Litet kök dekoration

Känner du dig lite trång i köket? Letar du efter idéer för hemförbättring som inte kommer att kosta dig en arm eller ett ben?

Oroa dig inte – det finns definitivt några sätt att öka utrymmet och tillgängligheten i köket utan att spendera en förmögenhet. Visst, det är fantastiskt att göra en komplett kökombyggnad, men det kan vara svårt att ha råd med, särskilt nu när fastighetsmarknaden har avtagit och vi inte är välsignade med massor av extra kapital i våra hus varje år.

Här är några tips för att skapa mer utrymme i köket:

Om du har ett litet kök kan det vara bäst att bygga det istället för att utöka det. Det kanske inte finns plats på väggen för nya skåp, men hängande korgar och krokar kan ge nya platser för dina apparater och grönsaker att hänga med. Hängande korgar kan också innehålla växande växter, tillräcklig kontakt, även om växten inte är ätbar.

Magnetlistor finns i kökshandeln. Om du sätter en kniv på väggen kan du fästa knivar och andra metallföremål på baren istället för en låda. Detta kan hjälpa dig att bli bättre organiserad. Det är också säkrare om du bläddrar i en knivlåda efter den du vill ha.

Lägg krokar till insidan av skåpdörrarna. Små krukor, redskap och lock kan hängas på dörrarna istället för att kasta in dem. Det skapar utrymme i lådor och hyllor för andra föremål.

Glas kan också vara dekorativt när den inte används. Längst ner i skåpen kan små skenor installeras så att du kan visa de fina bitarna under lagring.

Du kan köpa nya enheter som är smalare än gamla modeller. Dessa kan kräva mindre utrymme på golvet eller på arbetsytan. Många enheter tillverkas i mindre och mindre versioner, som kan lagras på en annan plats när de inte används.

Om du ger upp mer utrymme kan du få utrymme. En ö tar upp en stor bit av ditt kök, men kan också vara ett förberedande område, ett arbetsområde för barn eller ett förråd när det inte används. Det kan finnas ett skåp eller lådor på ön där du kan lagra fler krukor, kastruller, redskap och redskap. Det finns köksvagnar som ser ut som en ö men kan skjutas ut ur vägen till ett skafferi eller skåp när processen är klar.

Hitta inkommande områden. Du kanske kan fästa motförlängningar på gångjärnen, som kommer att fällas upp vid behov och om de inte beaktas, kommer att vara vinkelräta mot en annan yta. Om du har ett köksbord som du inte använder ofta, byt ut det mot en mindre modell med tillägg. Expandera tabellen om du behöver det och dölj om du inte gör det.

Trick ögat med färg. Ljusare färger verkar mer öppna och större. Lägg till en ljusare mark eller vita enheter. Byt ut gardinerna i köket för att släppa in mer ljus. Bättre design kan ge ett utrymme utan att skapa volym.

Som ni ser kan många av dessa renoveringar göras i köket utan att spendera en förmögenhet, men de kan bidra till att skapa mer utrymme för dig.