Maskulin feminin inredning

maskulin feminin inredningsguide

Även om det länge har funnits en debatt om vad som gör att inredning och inredning verkar feminin eller maskulin (om det ens existerar – det är svårt att definiera), är vi inte här för att ta itu med den här knappen. Istället tittar vi på de bästa sätten att kombinera de två för rum som är rika och varierade med olika referenser och silhuetter. Oavsett om du tittar på maskulina feminina inredningsdetaljer för snabba eklektiska rumsuppdateringar eller om du precis har flyttat in hos en älskad, här är salvia råd om att kombinera de två teorierna sömlöst.

I slutändan är målet att ha en eklektisk blandning så unik för dig att den på en gång kommer att se ut som könsvätska tillsammans.

Gör det till ditt tillsammans

maskulina feminina inredningsidéer att prova

Eftersom vi alla har varit i rum eller till och med hela hem som verkar vara överväldigande maskulina eller helt feminina i sin anda, är en stor tumregel att följa när man försöker integrera två olika stilar är att titta förbi dessa maskulina feminina inredningsskillnader och kommunicera exakt vad ni båda vill, inte vill och är villiga att experimentera med.

Använd 80/20 tumregeln

maskulin feminin inredningsrådgivning

80/20-regeln är välkänd i inredningsvärlden och översätter att så länge 80% av dina möbler är enhetliga kan du komma undan med att avvika med de andra 20%. Till exempel är det enda som inte finns i en traditionell parisisk estetik i rummet ovanför soffor, schäslong, soffbord och konstverk. Resten av rummet är dock enhetlig i mer traditionell, föråldrad inredning. Men vem får dibs på 80% och vem får 20%? Allt beror på blandningen av inredning du redan har och är villig att arbeta med och vad du är villig att köpa och dela med dig av.

Dela så mycket som möjligt

maskulin feminin inredning hur man

Även om det kan vara lättare sagt än gjort, är nyckeln till sammanhängande rums fulla av personlighet som delas av par att lägga till detaljer av er båda. Tänk på det som en rolig redigeringsmetod eftersom du får dela med dig av det som gör vissa designobjekt speciella för dig när du vill integrera båda dina tillhörigheter eftersom maskulin feminin inredning aldrig borde vara en ensidig berättelse.

Ta med olika strukturer

maskulin feminin inredning

När du arbetar med att förmodligen kombinera två olika designsmaker, håll ögat i rörelse genom ett rum genom att ta med olika texturer, ytor och material för att undvika att ögat finpussar på den arvfarfarklocka som din make insisterar på att visa. Detta är också ett utmärkt sätt att lyfta fram maskulin feminina interiördesigner, eftersom olika textilier också kommer att skapa en mysigare och levande atmosfär.

Bli sentimental

maskulina feminina inredningsregler

Dela ut höjdpunkter och troféer från ditt förflutna såväl som signifikanter för ditt förhållande tillsammans för en rik känsla av personlighet och historia som berättar båda dina historier.

Kompromissa och förenkla ditt färgschema

maskulina feminina inredningsstilar kombinerat

Oavsett dina personliga färgschemanpreferenser föreslår vi att du håller dig till en kärnneutral och bestämmer vilka gratisfärger du vill lägga till för totalt tre nyckelfärger per rum, eftersom de kommer att arbeta för att binda ihop allt.

Tänk på det som ett färgalternativ för var och en av er (var noga med att de arbetar tillsammans). Ett annat knep som också hjälper dig att använda möbler längre när du överväger maskulin feminin inredning är att välja mörkare bitar – tänk på de djupaste ytorna av trä och matt svart, eftersom de aldrig kommer att gå ur stil och kommer att ge en känsla av balans till vilket rum som helst.

Bilder via Pinterest