Lyxiga vardagsrumsidéer

lyxiga vardagsrumsdesignidéer

Eftersom det finns något att säga om ett välbedömt, välutrustat, förhöjt vardagsrum eller allrum, tittar vi på enkla att hantera metoder för att öka ett av de mest använda rummen i ditt hem. Med det sagt handlar inte lyxigt vardagsrumsinredning alltid om att investera i de dyraste sakerna.

Det är definitivt möjligt att få ditt vardagsrum att se mer lyxigt ut utan att spendera en förmögenhet. Som det centrala inslaget i ditt hem och ofta det första som besökande gäster ser, bör ditt vardagsrum återspegla din egen smak och personlighet. Våra inredningsexperter på Décor Aid är här för att skaffa vardagsrumsdesignidéer som kan göra ditt utrymme mer lyxigt även när din budget är begränsad – direkt.

Presentera oväntade textilier

lyxiga vardagsrumsidéer

Ett enkelt sätt att förvandla ditt vardagsrums utseende är att dekorera det med intressanta textilier via färgglada vintage mattor, mattor, kuddar, kuddar och mer. Och det finns inget behov av att spendera hundratals dollar på snygga textilier. Leta efter loppmarknader och vintagebutiker och se om du kan köpa en antik turkisk matta som säljs till fynd eller begagnade vintage mattor som fortfarande är i utmärkt skick.

Se till att när du väljer en större textil som en uttalande matta, slår den ett ackord med det övergripande utseendet och färgschemat för din inredning. Välj bitar som har ett ovanligt och intressant tryck. På så sätt kommer textilens ovanliga design att injicera ett unikt element i ditt rum och få det att se mer personligt och lyxigt ut. Du kan också förbättra ditt vardagsrums mysighet genom att placera ett livfullt texturerat kast över en soffa eller stol.

Ta med skulpturala tillbehör

lyxigt vardagsrumsinredning

För att ditt rum ska se mer lyxigt ut, överväga att lägga till strukturella element i ditt vardagsrumsinredning. Istället för vanliga cirkulära former eller raka linjer, leta efter möbler som kan skryta med en oväntad silhuett eller bitar som har en intressant form eller designkvaliteter. Betrakta formen som ett nyckelelement i lyxig vardagsrumsinredning eftersom den kan ha en djup effekt på det undermedvetna, så införliva intressanta skulpturala föremål i hela ditt vardagsrum, även i små doser.

Inredningsarkitekter för Décor Aid föreslår att du kartlägger ditt vardagsrum och om du bara märker raka linjer och fyrkantiga kanter direkt kan du överväga att integrera mer rundade och organiska skulpturala föremål i ditt vardagsrum. De rekommenderar också att man undviker ett försiktigt tillvägagångssätt för experiment i allmänhet med intressanta former eftersom de också ger ögat visuellt intresse att fokusera på för varje lyxig vardagsrumsidé.

När man tänker på skulpturella former finns det ett oändligt antal vägar du kan gå, från rundade stolar till cirkulära hänglampor, till abstrakta konstföremål, möjligheterna är oändliga.

Dölj din TV

lyxigt vardagsrumsinredning

Bläddra i någon katalog eller webbplats med moderna lyxiga vardagsrum idag så kommer du snabbt att märka att de oftast har lite eller inga apparater – inklusive tv-apparater. Till att börja med till och med till och med den mest minimala plattskärmen är ett slöseri med designfastigheter när de är avstängda, och för det andra, även om de kan vara väsentliga, kan det inte förnekas att de är en öga. Men om du inte gillar tanken att ta bort din TV-apparat, försök att kamouflera den åtminstone eftersom ingenting sänker känslan av sofistikering i ett vardagsrum än att ha en massiv TV-apparat centralt.

Använd smarta sätt att dölja din TV från speglade dörrar som kan hjälpa till att dölja den, till en skjutbar väggbeklädnad – men om de är utanför din budget kan du visuellt minimera närvaron av din TV genom att komma med en konst arrangemang eller gallervägg runt den. Även om detta inte gör att din tv försvinner helt, kommer den att tillåta att den smidigt smälter in i konstverket bakom den och distraherar ögat. Förutom att dölja din tv, se till att du också döljer de irriterande ledningarna och kablarna som drastiskt kan göra att ditt vardagsrum verkar slarvigt.

