Måla trender

måla trender 2019 idéer

Precis som du gör med din garderob och skafferi, när en ny säsong börjar, är det dags att överväga uppfriskande våruppdateringar för ditt hem som kommer att förbättra din vardag. Och eftersom ingenting slår en ny färgfärg i en oförglömlig nyans, tittar vi på de bästa färgtrenderna under säsongen enligt Décor Aid inredningsarkitekter.

Pastellfärger och rika, varma nyanser pryder oss med sin närvaro än en gång när det gäller måla trender för vår / sommar 2019, tillsammans med några andra intressanta nyanser som du kanske inte hade undantag för att se. Och eftersom målning alltid låter så mycket mer romantiskt innan du avslutar ditt första penseldrag, tittar vi på över 20 av de bästa färgtrenderna som är värda din tid och investering i många år framöver.

Havsskum

måla trender 2019 seafoam

Perfekt för mitten av århundradet Moderna och minimala hem, seafoam green är uppfriskande tidlös med precis rätt mängd spel för att göra det ännu mer oemotståndligt. Och eftersom det är en klassisk färg kommer den aldrig att gå ur stil.

Svart

måla trender 2019 svart

En av de mer överraskande färgtrenderna för 2019, en helt svart vägg har något instinktivt coolt och humörfullt om det, men det kan vara svårt att arbeta med. Men om det känns bra för ditt hem, se till att alla rum det går i är extremt ljusa.

Azure Blue

måla trender 2019 blå

Ta en kö från de idylliska stränderna i södra Frankrike och välj denna klassiska nautiska favorit för en känsla av styrka och karaktär i nästan vilket rum som helst.

Bleknat rosa

måla trender 2019 dammiga rosa

Kanalisera säsongens solfyllda känsla med en blekt, vattnig rosa som gör att varje rum känns varmare och tröstigare utan att känna sig tunghänt.

Djupblå

måla trender 2019 djupblå

En av de mer berusande färgtrenderna för tillfället, en högblank djupblå är säker på att höja stämningen i vilket utrymme som helst med en allvarligt dekadent böjning, men det är inte för alla eller ens för alla hem.

Innan du går till ett extra stort rum med djupblått, börja i små doser som ett pulverrum eller för en accentvägg. Och kom ihåg att det kommer att markera alla arkitektoniska brister och fläckar, så du bör se till att dina väggar är så släta som möjligt innan du börjar måla.

Matt kaki

måla trender 2019 matt khaki

Perfekt när den är ihop med ljusare ton och mörkare, en matt khaki är en utmärkt grundfärg för ett rum, men om den är för stark som en utgångspunkt för dig, kommer det också att ge en elegant accentväggfärg att tänka på medan du lägger till mer djup till ett rum.

Dessutom är det bra för områden med hög trafik som får mycket dagligt slitage eftersom det enkelt kan dölja vardagliga fläckar så att du inte behöver sluta täcka eller rengöra samma fläckar om och om igen.

Mango & Sherbet

måla trender 2019 mango

Ljusa och levande orangegula nyanser gör att ditt sinne kan trolla fram det levande köttet av en mango. Den här färgen har så mycket djup och fungerar bra med de djupare färgerna i den här listan.

Det är inte en färg som du omedelbart skulle tänka på som sommaren när du först tittar på den eftersom den är något lynnig, men när du parar ihop med några av de ljusare trendiga färgtonerna kommer du snart att se varför den toppade många i listan med tanke på de bästa färgtrenderna. för vår / sommar 2019.

Prinsessan Rose

måla trender 2019 steg

Mindre lugnande än en pulverformig rodnadrosa är en riktig prinsessinspirerad rosa en av de mer tidlösa trenderna för vår- och sommarfärg. Det är romantiskt, nostalgiskt och roligt.

Och det är mer i riktning mot söta, tröstande pasteller. Det är otroligt feminint och något sackarint, vilket innebär att du kan klä dig, få tillgång till och pryda ditt rum för att passa dina behov och smaker utan hinder. Du kan utforma det så att det punkterar ett rum eller hålla det avstängt med välbedömda accenter här och där.

Guldgul

måla trender 2019 gyllengul

Vi skulle känna att vi saknade om vi inte såg en djupare nyans av gult på denna trendlista, så vi kunde inte låta bli att ge dig ett inspirerande alternativ. Guldgul har en fast plats i färgtrender för vår / sommar 2019 tack vare sin känsla av styrka.

