Ljusare mörkt rum

ljusare mörkt utrymme slå ner väggar

Belysning är inte bara en integrerad del av din hemdesign. Det är en viktig del av att hålla oss frisk, och mängden naturligt solljus vi får direkt påverkar vårt välbefinnande. Så om det finns ett utrymme i ditt hus som saknar naturligt ljus, låt det inte vara. Våra seniordesigners har dessa tips för att lysa upp ett mörkt rum.

Måla väggarna

ljusa mörk rymdfärg

Om du försöker lysa upp ditt rum bör det första steget vara att måla dina väggar om. Och ommålning av dina väggar behöver inte betyda att du går för ett helt vitt utseende. Ljusa gråtoner och blått i en halvblank yta är bra alternativ för att göra ditt utrymme ljusare. Kontrollera skillnaden som en ny färgfärg gjorde i denna luftiga urbana reträtt.

Möbler med låg profil

ljusa mörka utrymmen låg profil möbler

De flesta tror inte att möbler kan påverka ljuset i ett utrymme, men det kan det absolut. I detta familjehem i Upper West Side blockerade stora, bruna mockasoffor massor av potentiellt ljus. Så vi bytte ut dem med gråprofilerade soffor från Edward Ferrell + Lewis Mittman för att låta ljuset filtrera in i rummet.

Sheer Window Behandlingar

ljusa mörka utrymme rena gardiner

Vi älskar tjocka, höga fönsterbehandlingar på vintern. De hjälper till att hålla kylan ute och är bra för att hålla dig varm i huset. Men när vädret blir trevligare, överväga rena alternativ. De låter mer ljus filtreras in och ger ditt utrymme en lätt och luftig känsla. Vi installerade rena fönsterbehandlingar i denna höga lägenhet för att hålla rummet lätt och luftigt.

Stora ljusarmaturer

lysa upp ljusarmaturer för mörkt utrymme

Om en del av ditt hus inte har ett fönster, överväga olika ljusalternativ. Större armaturer brukar fungera bäst för fyrkantiga och symmetriska utrymmen som är korta på ljus. För den här fyrkantiga, fönsterlösa foajén valde vi en ljusguld tapet, som reflekterade en stor, ljusreducerande armatur.

Spårbelysning

lysa upp spårbelysning i mörkt utrymme

Och för mer smala utrymmen som korridorer, överväg spårbelysning. Det är ett utmärkt sätt att lysa upp ditt utrymme och kan också vara ett effektivt sätt att belysa din konst. Kolla in hur vi använde spårbelysning i detta familjehem i Upper West Side.

Slå ner en vägg

ljusare mörkt utrymme slå ner väggar

Om du verkligen behöver ett ljusare utrymme, överväga att slå ner en av dina väggar. Det är en drastisk åtgärd, men det är definitivt en effektiv åtgärd. Det ger ditt utrymme en mer öppen planlösning och kommer också att göra ditt hem ljusare. I detta hem i New Jersey slog vi ner ett par väggar för ett luftigt, öppet kockkök.

Tyger med hög glans

ljusa mörkt utrymme med höga glanstyger

Ett av de enklaste sätten att göra ditt utrymme ljusare är att plocka ut tyger och material med hög glans. För att förhindra att detta fönsterlösa bibliotek känns som en cell installerade vi ett guldtak och fick röda sammetstolar med hög glans.