Måla laminatbänkskivor

Vi frågas ofta hur man målar en befintlig laminatskiva och om detta till och med är möjligt. Ja, du kan måla bänkskivor, men du måste först förbereda bänkytan noggrant med en speciell grunning. Här är hur.

(1) Tvätta bänkskivan med en ammoniakbaserad rengöringsmedel eller varm ammoniak utspädd med vatten. Gör det så rent som möjligt och ta bort all smuts. Om ytan är torr kan du lägga remsor med tejp för målare med låg klibb på alla paneler runt bänkskivan.

(2) Nästa steg är att grunda bänkskivan med en primer. Detta säkerställer att färgen fäster vid en icke-porös yta. Några bra primrar är XIM 400, Sherwin-Williams PrepRite® eller Zinssers Bin. Följ instruktionerna från tillverkaren av primern. Låt grundaren bota i cirka 24 timmar innan du målar. Eftersom lukten kan vara stark bör du överväga att öppna fönster och stänga rummet från resten av huset när du använder dessa produkter.

(3) När primern är torr är det dags att applicera den valda nya färgen på det befintliga laminatskivan. Ingenting förändrar utseendet på ett kök lika mycket som ytan på en bänkskiva. Så se till att du har matchat färgrutorna till dina befintliga färger – apparater, väggar, golv och allt. Om du använder dina laminatbänkskivor för att laga mat direkt använder du vattenbaserad färg. Kemikalierna i oljefärger kan komma in i din mat, vilket inte är bra. Applicera två till tre tunna färgskikt och låt torka mellan varje beläggning. Om du vill och känner dig kreativ kan du också göra några mönstrade kanter på den nya basfärgen på din laminatbänk.

(4) Det sista steget är att täta färgen. Tre lager av satin eller högglans, icke-gulning av polyuretan garanterar maximal hållbarhet. Jag föredrar vattentätning. Utseendet på färgerna i din färg förändras inte när du torkar. Låt tätningen torka i 24 timmar. Du kanske måste beställa en takeaway-middag i några dagar, men det är värt det att se dina fantastiska, nymålade laminatbänkskivor i ditt kök.