Gå till storskalig väggdekor

modernt vardagsrum inredning konst

Hängande storskalig väggdekor är en av de bästa idéerna i vardagsrumsdesignen för att få din plats att se lyxig ut, speciellt när du är på budget eller står inför utmaningar när du lägger till samtal med dekorativa tillbehör. För denna lyxiga vardagsrumsinredning är det bästa sättet att skapa en kontaktpunkt för att ge ditt vardagsrum en wow-faktor genom att hänga en överdimensionerad bit av uttrycksfull och vackert inramad konst. Det finns massor av överdimensionerade väggkonststycken att hitta för att möta även de lägsta budgetar som är säkra på att förbättra varje rum och lägga till en känsla av enkel sofistikering.

När vi letar efter överdimensionerad väggkonst föreslår våra inredningsarkitekter att du letar efter bitar som har en elegant design med hög effekt, något som får huvudet att vända och starta samtal. För att spara pengar på denna lyxiga vardagsrumsidé, håll ett öga på lokala basarer, loppmarknader och sparsamhetsbutiker. Leta efter stora konstverk som säljs till mycket rimliga priser. Om du är tillräckligt konstnärlig, varför inte skapa din egen enastående måleri? Detta är också ett utmärkt sätt att injicera din egen personlighet i din vardagsrumsinredning.

Spela med mixar

eklektisk vardagsrumsinredning

Det finns roligt att hitta när man spelar med intilliggande strukturer, färg och form för att få den effekt du vill ha för ditt utrymme. När du gör det bra är blandning av olika material och texturer en av de bästa idéerna för vardagsrumsdesign för att göra ditt utrymme elegant och sofistikerat. Försök att blanda glas, trä, läder och metaller tillsammans med en mängd olika textilier och andra dekorativa föremål för att få ett dynamiskt och mer inbjudande utseende för ditt vardagsrum.

Även om en skiktad och genomtänkt blandning av texturer kan göra ditt heminredning lyxigt, var försiktig när du integrerar olika dynamiska element i din vardagsrumsinredning. Se till att du markerar varje bit och material med ett redigerat öga och försöker låta varje bit arbeta tillsammans och komplettera varandras färg och design. Annars kan det få ditt vardagsrum att se kaotiskt ut, vilket helt förseglar syftet med att skapa en lyxig vardagsrumsinredning. Till exempel kan du kombinera mjukheten i sammetklädsel med den korniga jordiga strukturen på ett träsoffbord. Genom att spela texturer av varandra kommer du att skapa en känsla av djup i din inredningsdesign som väcker en briljant redigerad, varierad mix.

Visa Heirlooms

hur man dekorerar ett modernt vardagsrum

Ingenting ger ett rum en känsla av lyx än en vacker, sällsynt antikvitet. Dessa fynd har ofta en patina som inte kan återskapas av någon modern möbeltillverkare även i din favoritmöbelbutik. Och återigen är detta ett annat element där du inte behöver spendera en förmögenhet på denna inredningsidé. Ett enkelt och effektivt trick är att leta efter artiklar i en sparsamhets- eller lågprisbutik som ser ut som om du kanske har hämtat den från en vintagebutik i Paris.

Storskaliga vardagsrumstillbehör som stora speglar och skrymmande lampor är fantastiska, men vissa små tillbehör kommer också att göra susen. Om du är tålamod bör du kunna hitta små antika lådor, vintage vägglampor och antika bildramar vid vintagestil. Enligt våra erfarna inredningsarkitekter borde allt som ger vintage-stil göra underverk. Så håll ett öga på dessa loppmarknader eftersom du kanske hittar något du kan införliva i din lyxiga vardagsrumsinredning.

Håll det enkelt

skandinaviskt vardagsrumsinredning

Kom ihåg att ett rörigt vardagsrumsutrymme är överlägset lyxigt. När det gäller vardagsrumsdesignidéer är det sista du vill ha att komma med ett rum som ser rörigt och oorganiserat ut. Försök därför att förenkla allt när du dekorerar ditt utrymme.

Tona ner din inredning och ta bort onödiga föremål medan du håller en stram redigering. Behåll de bitar som har sentimentalt värde eller de som väcker speciella minnen. Och kom ihåg att ett välorganiserat och förenklat vardagsrum är det som definierar en lyxig vardagsrumsinredning.

Uppgradera din belysning

modernt vardagsrum dekor belysning idéer

Lägg till en känsla av lätt drama med en mängd olika belysningsarmaturer och ljus som ger ett rum olika toner av ljus för det ultimata i lyxiga vardagsrumsdesignidéer.

Bilder via Pinterest