Matsal belysningstrender

modern matsalsbelysning

Eftersom en matsal är ett viktigt område i ditt hem, speciellt för underhållning, bör det vara självklart att väl genomtänkt, korrekt matsalsbelysning är viktigt i alla hem, oavsett om det bara är en enkel belysningsarmatur eller flera lager elegant belysning . Och medan det är ett mångsidigt utrymme som används för att äta varje dag och för att vara värd för formella middagar, läs belysningsstandarder i din matsal för att se till att du installerar rätt matsalsarmaturer för att bäst tjäna dig.

För inspiration att belysa din matsal med elegans och lätthet tog vi anteckningar från våra renoveringsexperter och inredningsarkitekter på Décor Aid  för tidlösa inställningar till matsalsbelysning.

Exponerade sladdar

snygga belysningstrender 2019

Eftersom hemmestyling tenderar att bli mer och mer avslappnad och element lite mindre styva, är utsatta detaljer en av de mest överraskande ljustrenderna för 2019 – som du förmodligen aldrig såg komma.

Nej, vi är inte galna, ja de var alls de bästa mässorna inom inredningsindustrin: exponerade ledningar och sladdar. Ja, du läste det korrekt. När det görs bra kan exponerade sladdar ge ett rum en snygg oavslutad verve som är perfekt för en enkel, okalkylerad känsla. Dessutom kan det spara pengar eftersom du inte behöver ta med en professionell för att installera ny belysning ordentligt. Men möjligen är det bästa med allt att du enkelt kan stänga av belysningsenheter på egen hand när det behövs och du kan ta det med dig om du någonsin flyttar.

Matt finish

storskaliga mattbelysningstrender 2019

En annan mindre traditionell design som våra inredningsarkitekter noterade som en allt populärare designtrend var mattfärdiga belysningsarmaturer som, trots att de var ståtliga i silhuett, var långt ifrån dyrbara för ett grundligt modernt utseende.

När det gäller idéer för avslappnade matsalsarmaturer, gå emot kornet och välj oväntade matta ytor för ett riktigt unikt utseende som ingen annan kommer att ha – ännu.

Bohemisk känsla

bohemiska belysningstrender 2019

Som en bestående designstil var det bara en tidsfråga innan eklektisk och bohemisk inspirerad styling lånade sig till de bästa belysningstrenderna 2019 och med goda skäl.

Eftersom belysning kan fungera för att punktera ett rum, skulle du inte förvänta dig att se en storslagen kristallkrona i en annars mysig, eklektisk matsal, eller hur? Fyll i ett eklektiskt utseende med en global känsla genom att ta med exotiska belysningsarmaturer som framkallar en känsla av gammaldags glamour. Tänk invecklade marockansk-inspirerade hänglampor kompletta med utskärningar eller till och med lekfulla mönstrade pappersglobbar för en ännu mer avslappnad känsla.

Stor skala

eleganta belysningstrender 2019

Eftersom det att spela med skalan kan vara jättekul och ett smart sätt att packa så mycket visuellt intresse som möjligt i vilket rum som helst, när det gäller matsalarmaturidéer, ta det uppåt eller nedåt genom att spela med oväntad skala.

Från en trio av matchande ljusarmaturer till en massiv, fascinerande överdimensionerad belysningsarmatur, gå djärv och gå efter det oväntade för en verkligt anmärkningsvärd, uttalande riktning. Nyckeln till att spela på skalan fungerar utan att bli tunga är att gå till belysningsarmaturer som är minimala i själen, till exempel de enkla svarta som visas ovan.

Handgjord keramik

bohemiska belysningstrender 2019

En av de varmaste och charmigaste belysningstrenderna i slutet, våra designers såg en återgång till keramiska, nästan handgjorda belysningsarmaturer som omedelbart injicerar personlighet i även de mest minimala matplatserna.

Nyckeln här är att välja enkla geometriska mönster och klassiska färger för att säkerställa att dina keramiska belysningsarmaturer förblir i stil för 2019 och därefter. Dessutom kommer de att ge en formell matsal en läcker känsla av lek och en touch av det exotiska utan att kosta en liten förmögenhet.

Mix & Match

bästa belysningstrenderna 2019

Eftersom en matsal vanligtvis har enkel inredning med en känsla av symmetri och balans i åtanke, håll gästerna borta från monotonin i rummet genom att lägga ihop matsalens belysningsarmaturer med olika men likvärdiga delar.

Liksom rummet som illustreras ovan har varje belysningsarmatur sin egen unika silhuett och skala, men eftersom de har samma färg och finish verkar allt harmoniskt och långt ifrån slumpmässigt. Och de kommer också att fungera som ett mittpunkt eftersom de handlar om allt det här matsalen verkligen behöver.

Rustik

rustik matsalsbelysningstrender 2019

Med lantgård som lever hela raseriet, är det ingen överraskning att rustika ljustrender 2019 var bland de mest livskraftiga när det gäller att se en stor snabbhet i designriktningar. Från oavslutad metall till återvunna element, rustika ljusidéer känns fräscha och är ett säkert sätt att ta ditt vardagsrum in i nuet.

