Ljuskrona Idéer

Ljuskronor är både lyxiga och extravaganta, vilket ger en touch av elegans i alla rum. De ser bäst ut i ett rum där de kan ackrediteras av besökare och har gott om utrymme för att visa sin verkliga skönhet. Här är några fakta om ljuskronor som utvidgar din kunskap om dessa vackra ljus:

· & # 39; Ljuskronan & # 39; dök upp på engelska på 1300-talet.

· De tidigaste ljusstakarna går tillbaka till medeltiden och var gjorda av trä med spikar där ljusen kunde sitta. Hela lampan fästes på ett rep eller en kedja och hängdes, som hängdes på en krok.

· På 1400-talet blev ljuskronorna mer komplexa och designen baserades på ringar eller kronor. Den nattliga belysningen var dyr och symbolisk för lyx och hög status.

· Ljuskronorna från 1700-talet är dekorerade med långa, böjda armar och utsmyckade med ljus, vilket är vanligt i många handelshandelshem.

· På 1800-talet producerades taklampor för gren. Många ljusstakar omvandlades till gaslampor och från 1890-talet med utvecklingen av elektricitet – ljus som drivs uteslutande med el var standarden.

· En av de mest kända ljuskronorna är ljuskronan i Opera Garnier, som fördes ner av Phantom 1910: s The Phantom of the Opera. av Gaston Leroux.

· Bobeche är det skal som ljuset placeras i; Den är utformad för att fånga vaxdroppar och kallas också ett droppbricka.

· En krans är en serie av glasdroppar eller pärlor som faller över eller över en glaskrona.

· Venetian är en typ av glas från ön Murano i Venedig, men detta ord används också för att beskriva en ljuskrona i venetiansk stil.

· Kristallkronor är ett populärt val eftersom de bryter ljuset från lamporna i mitten av ljuskronan och skapar en regnbåge i olika färger. (Detta händer bara med glödlampor)

· Antika ljuskronor kan vara tyngre än vanliga ljuskronor eftersom de är tillverkade av mässing.

· Montering av ljuskronan bör utföras av en professionell för att säkerställa att den håller livet och minskar risken för att armaturen faller och orsakar en olycka.

Ljuskronor är en riktig skönhet och det finns många att välja mellan; från liten till stor och från svart krom till kristall. De skiljer sig från din vanliga moderna bordslampa. Så varför inte en för ditt hem?