Linoleumkökgolv

Linoleumkökgolv är bland de äldsta golvbeläggningarna någonsin och har bevisat att de kan klara tidens test. Borta är de dagar då linoleum bara var tillgängligt i vitt, svart och grått. Idag finns det mer än 200 olika färger, mönster och mönster att välja mellan. Med vissa tillverkare kan du till och med designa dina egna.

Tillverkad av en kombination av linolja, sågspån, kalksten och färgpigment, alla bundna tillsammans med jute-linoleum, anses detta också miljövänligt och har naturlig bakterieresistens på grund av de använda materialen. Nackdelen är att de naturliga ingredienserna tenderar att ändra färg. Se till att du planerar detta när du bestämmer dig för ett köksgolv.

Linoleum är bra för kök på grund av dess hållbarhet, hållfasthet, motståndskraft mot eld och vatten och enkel rengöring och underhåll. Alla dessa fördelar förbises ofta eftersom det har varit ett tråkigt hemalternativ tidigare. Detta är dock inte längre fallet om du får i stort sett allt du letar efter i linoleumgolv.

fördelar:

– miljömässigt hållbart

-Lätt underhåll

Varaktighet och resistens mot eld, vatten och bakterier

Nackdel:

-Inte verkligen en bluff, men dess berättelse är en stor nackdel mer på grund av människors åsikter om det på grund av hur det jämfördes med det som det faktiskt är idag

När det gäller kostnaderna är kostnaden för linoleumkökgolv mellan $ 4 och $ 8,50 per kvadratmeter, och installationen kommer att medföra ytterligare kostnader om du inte försöker göra det som ett hembyggnadsprojekt. Att lägga är inte så lätt som att lägga laminat eller trägolv, men detta är inte omöjligt för en vanlig husägare med viss DIY-upplevelse. Om det enda skälet till att du inte tänkte på linoleumgolv i ditt kök är det du har hört talas om dem tidigare, kanske du vill titta igen på dem, eftersom de erbjuder många fördelar och inte kommer att bryta banken,