Matbord och stolar

Formell matsal, äta krokar, frukostkrokar. Deras matbehov och deras tilldelade utrymme skiljer sig mycket från dina vänner och grannar. Oavsett om du har en lägenhet på plan nivå, en rymlig herrgård eller, som de flesta av oss, något däremellan, är ditt matbord och stoluppsättning avgörande för att bestämma ton och funktionalitet i ditt hem.

För många av oss var matbordet i vår familj mitten av hushållet och användes inte bara för att äta middagar, utan också för läxor, spelnätter, som buffébord eller till hantverk. För närvarande är det vanligt att ha flera bord för dessa aktiviteter, men om ditt utrymme är begränsat kan matbordet utföra ännu fler funktioner. När du köper ett matbord och stolssats för första gången, fundera över hur du använder det när du väljer rätt set för ditt hem.

Utrymme är inte bara den sista gränsen, utan också den viktigaste överväganden när du planerar ett matbord och stol. Den allmänna tumregeln är att matbord är cirka 30 tum långa och sittplatser för stolar måste vara cirka 20 tum från golvet för att ge tillräckligt med utrymme för varvet. En sittbredd på cirka 22 tum är en bekväm storlek för de flesta. Formgivare vill att minst 40 tum runt ditt bord och stolar ska manövreras runt andra möbler, men kanske kommer ditt matbord och stolset att sitta bra i ditt rum. En perfekt lösning är ett bord med förlängningar eller klaffar som är bra för stora och små sammankomster. Tänk på att mindre bord ser bra ut när de placeras på en vägg med ett vackert inramat konstverk ovanför dem.

Naturligtvis kommer sammansättningen av din matsal och dess möbler att avgöra hur komplex ditt matbord och stoluppsättning kan vara. Föredrar du hantverk eller missionärsdekor? Land, rustik eller traditionell? Kanske har ditt rum en blandning av mönster och du vill ha en enklare stil för en smidig visuell övergång.

Matbordssatser med motsatta höjder blir allt populärare. Oavsett om du väljer en traditionell klassisk matsats eller ett matbord i bistro-stil, med platsmatta av motsatt höjd verkar det vara en förmåga att lugna gästerna.

Det finns en anledning till att trä är det mest populära materialvalet för ett matbord och stolssats. Dess naturligt vackra nyanser och det breda utbudet av alternativ gör trä till ett klassiskt och långvarigt val. Glasbordsskivor är lätta att rengöra och rengöra och ingenting kan överträffa skönheten i det reflekterande ljuset i ett ljus på ett glasbord för att förbättra ditt humör. Sten och marmor är ett attraktivt och funktionellt val som bordsskivor för övergångsdesign och populära bland kockar.

Om sittplatser – Det finns ingen mening med att förbereda en gourmetmåltid i fyra timmar om sittplatserna vid ditt matbord inte är bekväma. Om du har lyxen med utrymme väljer du stolstödda matstolar om du vill att dina gäster ska må bra efter middagen och prata sent på natten. Fåtöljstolar är utmärkta för sittplatser för fler människor eller när utrymmet är i högsta grad, bänkar som blir alltmer populära när shoppare föredrar en mer informell matupplevelse och när familjer behöver rymma små barn som vill flytta mycket. Kuddar är viktiga för att skapa en stämning och lägga komforten till ditt sittarrangemang. Färg- och mönsteralternativen på Internet är praktiskt taget obegränsade och finns i olika material som är lätta att rengöra.