Låt dina tak se högre ut

vardagsrum makeover greenwich

Högt i tak är en onekligen attraktiv funktion att ha i ditt hem. Inte bara tilltalar högt i tak ögat, utan de ger oss också en större känsla av frihet i våra egna hem. Men de flesta av oss får inte välja loftrummen i våra drömmar. Om du vill få dina tak att se lite högre ut, följ vår guide för att ge dina väggar det lyft de behöver.

Ljusare färger

ljusare färger högre tak new york lägenhet

Om du tycker att ditt utrymme är lite trångt kan du överväga att ändra ditt färgschema. Mörkare färger – speciellt taupes och beige – kan få ett utrymme att känna sig klaustrofobiskt. Tänk på en ljusare färg – som en elfenben, ljusgrå eller halvblank vit – för att ge ditt utrymme en luftigare, högre atmosfär. Kolla in skillnaden som ett nytt målararbete gjorde i den här Manhattan-lägenheten som vi renoverade.

Häng dem högt

två ton gardiner högre tak

Att få dina tak att se högre ut än vad de faktiskt är är inte bara ett enda steg. Det är en kombination av optiska knep som skapar en illusion av höjd. Och gardiner är ett stort steg mot detta. Köp gardiner som är lite längre än vad dina fönster kräver, och häng dem sedan några centimeter ovanför ditt fönster. Se hur effekten fungerar i denna Upper East Side-lägenhet som vi ombyggde.

Slå ner några väggar

slå ner väggar högre tak

Kort om att bokstavligen höja taket är att slå ner extra väggar den mest effektiva ombyggnadsmetoden för att ditt tak ska se högre ut. Det här är inte precis ett DIY-projekt för helgen, men det får ditt utrymme att se mer expansivt ut. I detta South Orange, New Jersey-hem slog vi ner ett par väggar som omger köket för en rymlig, högre atmosfär.

Häng din ljuskrona lite högre

högre hängande ljuskrona högt i tak

Ljuskronor är ett utmärkt sätt att binda ihop ett rum. Men om den hängs för lågt kan en ljuskrona ge ditt rum en trång, klaustrofobisk känsla. Om du har en befintlig ljuskrona eller om du planerar att installera en, häng din ljuskrona några centimeter högre än vanligt. Liksom dina gardiner drar en högre ljuskrona naturligt ögat uppåt. Kolla in den höghängande ljuskronan som vi installerade i detta lantgård i Greenwich.

Lägre möbler

låga möbler bitar högt i tak

Förutom att dra ögat uppåt är ett av de enklaste sätten att få dina tak att se högre ut genom att köpa lågprofilerade möbler. Kolla in hur den lågrittande soffan i cognacläder i denna New Canaan makeover gör att utrymmet ser högre och luftigare ut.

Större Windows

högre fönster högre tak

Ett annat ombyggnadsprojekt som dramatiskt kan ändra din upplevda takhöjd är en fönsterrenovering. Gå efter de högsta fönstren som är möjliga. De ger mer ljus in och accentuerar din takhöjd. I detta Battery Park City-hem ger fönster från golv till tak detta rum effekten av att flyta över molnen.

Exponerade strålar

synliga träbjälkar högt i tak

Att lägga lite garnering i ditt tak drar naturligtvis ögat uppåt. Och det finns inget bättre sätt att göra detta än att exponera den befintliga arkitekturen i ditt utrymme. Om du råkar ha några arkitektoniska element – som träbjälkar – kan du överväga att avslöja dem för en dramatisk höjningseffekt. Kolla in hur de synliga balkarna i denna Connecticut-egendom gör att taket verkar himmelskt.