LED-belysning Idéer

LED-belysning är det mest miljövänliga, rena och energieffektiva sättet att belysa ett exteriör eller interiör. Det finns många skäl för stil, användning och kostnadsbesparingar för att installera denna typ av armatur. Här är sex av de viktigaste fördelarna med att använda LED-glödlampor:

Långt liv

En av de lättaste sakerna att förstå är lång livslängd. LED-lampor har en livslängd på 100 000 timmar. Detta har potential att ge en livslängd på nästan 20 år med en driftstid på cirka 8 timmar per dag. Den låga utgångsnivån är ett av orsakerna till längre livslängd. Den långa livslängden innebär också att mycket mindre underhåll behöver göras.

energieffektiva

LED-lamporna är nästan 80% till 90% mer energieffektiva än konventionella alternativ. Glödlampor är mindre effektiva på grund av mängden värme de genererar, vilket inte är ett problem med LED-lampor. För stora infrastrukturprojekt som flygplatser, järnvägar och städer märks möjligheten att spara energi mest. Till exempel kan en typisk flygplats spara cirka 30% mer energi än konventionella ljus.

miljövänlig

LED-lampor är helt fria från giftiga kemikalier som kvicksilver, vilket kan påverka miljön negativt. De är 100% återvinningsbara och ett användbart alternativ för att minska koldioxidutsläppen från enskilda hushåll. Dessutom kan denna lamptyp pågå cirka 25 timmar längre än glödlampan, vilket innebär att mycket material sparas i produktionsprocessen.

Varaktig kvalitet

Lysdioderna är robusta och hållbara och ett utmärkt alternativ för utomhusbruk, även under de tuffaste förhållandena. De är utformade för att motstå stötar, vibrationer och stötar från utsidan. Den elastiska naturen gör lamporna praktiska för produktions- och byggarbetsplatser. De kan också användas vid låga temperaturer utan problem med normal drift.

Låga UV-utsläpp

LED-lamporna genererar låga UV-utsläpp och lågt infrarött ljus. Den låga värmeeffekten gör armaturen till ett praktiskt val för material och varor som är mycket känsliga för värmekällor. Det finns också många UV-känsliga material i konstgallerier och museer som föredrar denna ljuskälla.

flexibilitet

Lysdioder tillåter olika ljuseffekter. Denna typ av ljus kan dimmas för att kontrollera fördelningen och färgen.