Med det sagt föreslår vi att du inte går för extremt med temat, eftersom du snabbt kommer att bli uttråkad och oinspirerad om fixturen blir alltför bokstavlig och till och med campig. Använd dock rustik-inspirerad belysning som en vågad sammansättning när de kombineras med modernare möbler.

Minimal

minimal matsalsbelysningstrender 2019

Med minimalismens friska återkomst och förkärlek för att dröja kvar tack vare sin strömlinjeformade styling och tidlösa överklagande, är det ingen överraskning att designstilen inspirerade snygga ljustrender för nästan alla rum i alla hem.

Från subtila matsalsidéer till matsalen, till minimalistiska skönhetsfoster, det finns något för nästan alla. Med det sagt, föreslår vi att man går till större skalade belysningsarmaturer för att göra ett större uttalande snarare än att de tysta gestbitarna som är för små kommer att framkalla – lämnar ett rum som känns ofullständigt och för sterilt att starta.

Uttalande

matsalsbelysningstrender 2019

Eftersom en matsal alltid ska göra ett storslaget, väl sammansatt uttalande, när det gäller belysningstrender, anser det vara ytterst viktigt att ta med minnesvärda konversationsstartare för att verkligen göra ett unikt uttalande.

Genom att brina i unikt designande matsalsdesign kommer du snabbt att märka den stämningsförbättrande effekten den kommer att skapa i hela rummet samtidigt som du kan skryta med ett distinkt tilltal.

Himmelsk

klassiska belysningstrender 2019

En hemtrevlig design för våra inredningsarkitekter under de senaste åren, förblir himmelsinspirerade stilar en av de mest populära belysningstrenderna 2019 tack vare deras grafiska slag och inspirerande, imponerande känsla av skönhet.

Från överdimensionerad till liten, det finns gott om överdådiga alternativ att tänka på när du skapar en unikt elegant, väldesignad matsal som förblir unik för dig.

Skulptural

moderna matsalsbelysningstrender 2019

En av de mest livliga idéerna för matsalsarmaturer, skulpturella, asymmetriska beväpnade lampor kommer säkert att göra ett stort uttalande i varje matsal samtidigt som de ger en känsla av stilfullt spel för det oväntade.

Nyckeln här är att lägga till en skulpturell matsalarmatur i ett rum som kan skryta med symmetri och stabilitet, eftersom i en mer maximal matsal utan kilter skulle det övergripande utseendet bli slumpmässigt och visuellt bullrigt.

Ringljus

matsalsbelysningstrender 2019

En av de mer moderna belysningstrenderna från sena, ljusarmaturer är ett utmärkt sätt att lägga till elegant drama och konsekvent belysning i hela matsalen.

Tack vare sin symmetri passar ringarmaturer bra med nästan vilken designstil som helst och bäst av allt, de har också tidlösa designelement som säkerställer att de alltid förblir i stil.

Ljuskronor

ljuskrona matsal belysning

Gamla världens eleganta och något vanligt att använda ljuskronor som matsalens element, det finns tidlös skönhet i en klassisk kristallarmatur. De kan fungera som kontaktpunkten för en matplats, vilket gör det lättare för dig att dekorera med extra matsalarmaturer och dekorativa föremål. Våra inredningsarkitekter rekommenderar att du använder ljuskronor som kompletterar den allmänna inredningsstilen i ett hem för en sömlös visuell fest.

Till exempel är en bestämt modern, futuristisk kristallkrona idealisk för ett modernt designat matrum eftersom det är ett fantastiskt alternativ för dem som vill investera och imponera på när de köper modern matsalsbelysning.

Taklampor

hängande matsalsbelysning

Taklampor liknar en ljuskrona i den meningen att de kan fungera som en kontaktpunkt för matsalen och ge djup och karaktär. Men till skillnad från en ljuskrona med komplicerade lampor och känsliga detaljer är hängande lampor populära alternativ för matsalsbelysning eftersom de har en mer avslappnad anda och i allmänhet är mindre värdefulla och mer robusta.

Och eftersom hängande lampor är bland de mest populära trenderna för matsalsbelysning hittar du dem i ett brett utbud av mönster, skalor och priser. Om du har en budget men vill lägga till en extra visuell stans är dessa hängande matsalsbelysningsidéer en bra utgångspunkt.

Trumlampor

modern matsalsbelysning

När det gäller hängande belysning, överväg stora trumlampor för enkel drama. Dessa är hänglampor som ofta är runda i form eller med former som liknar en trumma. Om du vill imponera på gästerna när du är värd för formella middagar är hängande trumlampor djärva matsalsbelysningsidéer att ta del av.

När du använder trumlampor för matsalen, placera den i mitten av rummet så att den kan kasta diffust ljus genom hela rummet. Du kan också komplettera trumlampor med ett par lampor på en mittkonsol för att ge extra omgivande belysning när det behövs.

