Måla färger kökidéer

Målning är ett av de enklaste sätten att göra en dramatisk skillnad i ett rum, även i ett kök där det ofta finns mindre väggutrymme. Färgen är billig, kan appliceras över en helg och kan verkligen uppdatera ett trött rum utan krångel och bekostnad av en köksrenovering. Hur väljer du den perfekta köksfärgen? Läs vidare för några tips och idéer.

Bestäm ditt kök personlighet

Innan du går igenom den ofta tråkiga uppgiften att arbeta igenom en målarbok, ta ett steg tillbaka, ta ett djupt andetag och titta sedan på ditt kök. Ställer du dig några frågor? Är det traditionellt, modernt, lantligt etc.? Vilken färg är ditt kök nu och varför slutar det att fungera för dig? Är det för att du letar efter mer spänning i ditt kök, eller vill du minska spänningen och göra utrymmet mer avslappnat? Är du trött på att vara på den säkra sidan och vill välja en djärv, trendig färg eller föredrar du att vara neutral? Många frågor! När du har bestämt vilken personlighet ditt kök ska ha, var det än driver dig och gör ett djärvt uttalande, eller lugnar dig efter en lång dag, oroa dig inte, du kan få ut färghjulet och låta roligt börja.

Vad gör du vid ditt första besök i Paint Store?

Helst bör du inte köpa någonting vid ditt första besök i målarbutiken eftersom ditt första mål borde vara att samla in idéer. Så fort du kan visa färgefältet, glöm allt och välj bara färger som tilltalar dig, även om du vet att mandarinen inte fungerar i ditt hus. Se till att du väljer några neutrala färgämnen som kan fungera, svala och varma färger, så att du kan ta proverna hem och starta eliminationsprocessen. Varma färger som guld och röd får din aptit och kompletterar din måltid, men svalare färger kan hjälpa till att lugna och bleka ditt kök.

När du är tillbaka i ditt kök med dina färgprover, ta reda på varför mandariner tilltalar dig. Är det den livliga, glada naturen i färgen som inspirerade dig, eller gör den dig hungrig, eller inspirerar den dig att göra en tårta? Medan dessa lutningar kanske inte får dig att måla ditt köksmandarin, kan de berätta vad du verkligen letar efter i din kökfärg.

Håll nu dina färgrutor mot dina golv, skåp och bänkskivor och se till att betygsätta färgerna i olika ljus vid olika tidpunkter på dagen. Begränsa sedan dina alternativ till 2 till 4 alternativ. Köp mönster och måla dem antingen direkt på väggen eller på 8 x 10-tums skärmar som finns i hantverksbutiker så att du kan lagra varje mönster på olika platser och bredvid andra köksapparater. Välj sedan en färg och börja måla.

Eftersom kök vanligtvis har mindre utrymme på väggen kommer en stark färg inte att överväldiga rummet. Så ta chansen och välj den röda eller kopparfärgen och fäst den på väggen. Kom ihåg att det bara är färg. Om det inte fungerar, bara måla om. Om du gör det kommer du att tacka för ditt djärva färgval. Det handlar om att testa och ha kul. Glöm inte att ta bilder före och efter köket så att du kan njuta av ditt arbete.