Det är ungefär en solig färg som du kan få, men den har en annan djupnivå än din vanliga gula som gör det lättare att dekorera med och mer säsongslöst. En antydan till apelsin rinner igenom den, vilket gör den till en allvarligt högeffektiv färg samtidigt som den blir mer grundläggande än som ett tillbehör.

Härlig lavendel

måla trender 2019 lavendel

Som vi sa har trender för pastellfärgmålning för vår / sommar 2019 varit mycket trendiga så sent. Lavendel är en svalare nyans än de rosa vi nämnde tidigare, vilket gör den till en fantastisk färg för både feminina och maskulina utrymmen.

Det ser underbart ut längs gråtoner, djupa neutrala och metalliska material, så att du kan ge ljusstyrka och jordnära till ditt utrymme samtidigt. Men för en förhöjd och oförglömlig effekt föreslår våra inredningsarkitekter att vi använder en djupare och mer intensiv ton i ett litet område som en entré eller pulverrum för extra effekt.

Framåt Fuchsia

måla trender 2019 fuchsia

Fuchsia är en eldig och djärv färg som tar ansvar för ett utrymme och äger det. Med denna magentafärgade nyans tas sommarfärgstrender i kontroll eftersom livligheten hos den lämnar den ingenstans att gömma sig.

Detta är en perfekt färgfärg för sommaren eftersom den ger ljusstyrka och djärvhet i ditt hem. Det ser också bra ut tillsammans med andra utstående färger som orange och levande blues och greener. 

Tangy gurkmeja

måla trender 2019 gurkmeja

Den här kryddiga nyansen kommer garanterat att återuppliva ditt heminredning och våra inredningsarkitekter kan inte få nog av det när det gäller måla trender för sommaren och våren 2019. Det är livligt och det är oväntat, och det har också stort djup till det .

Det ser fantastiskt ut i kombination med metalliska, gröna och solbruna neutraler, liksom djupare bruna, röda och till och med azurblå. Och även om den är perfekt för sommaren, har den nästan en höstlig känsla, vilket gör den perfekt för användning året runt.

Mjuk gul

måla trender 2019 dämpad gul

Gul är vårens obestridda färg – vi är vana vid att se levande gula nyanser runt omkring oss under de varmare månaderna och detta år är inget undantag (förutom att det är en mycket ljusare nyans).

Den palest av gula ger de bästa vårfärgstrenderna när de kombineras med andra pastellfärger för en seriöst levande känsla. Men du kan också gå mycket lättare för en vattnig, mer viktoriansk era känsla som kommer att ge en blekad, tidssliten känsla av skönhet till ett rum.

Mossy Green

måla trender 2019 mossgrön

En mossig grön är en av de otroligt flexibla färgerna. Det är en fantastisk färg för ditt hem året runt och det är inte konstigt att det har varit starkt i färgtrender för vår och sommar i år.

Det fungerar underbart med djupare, mörkare nyanser av svart och brunt, liksom ljusare och mjukare neutraler för en mer minimal och tyst känsla. Inte bara det, men det fungerar också underbart tillsammans med blommor och pastellfärger, vilket gör det till en av de mer mångsidiga vårfärgstrenderna i gänget eftersom du kan ta den överallt som passar ditt hem.

Lugnande blå

måla trender 2019 pastellblå

Lugnande vattniga blues är en annan pastell att lägga till i din lista över färgtrender för sommaren 2019, som du måste erkänna, det är en otroligt vacker och tidlös färg. Återigen är det en av de färgerna som kan användas i maskulina och feminina utrymmen med relativt lätthet beror allt på vad du lagar det med.

Det ser fantastiskt ut mot ljusvitt samt ljus och mörkt naturligt trä och till och med rostfritt stål. Den här mjuka blå nyansen är symbolen för färgtrender för våren 2019 helt enkelt för att det hjälper dig att kanalisera säsongens anda och det lyser upp gråa dagar kommer höst / vinter.

Levande korall

måla trender 2019 korall

Med levande koraller som årets Pantones färg bör det inte bli någon överraskning att se nyansen på någon lista över färgtrender för 2019. Coral är en utmärkt färg för att lysa upp ditt utrymme och lägger till en touch av lek till färgtrenderna för våren sommaren i år.

