Matsalens inredning

Trätoner kan ge en polerad, varm atmosfär i en matsal av alla storlekar, även för små matsalsdekorationsidéer. Som sagt, våra inredningsarkitekter var enhälliga i att föreslå att du inte behöver oroa dig för att matcha trätoner eftersom subtila nyanser mellan golv och inredning gör att ögat kan resa.

Gå Old School

vintage retro matsal inredning

Eftersom minnen och kulinariska upplevelser är djupt kopplade, transportera dina gäster till stunder från ditt förflutna. Även om vi inte rekommenderar en helt traditionell översyn, finns det komfort i det välbekanta, så överväga att injicera din matsals interiördesign med element som antyder det förflutna antingen genom vintage quirk eller en stor gest.

Belysning är nyckeln

matsal inredning belysning

Titta bara på det glödande naturliga ljuset i konstnären Kaws Brooklyn matsal och den utstrålning det ger till enkelheten i modern inredning från mitten av århundradet. Detsamma gäller belysningselementen i din matsals inredning – tänk att stämningsförbättrande, romantiska och ultralätta toner för din matsal hela dagen.

Bli dramatisk

dramatisk matsal inredning

Oavsett om det är traditionellt eller modernt kan det vara enklare än du trodde att lägga till drama i din matsal. Från storskaliga blomsterarrangemang till stora palmerblad till skulpturella dekorativa föremål, det är lätt att lägga till en känsla av drama även i de minsta doserna.

Håll dig till symmetri

matsal inredning design symmetri

Även om ojämna stolar fortfarande har en fräsch, modern känsla, finns det något att säga om den avkopplande energin som en symmetrisk inredning i matsalen kan ge ett hem. Matsalen ovan har en disciplinerad formalitet som fortfarande känns frodig tack vare slående matchande stolar som slipar den subtila blandningen i rummet.

Minst en spegel är viktig

matsal inredning monokrom modern

Lägg märke till hur rummet ovanför är elegant och enkelt, men ändå polerade mässingsstolben och en minimal rund spegel ger den här matsalsinredningen en polerad elegans som är säker på att vara tidlös. Ta ett liknande tillvägagångssätt och ta med åtminstone en uttalande spegel för att snabbt lägga till en vuxen känsla av glamour – lätt som det.