Vägglampor

vägglampor trender för matsalsbelysning

Vägglampor för designidéer för matsalsbelysning är ett annat billigt alternativ för att belysa ditt matplats. Tavlor är individuella matsalslampor installerade på ena sidan eller på båda sidor på väggen. Våra designers rekommenderar också att använda vägglampor när de vill komplettera en ljuskrona eller hängande lampor, eftersom de lyser upp en större belysningsarmatur underifrån.

Plus vägglampor kan också användas för att ge lätta accenter för att förbättra den allmänna atmosfären i din matsal och samtidigt ställa in en elegant ton. Och det finns ett oändligt utbud av unika och annorlunda utformade vägglampor du kan hitta som uppfyller din budget.

Spårbelysning

matsal belysning moderna spårljus

När det gäller moderna matsalsbelysningsidéer kan spårljus vara ett bra, prisvärt val som också är lätt att installera. Spårljus är en serie lampor monterade på spår som enkelt kan flyttas för att fokusera på valfri punkt i din matplats, beroende på dina önskemål. Och spårljus kan ge en hel del belysning i alla rum.

När du väljer idéer för ljusbelysning i matsalen behöver du verkligen inte installera andra matsalsarmaturer. Och de kan vara unika att starta på eftersom en av våra favoritbelysningstrender i matsalen 2018 var spårbelysning gjord med en matt guldfinish istället för standard svart eller vit.

Infällda lampor

infälld matsalsbelysning

Infällda lampor är matsalsbelysning som installeras i eller nära taket och ger ett utmärkt val för att accentuera ett matbord, möblerna som omger det och dekorativa element som konst och porslin. Infällda lampor är också ett utmärkt val för moderna matsalsbelysningsidéer eftersom de aldrig går ur stil och ger ett rum en minimalistisk look – och de hjälper till att eliminera skuggor.

Kom ihåg att våra inredningsarkitekter rekommenderar att du håller rätt avstånd mellan infällda lampor för att hålla utseendet enkelt och belysningen väl spridd. Och de rekommenderar också dimmerbrytare eftersom nivåerna av komfortzoner varierar regelbundet när det gäller den belysningsnivå som behövs vid den tiden.

Edison-stil glödlampor

vintageinspirerad matsalsbelysning

Vintage-inspirerade lampor i Edison-stil är perfekta för rustik matsalsbelysning och för att skapa en glödande atmosfär. Dessa är perfekta för husägare som letar efter retroinspirerade element när de köper matsalsarmaturer. Deras rundade konstil skapar en tröstande atmosfär i alla matställen medan du arbetar som möjligt förrätter. Du kan också välja lampor i Edison-stil som har energibesparande LED-lampor.

De förbrukar mindre ström och kommer garanterat att hålla längre än vanliga glödlampor. Men om du vill ha en mer autentisk retroinspirerad upplevelse för din rustika matsalsbelysning, använd glödlampor från Edison. De är billiga och enkla att köpa.

Lampor på takfläktar

takfläkt matsalsbelysning

Att investera i en takfläkt med lampor är en bra idé för avslappnade matsalsbelysning. Praktiskt och bra för mindre rustika matsalsbelysning närmar sig eftersom du säkert hittar många snygga takfläktar med smart designade armaturer.

För att skapa en intim atmosfär med mjukare belysning under middagen rekommenderar våra inredningsarkitekter ett urval av belysningsarmaturer som snabbt kan dimmas för att stämma. Men om du vill förbättra stämningen, installera ytterligare vägglampor eller alternativa matsalarmaturer för att komplettera din takfläkt.

Industriella lampor

industriell matsal belysning

Industriljus är ett utmärkt val när det gäller rustika matsalsidéer. Industriell belysning har ofta naturligt slitna, neutrala ytor och mönster som lägger tonvikt på användningen av metall. Men istället för de vanliga lagerliknande lamporna som har blivit vanliga inom industriell inredning, gå till industriell matsalbelysning som har olika toner gjorda av snyggare metaller, som mässing och matt yta.

Våra inredningsarkitekter föreslår också att man väljer retroinspirerade matsalarmaturer med finare, mer könsneutrala detaljer som är idealiska för rustik matsalsbelysning. Vi älskar den avantgardistiska och organiska känslan hos den personlighetsfyllda belysningsarmaturen som visas här.

Moderna belysningsarmaturer

inspirerande matsalsbelysning

Ett av de mest effektiva tipsen för matsalsdesign för att skapa ett modernt utseende är att välja ljus som har rena linjer och enkla silhuetter. Modern inredning kräver rena former och naturligtvis gäller detta också belysning. Därför, om du söker efter modern matsalsbelysning, rekommenderar våra inredningsarkitekter att du väljer minimal, rakt fram ljusdesign för att komplettera modern inredning.

Och med minimalism som är ännu mer populär än någonsin 2018, är du säker på att du hittar fantastiska lågprofilarmaturer till en mängd olika budgetmedvetna priser med enkla geometriska mönster och neutrala mjuka toner.

Bilder via Pinterest