Korall är också en utmärkt väg när man vill lägga till energi i ett rum och den har en tidlös känsla eftersom den passar bra med nästan vad som helst och någon form av designstil. Korall parar också fantastiskt med skarpa vita och gråa, och det ser fantastiskt ut som en svartvit funktion också (tänk ljusare och mörkare nyanser för en tonal effekt). Det är ljust och spännande och det väcker definitivt soliga sommardagar utomhus.

Mörkröd

måla trender 2019 burgundy

Tydligt mörkare i ton, djupa röda ger en tilltalande färgtrend för vår / sommar i år, eftersom våra inredningsarkitekter och kunder befinner sig oinspirerade av de nu alltför vanliga sminkinspirerade färgfärgerna för sent.

Djupröda toner är perfekta för att kompensera de ljusare och ljusare nyanser som vi ofta ser på våren och sommaren och de ger en välkommen förändring jämfört med de annars vanliga färgtrenderna för våren. De är lyxiga och fulla av personlighet och ser bra ut tillsammans med ljusare nyanser, neutrala och mörka och visuellt tunga färger också.

Pulveraktig rosa

måla trender 2019 pulverrosa

Vi tröttnar aldrig på att se rodna toner och var bättre för dem än vårfärgstrender? Den stora tanken på en pulverrosa är att den är otroligt flexibel och lugnande samtidigt, vilket gör att den fungerar i stort sett vilket utrymme som helst, med vilken stil eller färg som helst på möbler.

Och ju ljusare rosa du går, desto mer könsneutralt och tidlöst av ett tillägg kommer det att kännas medan du gör din vårrenovering mycket enklare än vad den kunde ha varit. En mjuk, varm och avslappnande färg, den här rosiga nyansen är vacker och mild, men ser fortfarande bra ut när den ställs ihop med även de mest maskulina elementen.

Levande gröna

måla trender 2019 ljusgrön

Levande greener är ljusa, djärva och fulla av snygg energi. Men jämfört med intensiteten i de andra färgfärgstrenderna för vår och sommar 2019 är de mycket mångsidiga för färgparningar.

Dessutom kommer de att lyfta fram de dekorativa föremål som du tar med på ett briljant sätt, särskilt högblank metallik och levande konstverk. Det är ett färgområde som kan skryta med mycket uppfriskande attityd och de kommer att lämna alla rum fulla av energi. Team dem med lätta och neutrala möbler för att kompensera deras personlighet och för att undvika en tunghänt känsla.

Luxuriant Toffee

måla trender 2019 kola

Kola nyanser är en varm och underbar att lägga till extra djup i ett rum, och de ser bra ut var som helst. Som med varma röda såväl som ljusare neutrala och ännu djärvare färger som marinblå och svart väggfärg.

Kola nyanser är mjuka, smidiga, mångsidiga och tidlösa. Och bäst av allt, de kommer att lägga till sina egna element av elegans i dina hemrenoveringar, vilket gör dem till en fast favorit av våra syn på de bästa färgtrenderna för våren 2019.

Buttery White

måla trender 2019 neutrala

När det gäller neutrala färgfärger verkar ljusa vita ha tagit baksätet för tillfället. Istället för den kliniska känslan tenderar ultravit färg att ge av, varmare och mer tröstande smörvita och krämer är mer livskraftiga neutrala färgtrender för vår / sommar.

De fungerar bra när de är parade med några av de mer intensiva nyanserna på den här listan som en ankarfärg. Men de är också mångsidiga för att fungera perfekt tillsammans med lugnare trendiga pastellfärger. Eftersom det är en delikat färg, kommer den att sjunga när den kombineras med mer livfulla nyanser och lugnare. Och detsamma gäller mönster och utskrifter av alla slag, eftersom du aldrig kan gå fel med en tidlös, neutral grund i något rum.

Kungsblått

måla trender 2019 kungsblå

Kungsblå kanske inte är en färg som du förväntar dig att se på en lista över färgtrender för vår och sommar, men vår inredningsarkitekt gjorde ett övertygande fall när vi introducerade denna preppy nyans i ditt hem den här säsongen.

Det är en stark och cool färg samtidigt, men den kommer till sin rätt när den kombineras med några av de andra toppfärgstrenderna för sommar och vår i år. Vibrerande mango nyanser kommer att sätta tonen i kungsblå av som ingenting annat, liksom varmare men lugnande kola nyanser och mer energiska som chartreuse.

Bilder via Pinterest