Måla heminredning

Så du vill ha ditt hus målade? Men du är inte säker på vem du ska kontakta och hur mycket du ska betala för och vilka tjänster du kan förvänta dig av målaren du har anställt? I det här fallet bör du först göra dina läxor, vad du förväntar dig när du målar ditt hus som ett renoveringsprojekt.

Först och främst måste du förstå att måla ditt hem inte är ett allt-i-ett jobb för en allmän entreprenör. Måla ditt hus kan delas in i områdena av interiör och exteriör målning, som är två mycket olika områden. Som namnet antyder, målar det inre i ditt hem medan det yttre av ditt hem är målade.

I den här artikeln fokuserar vi på den inre målningen, som är mer komplicerad än den yttre målningen.

När du målar tar din entreprenör och hans team först bort alla möbler från rummet de arbetar med, så att ingen färg stänk på det. Din entreprenör kommer då att berätta vilka färgmärken du ska använda för ditt rum och kommer att förse dig med specifika färgscheman som du vill ha som färgschema för ditt rum. Vissa kunder föredrar olika färgscheman för varje rum, medan andra föredrar ett vanligt tema för inredningen och utsidan av hemmet.

Det skulle vara bra om målaren kunde visualisera huset med hjälp av en målningsprogramvara innan man väljer färg, naturligtvis med vakande ögon. Detta leder dig sedan till problemet med vilken typ av yta du ska välja för din interiör – du kan välja mellan bland annat måtttyperna glans, halvglans, äggskal och platt färg. Som tumregel, desto bättre glans hos den färdiga produkten, desto mer hållbar är den om den slits ut regelbundet.

En högglansfinish kan också hänvisa till satinfinishen, som är en bra färgstil om din entreprenör inte är så erfaren eller om du målar barns rum eller möbler som kan kräva lite rengöring runt dem från krita eller blyertspennor. På grund av livslängden och det moderna utseendet på stolar och bord används glansfärg också för möbelbeläggningen. Halvglans och högglansfärg reflekterar mer ljus än en högglansfinish. För kök- och badrumsväggar, där mycket vatten måste tillsättas under regelbunden rengöring av huset, rekommenderas endast användning av silkematt.

Äggskal har inte mycket glans eftersom det absorberar mycket ljus, ungefär som en tråkig finish. Du kan använda äggskalfärg på innerväggar som behöver den färgen istället för att använda en platt färg som inte kommer att tvätta bort ytsmuts och underlag. Platt färg, å andra sidan, används vanligtvis för att maskera ytfel eller appliceringsdefekter (till exempel när målaren använder borsten från tidigare applikationer i fel riktning).

Tänk på att funktionen eller syftet med rummet du målar borde avgöra vilken finish du använder det för. När interiören är klar kan du fortsätta med den yttre målningen av ditt hem.