Master Bedroom Idéer

tegelgrå sovrum

Det stora sovrummet är antagligen där du tillbringar större delen av din tid hemma, så även om du sover större delen av den tiden är det fortfarande viktigt att skapa ett lyxigt, lugnt utrymme. Våra designers delade sina expertidéer för att dekorera ett sovrum där du kan koppla av och ladda.

På bilden: sovrummet från vårt hemuppläggningsprojekt

1. Upprätta en stämning

Hur vill du att ditt sovrum ska kännas? Luftig och drömmande? Moody och sexig? Innan du börjar dekorera, ta reda på vilken typ av atmosfär du vill ha. När du har gjort det kommer det att styra dina andra val.

2. Välj Avslappnande färger

När du väljer en färgpalett, tänk på lugnande och inte skakande. Gå efter neutrala eller mjuka, dämpade nyanser. Om du till exempel vill ha en djup nyans, välj marinblå – inte elektrisk blå.

3. Gå lätt på kuddarna

Det är ditt sovrum, inte ett showroom, så motstå uppmaningen att kasta din säng i glömska. Som en allmän regel, gå med två sovkuddar, två skinkor och, om du så önskar, fyll på den med några dekorativa kuddar.

4. Skaffa en huvudgavel

Oavsett om du väljer stoppade, trä eller metall, ger sänggavlar ett utrymme som är mer speciellt och komplett. Utan dem är det bara en madrass på en ram, som är avgjort mindre lyxig.

5. Bygg sängsymmetri

Flankera din säng med matchande nattduksbord och lampor. Det får rummet att se mer polerat ut, sätta ihop och, ja, symmetriskt.

6. Lägg till intim belysning

Som nämnts ovan är två sänglampor viktiga. Beroende på storleken på ditt rum kan du också lägga till ytterligare en ljuskälla, som en golvlampa eller en bordslampa på en byrå. Förlita dig bara inte på ett hårt taklampa, som omedelbart kan döda det humör du försöker skapa.

7. Häng gardiner

Gardiner och draperier värmer upp rummet, visuellt och fysiskt. De kan också lägga till drama och sofistikering i utrymmet, förutsatt naturligtvis att de når från taket till golvet.