Matsalens väggar

modern matsal vägg inredning

Vi är ofta förvånade över hur många av våra kunder som förbiser ett av deras mest använda rum för underhållning – deras matsal. Visst, deras kök och vardagsrum är med rätta viktiga, men vad sägs om att äta i ett elegant, välbedömt rum? Du har rätt matbord och bekväma sittplatser, men hur är det med dekorativa tillägg som får rummet att leva med spännande personlighet?

W höna det gäller att matsalen väggar, anser din matsal en plats där du kan låta din kreativitet flöda – eftersom rummet används ofta ibland, kan du vara mer experimentell med din design och gå till något helt annat och oväntat. Imponera dina gäster med en djärvt utformad matsal – och tveka inte att göra en minnesvärd slående inverkan med dina idéer till matsalsdekorationer. Från att omfamna mörka matsalsväggar till djärva tapeter till livfulla färger och massor av konstfulla tillägg, vi vände oss till Décor Aid inredningsarkitekter för deras uppfattning om fascinerande matsalsväggdesigner som säkert kommer att inspirera dig.

Speglad

Speglade matsalar väggar dekor idéer

Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen; du kan inte gå fel med speglar i något rum. De får vilket utrymme som helst att bli ljusare, större och lyxigare.

Bäst av allt är att de är billiga. Och när det gäller matsalsväggar, tänk på att ha paneler med golv- till takspeglar installerade längs en huvudvägg för en rejäl kontaktpunkt och en allvarlig känsla av vardaglig glamour.

En personlig gallerivägg

konstgalleri matsal väggar dekor idéer

När de har sidopositioner kan en gallervägg omedelbart bli avslappnad och avslappnad, men när det gäller att skapa en mer formell känsla, gå efter ett konsekvent tema när du skapar dina parningar.

Som i matsalen ovan, gå för liknande ramar, mattor, skalor och färger som tillsammans, väggen kommer ut som personlig och lockande och långt ifrån distraherande eller tunghänt. Och det kommer säkert att utlösa några samtal medan du tar upp oförglömliga stunder från din rika personliga historia.

En accentvägg

accent matsal väggar dekor idéer

När du vill lägga till mer djup och en kontaktpunkt för dina matsalsväggar, är det tydligt att en distinkt accentvägg får jobbet gjort utan att ta massor av tid eller kosta en liten förmögenhet.

Du kan antingen täcka en accentvägg i en vivd-väggbeklädnad eller så kan du välja att måla den i en heltäckande färg eller få en mer grafisk känsla genom att dela upp paneler med olika färger. Oavsett vilken riktning du bestämmer dig för, kom ihåg det bästa med en accentvägg; de är lätta att uppdatera och stänga av. Så vart några år, överväga att göra just det för en snabb matsalsuppdatering som inte kostar en förmögenhet eller tar för mycket tid.

En minimal känsla

minimal matsal vägg dekor idéer

Om du redan har möbler som är fulla av personlighet och gnistor glädje regelbundet, låt dem göra just det och allt prata också. Istället för att skapa för många obefogade visuella intressepunkter, håll utseendet och känn dig gles och parat med en hård hjälp av minimalism för en modern effekt.

Genom att ta det lugnt på dina matsalsväggar kommer du att hålla ögat i rörelse medan du finslipar de här härligt inredda möblerna. Men vi pratar inte alls om att hoppa över idéer till matsalsväggar. Tvärtom faktiskt. Istället för att gå efter djärva uttalande-skapare, överväga att installera bara en eller två små skalade bitar av inramade konstverk som ger rummet en subtil dos energi som inte kommer att bli tungt.

En väggskulptur

skulptur matsal väggar dekor idéer

Eftersom de flesta matsalsväggar bara har tillräckligt med utrymme för en eller två stora konstverk, lägg till lite texturspel på din med en slående metall- eller speglad abstrakt väggskulptur som gör att utrymmet känns helt unikt.

Med det sagt, hoppa över allt för snyggt eller upcyklat och gå till en enhet som är mer förfinad och sofistikerad eftersom det trots allt är ett formellt utrymme som används för speciella tillfällen. Så var säker på att väggskulpturen du tar med är just det – speciellt, men ändå formellt, modernt och oväntat.

