Ljuskronor För Matsal

Ljuskronor och mat har en lång historia. På vägen tillbaka till de första ljuskronorna, som bara var några ljus limmade på ett trästycke och lindade i taket, tände folk sina matsalar. Tror inte att du ska ge upp denna tradition. Ljuskronor är ett bra sätt att belysa och accentuera ditt hem. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt lampa för din matsal.

stilar
Idag handlar det om stil. Alla har en personlig stil och ditt hem bör inte vara annorlunda. Nyckeln är att se till att stilarna Inom Ditt hem komplimanger varandra. Om du väljer en svart ljuskrona till matsalen, se till att de andra dekorativa elementen är i harmoni med den dramatiska utseendet på en svart ljuskrona. Att ha ett blommigt tapetpapper med en svart ljuskrona i samma rum fungerar inte. Folk kanske inte vet varför de tycker att det är roligt, men de tycker att det är roligt.

Innan du köper
Om du har valt en ljuskrona måste du vara beredd att svara på några frågor. Först, hur höga är dina filtar? Om du har ett äldre hus med nio meter högt i tak kan du enkelt ha en två-stegs ljuskrona i ditt hem. Och faktiskt, när dina filtar är så höga, du skall ha en större ljuskrona. Annars går det vilse i takbjälken eller ser konstigt ut på en extra lång kedja. Hur stort är matbordet? Ljuskronan bör vara ungefär en fot (i diameter) mindre än bordet. Något mindre och det ser ut som en leksak; lite större och det ser ut som en varelse som faller ner för att döda.

Designtips
En ljuskrona kan aldrig vara din enda ljuskälla. Du måste planera andra belysningsnivåer. Kontrollera först att en dimmer är installerad för ljuskronan. Detta är vanligtvis standard, men se till att det händer. Du behöver minst en standardlampa. Välj en som smälter samman med utrymmet. Hitta en neutral färg för färgtonen och en matt yta för metallen. Golvlampan är piga för ljuskronan – hon kan inte övermannas honom. Beroende på din budget kan du välja två eller tre lampetter. Ljuskronor och lampetter är ett perfekt belysningspar.

Oavsett din personliga designsmak och budget, hittar du en ljuskrona som visar ditt hem. Nyckeln är att fatta detta beslut metodiskt. Du vill inte upptäcka att du hittade fel ljuskrona efter installationen.