Målade köksskåp

målade köksskåp

Det råder ingen tvekan om att du tillbringar lika mycket tid i ditt kök som i vardagsrummet. Och precis som måltiderna du förbereder i dem, bör ditt kök återspegla din kreativitet och smak. Även om en köksrenovering är en skrämmande uppgift bör det inte vara en uppfriskning och måla dina köksskåp. Faktum är att det finns flera målade köksskåp idéer du kan hämta inspiration från.

Om dina köksskåp är i gott skick, bör det inte kosta en förmögenhet eller ta för mycket tid att fräscha upp dem med en färgfärg. Dessutom kan du anpassa effekten genom att välja bland de många målade köksskåpens färger som är lätt tillgängliga. Men om dina köksskåp har ett stort behov av en uppdatering, kanske du vill överväga att ge dem en ansiktslyftning innan du uppdaterar dem med ett nytt lager färg.

Kontaktpunkten för varje kök är naturligtvis köksskåpen. Med detta sagt kan de ta upp mycket visuellt utrymme och därför kräva att du ger dem extra uppmärksamhet. Bortsett från att ditt kök ser föråldrat och oattraktivt ut, kommer ett litet utseende köksskåp att ge ditt kök en grov och en ovälkomnande känsla.

Att måla dina köksskåp är inte så försökande som du kan förvänta dig, speciellt när du gör det bra. Och naturligtvis, om du använder färger som du inte kommer att tycka om på lång sikt, skulle du förmodligen bli trött på dem på nolltid. Med det sagt, här är det bästa sättet att överväga målade köksskåpidéer, enligt Décor Aid-renoveringsspecialister.

målade köksskåp guide

Flera färgfärger kan fungera för att förvandla dina köksskåp till ett fantastiskt och slående tillskott i ditt hem, men det är helt enkelt en fråga om tid och kreativitet att hitta rätt färger. Innan du väljer en färg bör du överväga andra föremål i ditt kök och deras färger som bakåtvända snedstreck, apparater och väggar.

Om du har flera färger i ditt kök är det bäst att hålla sig till neutrala eller vita skåp. Några neutrala färger att välja mellan inkluderar mörkgrå, ljusgrå eller en blandning av grå och beige. Med dessa neutrala färgfärger kan du få ut det mesta av ditt kök genom att skaffa dig färgglada apparater och tillbehör.

Du behöver nya idéer för din målade köksskåp 2019, för att säkerställa att du inte går miste omedelbar glöd och snygga mönster som skapar en våg bland de bästa branschdesignerna. Här är några billiga målade köksskåp idéer Du bör överväga att kartlägga hur du uppdaterar ditt kök utan att behöva spendera en liten förmögenhet.

Neutrala nyanser

neutrala målade köksskåp

Dina designval har ingen gräns när du målar dina köksskåp eftersom möjligheterna är oändliga. Du kan välja mellan en mängd levande färger, eller så kan du välja en mer minimalistisk känsla med målat köksskåp vitt.

Vita och naturliga jordfärger, liksom beige, kan lysa upp ditt kök och de är mycket attraktiva när de används som köksskåpets färger eftersom de har en minimal, tidlös känsla. Inte undra på varför de är det bästa valet för många husägare som söker efter klassiker målade köksskåpidéer som också får utrymmet att kännas större och ljusare.

Svarta tavelskåp

svarta tavlan målade köksskåp

Om du har barn eller ett hektiskt hushåll och kök, lägg till en känsla av lek i utrymmet med tavlan målade köksskåp som gör att du enkelt kan skriva ner anteckningar och städa efter dem.

Med detta sagt, eftersom fronterna blir svarta, målar du bara en del av dina köksskåp eller använder svarta tavelfärger för att skapa en accent eller funktionsvägg.

Mattskåp

mattmålade köksskåp

Perfekt för ett modernt och minimalistiskt hem, gör ett subtilt uttalande med mattmålade köksskåp som ger ditt kök en mjuk, avslappnad känsla.

Och eftersom de är matta kan du vara mer varierad i ditt färgval eftersom ytan hjälper till att balansera även de mest mättade färgade köksskåpfärgerna.

Helt vit

alla vitmålade köksskåp

För en tidlös uppdatering kan du aldrig gå fel med rumsdefinierande skarpa vitmålade köksskåp eftersom de aldrig går ur stil. De får också ditt kök att se större och ljusare ut. Dessutom kombinerar helt vitmålade köksskåp bra med nästan varje designstil, färg, tryck och finish.

Det enda tillvägagångssättet här är det faktum att eftersom de är vita kommer de att markera fläckar och slitage varje dag direkt, så de måste rengöras och uppdateras så ofta.

Högglansmålade skåp

högglansmålade köksskåp

Ett lättare att rengöra alternativ till mattmålade köksskåp, högglansiga ytor kommer säkert att höja den dagliga elegansfaktorn i ditt kök under många år framöver.

Och ännu bättre är det faktum att de kommer att fånga och reflektera ljus i hela ditt kök vilket får det att se större, ljusare och dyrare ut.

Gråtoner

gråmålade köksskåp

Om allt vitt är för kliniskt för dig eller svårt att hålla rent dagligen, och om en flamboyant färg helt enkelt inte är för dig, överväga en vattnig grå som ett evigt chic alternativ.

Gråmålade köksskåp kommer också alltid att se moderna ut och kommer inte att ta bort det potentiella återförsäljningsvärdet i ditt hem. Och gråmålade köksskåp passar också bra med alla typer av tryck och finish.

