Marley Dance Floors

Den typ av trädansgolv som används för undervisning och framförande är en viktig egenskap som alla lärare och elever bör beakta. Alla typer av dansare kan dra nytta av tunna trägolv eftersom de har en viss resa när en dansare hoppar på dem. Det finns två typer av golv som används idag i dansstudior och teatrar, inklusive trädansgolv och Marley dansgolv. De visar tydliga skillnader och kan vara bättre lämpade för vissa typer av dans.

Marley-dansar är tillverkade av slitstark och halkfri vinyl. Det kan variera i tjocklek från cirka en fjärdedel till två tredjedelar. Marley-golven kan rullas upp och är bärbara där. Vinylskiktet bör användas över toppen av en sprungad dans. Ett Marley vinylgolv kan vara ett utmärkt val för dansare av balett, jazz eller modern stil.

En trädans av högsta kvalitet bör uppfylla vissa kriterier. Golvet ska bestå av ett toppskikt av helst hårt trä, under vilket det finns ett golv, som är fjädrat eller ger ett litet studs vid dans. Tap dansytor måste också vara resonans för att få de bästa ljuden från golvet och dansarnas knackande ljud. & # 39; Skor. Varje dans ska hållas i gott skick så att inga sprickor, spikar, tejper eller lim syns på dansgolvet. Dansytor kan vara gjorda av polyuretan för att skydda golvets yta, och vanliga gatuskor bör inte bäras på ett dansgolv eftersom det finns smuts på gatuskor och det kan skada golvets yta.

Att använda rätt golv för den typ av dansaktiviteter du utför är mycket viktigt för dansarens fysiska hälsa. Upprepade stressskador kan uppstå när dansare upprepade gånger utför fothopp på ett dansgolv om det inte är utformat för att vara något trycksatt, som är fallet med en fjädrad yta. Stavningen och lederna kan äventyras över tid, och dessa typer av skador kan gå obemärkt tills de blir svåra. Det är tillrådligt att använda lämpliga dansgolv för den typ av dans du vill göra, och Marley dansgolv, som används med dansade ytor av trä, kan ge dig en perfekt, flexibel kombination.