Storskalig konst

överdimensionerade konst matsal väggar dekor idéer

Konst på dina matsalsväggar kanske låter som en bra idé, men för att få utseendet att känna sig unikt var våra inredningsarkitekter snabba med att påpeka att en uppskalning i storlek verkligen kan hjälpa till att definiera din matsal samtidigt som den blir ännu mer minnesvärd.

Håll utkik efter ett stycke som är unikt, överdimensionerat och full av struktur för att behöva personlighet och ytlek i detta annars enkla rum. Och eftersom vi bara pratar om ett stycke, samla dem alla om du har turen att stöta på mer än ett attraktivt konstverk! På det här sättet kan du byta bitar från säsong till säsong för att ge din matsal ett nytt liv.

Flytande hyllor

flytande hyllor matsal väggar dekor idéer

En smal flytande vägg är lätt att installera och billigt, vilket ger ett mer modernt alternativ till ett traditionellt porslinsskåp samtidigt som du kan visa samlarobjekt, servera rätter och keramik. Dessutom gör de allt du behöver lättare att förstå.

Art Deco Metallic Wallpaper

art deco matsal väggar dekor idéer

Var är det bättre att vara djärv och välja vågiga metalliska tapeter än i matsalen? Och om det blir metalliskt tapet, låt det vara i art deco-stil. En matsal är ett utrymme för lyx och art deco-stil och lyx går hand i hand med varandra. Det finns så många färg- och mönsteralternativ i den här tapeten, så du kommer inte ha svårt att välja den perfekta tapeten för dina matsalsväggar.

Välj en ljus eller neutral färg om du vill gå för en underskattad överflöd, eller gå för en djärv, mörk färg för något ännu mer överdådigt.

grå

grå matsal väggar dekor idéer

Ett varmare alternativ till vanliga vita väggar samtidigt som det skryter med en rik, men ändå färglös känsla, en vattnig grå kommer att ge ett lugnande tillskott till dina matsalsväggar medan du gömmer vardagligt slitage och fläckar vid det.

Dessutom passar det bra med nästan vilken designstil som helst och tar inte bort ditt hems potentiella återförsäljningsvärde.

Väggpaneler  

paneler matsal väggar dekor idéer

Väggpaneler ger en omedelbar och effektiv uppdatering av din matsals väggdesign. Denna idé ger dig något lite annorlunda och ger ditt rum en traditionell känsla, vilket är perfekt för en traditionell matsal. Men låt dig inte luras, det här utseendet behöver inte vara gammaldags; du kan injicera massor av modernitet i din väggpanel, så att den inte ser gammal ut.

Måla dina paneler i en mörk färg för en intim och storslagen matsal, eller gå för ljuspaneler med en djup nyans ovanför, för en dramatisk kontrast.

Inbyggd hyllor

inbyggda hyllor matsal väggar dekor idéer

Tvåfärgad split

kontrast matsal vägg idéer

En idé som vi absolut älskar är ett tvåfärgat målarjobb runt hela din matsal – det betyder inte bara att måla väggarna, det betyder också ett komplett möbelarbete. Det här är inte något du ser varje dag och din middagsgäst kommer verkligen att förundras över hur fantastisk din matsal ser ut. Välj två olika nyanser från samma färgfärgschema (en mörkare och en ljusare), måla en ovanför och en under mittlinjen. Detta ser ännu mer fantastiskt ut om du ger dina möbler ett omarbetning i samma färgschema.

Vi garanterar att din matsal väggdekorationsidéer kommer att avundas av alla som ser dem.

Arty Walls

konst fyllda matsal väggar dekor idéer

Att fylla dina matsalsväggar med konst är ett fantastiskt sätt att krydda din matsalsinredning. Konst är där du verkligen kan låta din personlighet komma igenom, välja bitar som betyder något för dig och återspeglar din sanna stil och vision. Konst är mycket personlig och det är ett underbart sätt att visa vad som är viktigt och meningsfullt för dig på ett stilistiskt sätt. Idéer för matsalens väggdekorationer blir inte bättre än en konstfylld gallerivägg (eller kök).

Skapa en kontrast mellan din väggfärg och dina ramfärger så att dina favoritkonstverk sticker ut.

