mintgrön väggfärg

Att designa ett rum kan vara mycket som att laga mat. Det handlar om att föra samman olika ingredienser för att bilda en sammanhängande, intressant och vacker helhet. Soffor, fåtöljer, sängar och bord ersätter huvudrätter; kastkuddar, konstverk, mattor och gardiner fungerar som kompletterande sidrätter. Om man skulle fortsätta med denna goda – även om det är potentiellt hackad – analogi, kan väggfärg bäst jämföras med saltet som binder samman hela skålen. Med förmågan att skapa eller bryta ensemblet är rätt mängd avgörande.

Det är därför, när det gäller dekorering, rekommenderar våra designers att välja din färgfärg sist. Försök att tänka på din väggfärg som en accent snarare än huvudevenemanget, något som kan hjälpa till att sammanföra de olika elementen i ett inredningsplan. ”Alltför ofta ser jag människor backa sig in i ett hörn när de väljer målarfärger först”, säger Alice. ”De kämpar för att hitta bitar som matchar det, vilket slutar förlänga köpprocessen för möbler. Måla eller väggpapper ska stödja möblerna – inte tvärtom. ”

Grå väggar orange stol vardagsrum

grå väggar orange stol vardagsrum

En grå vägg drar sig tillbaka och gör att ljusa orange kontaktpunkter kan komma i centrum. Bild via hus och trädgård.

Blekrosa väggfärg färg vardagsrum

Ljusrosa vardagsrum för väggfärgfärg

En lätt rodnad vägg kompletterar istiderna och subtila metalliska accenter i detta vardagsrum. Foto av Tia Borgsmidt. Styling av Mette Helena Rasmussen. Bild via Nordic Design.

Mintgrön färg Tuftad grön soffa

Mintgrön färg tuftad grön soffa

Plysch, färgglada möbler får ett elegant, dämpat utseende när de kombineras med en mintgrön väggfärg i denna Emily Henderson-designade interiör. Bild via Emily Henderson.

Teal Wall Paint Sovrum

kricka vägg måla sovrum

Rika toner görs ännu rikare när de paras ihop med denna djupa, lynniga kricka väggfärg på Soho House Berlin. Bild via Casa Vogue.