Dubbel ton

kontrastmålade köksskåp

För att uppnå ett dubbelt utseende för ditt målade köksskåp, målar du helt enkelt dina nedre och övre skåp i olika men kompletterande färger för att skapa en slående och oförglömlig kontrast. Och det finns många färgkombinationer för varje köksskåpsmönster som du kan välja mellan.

Du kan välja vit överst och grönt längst ner eller neutral överst och djärva färger längst ner. Du kan också välja kontrasterande färger hela tiden. Våra renoveringsexperter föreslår dock att du håller fast vid bara två toner för att hålla utseendet lätt i ögat. På så sätt kommer du inte tröttna på dina sida vid sida målade köksskåp snart.

Djärva färger

målade köksskåp färger

Letar du fortfarande efter målade köksskåp 2019 idéer? Tänk på hur du kan stimulera ditt kök genom att välja ljusa färger för dina köksskåp. Sådana färger kan inkludera gyllene citrusfärger eller i andra änden av spektrumet, mörkare nyanser som bläckblått, matt svart och kobolt.

Innan du gör det, observera hur väl ditt färgval flyter med köksväggarna. Om du går efter levande skåp bör du para ihop dem med neutrala och ljusare färger för att förhindra att dina köksväggar blir för mörka.

Subtila pasteller

pastellmålade köksskåp

Detta har varit ett trendigt färgområde för många eftersom det skapar det perfekta sättet att blanda in en mer feminin känsla och färgval utan att ditt kök ser för sackarint ut. Ett bra exempel på subtila pastellval som är moderna inkluderar nyanser av grönt, lavendel och blått.

Om du använder öppna hyllor som ett alternativ till övre skåp kan du avsluta dem med subtila pasteller som är ett utmärkt sätt att lyfta fram den estetiska skönheten i din köksdekor.

En bra sak med denna färgriktning är att du kan måla om väggen bakom dina hyllor som en accent och inte skåpen – vilket är ett utmärkt sätt att markera och visa din favorit porslin och dekorativa fynd. Lugnande pasteller är en dålig väg att betraktas som en del av din målade köksskåp idéer.

Mörka färger

mörkmålade köksskåp

Mörka färger som marinblå, tranbärsrött och smaragdgrönt kan göra dina köksskåp levande med fantastisk estetisk skönhet. Även om det rekommenderas att man undviker att använda sådana färger för ett kök med större utrymme att arbeta med eftersom de tenderar att mörkna små utrymmen, tror vi att det inte är något fel med att gå en djärvare, oväntad väg.

För att få utseendet rätt, se till att du balanserar de mörkare köksskåpfärgerna med vita väggar på toppen innan du provar dem i ett litet kök. När det kommer till målade köksskåp idéer, Endast fantasin sätter gränser. De flesta älskar tanken på tvåtonade skåpskärmar.

Du kan välja samma sak om du naturligt dras till neutrala och färgglada nyanser. Det bästa tricket som fungerar för alla färgkombinationer är dock att måla toppen med en ljusare färg och botten med en mörkare färg. Du kan prova vitt med grått överst och vinrött eller marinblått längst ner.

KOSTNADER FÖR MÅLT KÖK

målade köksskåp idéer

Oavsett om du själv målar dina köksskåp eller anställer en proffs för att göra det åt dig, är det bra att uppskatta din potential målat köksskåp kostnad och se till att allt ligger inom din budget innan du går efter det. Fall inte heller för att tro att du kanske slutar betala ingenting om du går för en DIY-väg.

Måla är ett arbetskrävande jobb och din tid är involverad här. Du kan också behöva köpa material som är lätt tillgängliga när du anlitar en entreprenör. Hur mycket målade köksskåp kostar dig beror på några överväganden.

Din kökslayout

Nästan alla målat köksskåp 2019 idéer baseras på kökslayout och den totala storleken på det utrymme du måste arbeta med. Ju större ditt kök är, desto dyrare blir det att måla dina köksskåp eller göra någon form av renovering. Om du ska göra en DIY-rutt betyder det automatiskt att du behöver dyrare material.

Och naturligtvis, om du anställer någon för att måla dina köksskåp, betyder det högre arbetskraftskostnader. Kostnaden för själva färgen är mycket varierande. En gallon färg kan täcka upp till 400 kvadratmeter köksutrymme och kan variera från $ 20 till över $ 100.

Ditt material

Din målade köksskåp kostar beror också på antalet material du behöver. Du behöver burk med färg, rullar, penslar och andra verktyg. Oavsett om du väljer en gör-det-själv-process eller anställer någon kommer dina beräknade kostnader att ligga på minst 200 dollar.

Det beror också på vilken färg du väljer. Du kan vara frestad att välja de billigaste varumärkena, men du får vad du betalar för. Att betala lite extra för en liter färg kan spara dig från att måla dina köksskåp tidigare än förväntat.

Var bor du

Förvänta dig mer kostnader målade köksskåp om du bor i en storstad och mindre om du är långt borta. Plats verkar väga mest inflytande på den faktiska kostnaden för att måla ditt kök. Var bor du? Tror du att det kommer att ha en betydande inverkan på den totala kostnaden för ombyggnad eller målning av dina köksskåp?

Om du gör en köksrenovering eller behöver lite målat köksskåp 2019 idéer för att krydda ditt kök, det finns många element du bör ta in. Vi har beskrivit några här, liksom några populära färger att använda när du målar dina skåp och hur du applicerar dem. Vi hoppas att du hittar dem användbara på din resa för att göra ditt kök till det fristad du föreställde dig.

Bilder via Pinterest