Ljuskrona Ljusarmaturer

Ljuskronbelysning har funnits i århundraden, redan innan medeltiden använde den. På den tiden var ljuskronor ett enkelt träkors med spikar, på vilka ljus kunde limmas. I själva verket är namnet ljuskrona franska för ljusstakare. Ljuskronorna fästes på en remskiva med ett rep så att de kunde höjas och sänkas för att tända ljusen. Ljuskronor i offentliga byggnader har ibland samma funktion, så att de kan sänkas ned för att rengöra och byta ut blåsta lampor. När metallverket blev överkomligt för det kommersiella medborgarskapet, tillverkades ljuskronor av mässing eller brons. Dessa flerarmade ljuskronor med ljus (och senare gaser) används fortfarande idag, även om vi använder elektriskt ljus idag. Låt oss ta en titt på några av de ljuskronorna du kan välja mellan.

Crystal ljuskrona belysning

Kristallkronor blev populära när en 1700-talsglasproducent upptäckte hur man lätt kunde göra slipade glaskristaller. Fram till dess kunde endast bergkristall eller bräcklig Crystillo användas för ljuskronor. Med den billigare glaskristallen exploderade kristallkronorens popularitet. De kunde fylla ett rum med alla regnbågens glittrande färger, och denna effekt gör dem fortfarande till ett mycket populärt alternativ idag.

Svart ljuskrona belysning

Många av de gamla ljuskronorna var gjorda av järn, men kunde vara mycket tunga, vilket inte var ett stort problem eftersom husen byggdes med stora centrala balkar som kunde bära vikten. Det svarta järnutseendet kan också imiteras med brons eller mässing, vilket är kemiskt väderbitna, även om det inte ser exakt ut. En järnkronkrona kan se mycket modern ut, men den har sina rötter i antiken. Ett annat alternativ är en kristallkronkrona i svart glas. Det kommer inte att bryta ljuset som en typisk kristallkronkrona, men det kan ge ett rum ett elegant, modernt utseende.

Modern ljuskrona belysning.

Många samtida ljuskronor har inte de grenade armarna vi tänker på i en klassisk ljuskrona. Istället har de ett centralt stöd som husar ett centralt upplyst område. Detta är typiskt för en ljuskrona i art deco- eller hantverksstil. Moderna ljuskronor med centralt stöd kallas ofta hänge. De kan levereras i alla former och storlekar, från minikronor till strömlinjeformat stål.