Dramatiskt papperstak

tapeter tak matsal idéer

Glöm inte den femte väggen. Att använda ditt tak som duk ger din matsal väggdekorationsidéer lite extra ”va-va-voom”! Att introducera färg och mönster i taket är intressant och annorlunda och de flesta har inte sett något liknande förut. Du kan välja ett vildt, djärvt mönster om du känner dig modig eller något mer dämpat, men oavsett vilken typ av tapeter du väljer för din matsal, är det säkert en samtalspunkt.

Om du har högt i tak är detta ett utmärkt designval för att hjälpa ditt rum att känna sig mer intimt och mysigt.

Eleganta ränder

randig matsal väggar dekor idéer

Matsalen är ofta det utrymme i ditt hem där du vill utstråla elegans. Graciösa ränder är ett elegant tillägg till dina matsalsväggar (särskilt i dämpade toner). Måla dem på eller välj randig tapet med en touch av metallic för extra överflöd. Ibland kan all modern matsal väggdekor i världen inte slå en traditionell, klassisk design.

Mörka nyanser

mörk elegant matsal väggar dekor idéer

Underhåll dina middagsgäster omgivna av matsalsväggar inredda i djupa, mörka nyanser. Mörkare nyanser ger din matsal en överdådig känsla och tillsammans med metalliska accenter, får du matsalväggsidéer med oöverträffad dekadens. Mörka möbler kommer att öka effekten och knyta ihop hela rummet, vilket ger dig den traditionella men så vidare trenden.

Ta med lite hängande belysning ovanför bordet eller en ljuskrona för en riktig touch av lyx.

Arkitektoniska accenter

arkitektoniska detaljer matsal väggar dekor idéer

Uppmärksamma detaljerna med din matsal väggdekor idéer. Om du har en traditionell öppen spis i din matsal, väggpaneler, infällda hyllor eller ett vackert fönster, använd din matsal väggdesign för att accentuera de arkitektoniska detaljerna du har blivit välsignad med. Oavsett om det är genom att använda olika nyanser så att du kan markera områden eller olika färg- eller tapetstilar för att leva upp till din matsals design, få ut det mesta av accenterna i ditt utrymme.

Dramatisk glamour  

glamorösa matsalar väggar dekor idéer

Låt inte dina matsalväggsidéer blekna i bakgrunden – upp glamouren och skapa ett riktigt drama i din matsal. Det här är den perfekta tiden att ta in metall, glas och massor av högglansmaterial. Gå efter guld för att ge dina matrumsväggar en rik känsla med tavelramar, tapeter eller snygga lampor. Ha en lyxig matta under matbordet och invester i några glamorösa stoppade matstolar.

Du väljer dock att lägga till glamour i din moderna väggdekor med matsal; var inte blyg.

Blush Up  

rosa matsal vägg idéer

Blush toner är perfekta för en matsal och ett helt rum i olika rodnad nyanser kommer att se strålande ut. Var djärv från matsalsväggarna, till klädseln, till gardinerna och mattan och ta ägande av de rosa nyanserna! Välj olika nyanser av samma färg och accent här och där med vitt och med mörkare trämöbler.

Det finns något mycket traditionellt med det här utseendet, men med en tydlig modern twist på den här klassiska matsalsväggdesignen.

Ljus och ljus

ljusa matsalsväggar dekoridéer

Om din matsal är ett utrymme som du använder ofta, kanske mörka färger och storhet inte är det bästa alternativet för dina matsalsväggar. Om din matsal är ett utrymme som du använder dagligen vill du ha något mer praktiskt, med mer ljushet och ljusstyrka. Välj bleka nyanser av grått, beige eller till och med vitt och måla dina matsalsväggar i samma färg.

Håll den ljusa och ljusa känslan igång med neutrala möbler, eller ett matbord och stolar med en bondgårdskänsla.

Enfärgad

monokrom matsal väggar dekor idéer

Monokroma matsalväggsidéer ser fantastiska ut. Klädsel, gardiner, möbler och väggar i samma ton ger din matsal en väl sammansatt känsla. Lägg till några strukturerade accenter med texturerat tapeter, klädsel med ett litet mönster eller tryck på det och en bit uttalande belysning. Utan konsistens riskerar ett monokromt rum att bli tråkigt, men väl betonade strukturer kommer att göra en värld av skillnad och komplettera ditt rum.

Bilder via Pinterest