för bokhörn ett bra val. Dessa alternativ kostar cirka $ 300 och är perfekta för ett personligt bibliotek eller hemmakontor. Det kommer också att se bra ut när det placeras bredvid ett hörnfönster som kan fungera som din läskrog.

Designen på den här bekväma stolen kan vara enkel, men den är definitivt inte generisk. Benen har en mörkare nyans som passar bra i klädsel med ljus färg. Dessutom är den här stolen bara 26 ″ bred och 32 ″ hög, vilket gör den till en av de bästa lässtolarna för små utrymmen.

Wegner vingstol

bästa lässtol klassisk stil

En annan elegant lässtol som kommer att se bra ut i ditt vardagsrum, den har en snygg design från mitten av århundradet med skarpa linjer i djärvt svart läder, vilket gör att ditt utrymme ser elegant och tidlöst ut, oavsett din inredningsstil. Och över 36 tum bred är den här stora lässtolen otroligt rymlig.

Den har också armstöd för komplett funktionalitet och en bekväm läsupplevelse. Dessutom kan stolens ben i rostfritt stål och massiv bokram tåla det dagliga slitage. Och även om detta inte är en billig lässtol, är det definitivt värt att investera i på lång sikt.

Haotian Rocking Lounger

bästa lässtolsalternativen

Denna gungstol är ett annat bra alternativ när man överväger en lässtol för sovrummet. Det är en perfekt kombination av en gungstol och vilstol som är utformad med en stiliserad silhuett i åtanke. Denna gungläsestol har en invecklad träram och en elegant sittyta som är perfekt vinklad för en bekvämare sittställning.

Positionen kan justeras till fem olika inställningar, så att du kan välja den bästa positionen som du känner dig mest bekväm i. Bäst av allt, den här bekväma lässtolen har ett integrerat fotstöd så att du kan luta dig tillbaka med fötterna uppåt njuter av din senaste läsning.

Nubby Tweed Jack stol

bästa lässtolar tweed solstol

Jack Chair från Schoolhouse har en elegant modern men ändå subtil vardaglig elegans och sprutar in en livlig sofistikering som trotsar sin lågprofilerade ställning i vilket rum som helst – ännu bättre i pittoreska hörn (hej, läshörn!).

En välbedömd reproduktion av en ikonisk vintage silhuett från Mid-Century Modern designrörelse, varje detalj – från de splays mörka lövträbenen och de lågt liggande armarna till den delikat tuftade ryggkudden – framkallar en ode till kännetecknen för designstilen. Jackstolen har en robust träram och överdådig dämpning, och den är enkel och uthållig skönhet och komfort kommer att göra den bästa lässtolen för Mid-Century Modern designentusiaster.

Pompidou ordförande

prisvärd lässtol

Lämna det till Jonathan Adler att skapa en härligt elegant men ändå lekfull rundad stol som är perfekt för en modern läskrog.

Med kanal-tufting i en lätt och lugnande lucerne Azure bouclé sammet som är silkeslen vid beröringen, kommer hans Pompidou-stol säkert att omsluta dig med oemotståndlig komfort. Högblank mässingsben framkallar en strömlinjeformad ode till Hollywood Regency-styling och lämna ett smidigt fotavtryck. Att göra det till en perfekt lässtol för det kompakta hörnet som du har tyckt utmanande att utnyttja på bästa sätt.

William Chair

bekväm lässtol

En vackert tuftad fåtölj i en diskret och oväntad tobakshandlad randig tillverkning designad av Kristen Buckingham och producerad i Los Angeles, William-stolen har också en matchande ottoman att tänka på.

En välkänd arvssilhuett, hög rygg, vända ben med mässingshjul och dunförpackade kuddar säkerställer att den blir lika bekväm som den är vacker.

Heritage Lounge stol

bekväma stolar

Även om det ser helt modernt ut, kommer den tidlösa överklagandet av Heritage Lounge Chair från 1930 och signaliserar det som ett verkligt modernt mästerverk. Med den ultimata komforten och den organiska konstruktionen, kommer dess dammiga ljusrosa nyans enkelt att ge charm till alla läskrokar. Heritage Stolens distinkta varma ton och elegant böjda linjer vittnar om Frits Henningsens framåtriktade silhuetter och välbedömd design. Hans arvstol är känd för att vara inspirerad av naturmaterial och väcker omedelbart en lugn lugn, vilket gör den till ett lysande alternativ när man vill skapa den perfekta läskroken med en intim känsla.

Våra designers var angelägna om att föreslå att Heritage Chair’s underbara silhuett inte skulle lämnas i ett begränsande hörn, eftersom den är bäst placerad där dess flytande linjer och statliga form kan uppskattas från alla vinklar. Med sina vackra detaljer, feminina kurvor och högsta komfort hittar du mer tid i det för mer än bara att läsa eftersom det är mer än bara en vanlig lässtol.

Hughes lägenhet stol

bekväma stolar

Joybirds lilla skalade fåtölj Hughes har klassisk knapptoppad klädsel och snygga avsmalnande ben och kommer att injicera en oemotståndligt modern känsla av sofistikering som gör att du befinner dig utmanad att stå upp från den och lämna den.

Irving fåtölj

snygga bekväma stolar

En sann klassiker och framtida arv, Pottery Barns lilla utseende på den traditionella klubbstolen speglar all komfort som finns i originalet, men i mindre skala som är perfekt för ett bibliotek, läshörn, hål eller ett hörn i något litet rum.

Koppla ihop den med ett mysigt tjockt stickat grädde-kast, en kashmirkudde och tillräckligt med ljus, så går du bra.

Dries Leather Swing Chair

eleganta bekväma stolar

En hybrid av Mid-Century Modern möter Industriell chic, Dries-gungstol i läder från West Elm har smidigt läder i kastanjfärg som är smart lindat runt en cirkulär metallram för att skapa en djupt tröstande sits.

Bäst av allt, stolarna i toppkornigt läder åldras vackert med slitage, och har en avundsvärd patina för den perfekta vintage-möter-industriella hybrid för att säkerställa att den kommer att passa bra med nästan vilken designstil eller riktning som helst.

Capri svängstol

liten bekväm stol

Från ABC Carpet & Home kommer den tidlösa Capri-svängstolen som är den perfekta motgiften mot att skapa en flexibel, lågt liggande läskrog tack vare dess lätta proportioner, vändbarhet och knubbiga gräddklädsel.

Låt det grädda klädseln fungera som en snygg grund för att introducera färg och nödvändiga läskörtillbehör som levande kast, mönstrade kuddar och ett praktiskt sidobord eller golvlampa.

Bilder via Pinterest