Mattrender

om trendmattaidéer 2019

Med mattan kommer karaktär, struktur och obestridlig värme. Borta är dagarna av vägg till väggmatta i en standardfärg som bara är färskt under några korta år – lyckligtvis har mattavärlden kommit långt sedan dess. Vilken hög är trendig? Vilka färger? Vilka mönster? Vilka mönster? Mattor och mattor blir en nödvändig design som är väsentlig snarare än en enkel nödvändighet, med dämpade nyanser som gör subtila uttalanden, tillsammans med hantverksmatta trender och naturligtvis den nödvändiga kanten. För att inspirera ditt nästa heminredning flyttade vi till dekoratörer för Décor Aid för deras vishet om de bästa mattrenderna för 2019 och därefter, så att du enkelt kan leva alla rum i ditt hem med inspirerande design.

Gelato färger

pastellmatta trender 2019

Vi föreslår inte att du dekorerar ett rum i ditt hem för att se ut som ett badkar med napolitansk glass, men några av de lugnande glasskuggorna är tillbaka på modet. De oväntat roliga färgerna som du ser på glassbåsen var över de senaste designutställningarna med goda skäl, eftersom de har ett tidlöst tilltal. Mer levande och uttalande än en pastellfärg, gelato-inspirerade toner ger en minimal men ändå lekfull interiör accent.

Nyckeln här är att använda de mjuka tonerna till din fördel som en grund för mer visuellt tunga möbler, säg ett svart accentbord eller en levande soffa. Men egentligen, den bästa delen av denna matttrend? Med så subtila färger är du säker på att få ut det mesta av din investering eftersom de aldrig kommer att gå ur stil.

Lyxiga entréer

foajé matta idéer 2019

Det är självklart att din entré är det första intryck som människor får när de går in i ditt hem och att det ska vara utrustat för att representera ditt bästa jag. Men oftare är inte ingångar kvar med tråkiga mattaval för att dölja smuts som kommer in från utsidan. Avsluta det och ta med levande mattor för det ultimata uttalandet medan du fortfarande arbetar för att tillhandahålla praktisk.

När allt kommer omkring ska din entrédekor vara lika lyxig och dekadent som resten av ditt hem och bör fungera som en förhandsvisning av vad som väntar. Var inte rädd för ljusare färger för din entré och svik inte för en vanlig kommersiell matta bara för att du vet att den är hållbar. Men ta med personlighet och låt dig introducera lite kul i din foajé samtidigt som du tar dig till de bästa mattrenderna från 2019.

Geometriska mönster

färgglada mattrender 2019

Så tidlösa som de är, såg geometriska mönster på nytt på designutställningarna tack vare spännande nya tag med mattor. Och även om de inte är helt nya matttrender – är geometriska mönstrade mattor ett utmärkt alternativ till både fasta och blommor.

Förvänta dig att se djärva mönster med ett livligt och färgstarkt mönster på dem som sveper genom mattgolvtrender som en gå till. Mörkare mattor med ett geometriskt mönster i en kontrasterande ljusare färg är de bästa alternativen, men vi gillar också guldtonerna och pastellkombinationerna som fortsätter att bli populära från säsong till säsong.

Riklig matta

jordfärgade mattrender 2019

Med så mycket tonvikt på små mattor, kom det som en överraskning när vi utforskar mattrender under 2019 för att se så många större alternativ som är tillgängliga till en mängd olika prispunkter. Mattor som sträcker sig över rum över trägolv kommer säkert att skapa ett mysigt och bekvämt utrymme (perfekt för matta i vardagsrummet). Stora mattor ser inbjudande och lyxiga ut, vilket ger ditt rum det ultimata i överdådiga tilltalande.

Med en fullstor matta kommer du att framkalla ett välbedömt och tankeväckande tillvägagångssätt för att dekorera alla rum. Var bara säker på att det inte tar upp hela rummet eftersom du kan riskera att det verkar vara mindre än det är. Låt istället utrymmet kännas väl övervägt och balanserat genom att hålla dem minst två meter från väggarna.

Jordnära toner

minimal mattrender 2019

Mattor i jordnära färger är en säker satsning eftersom de passar bra med alla typer av designstil, från det traditionella till det eklektiska, med lätthet. De är också i linje med en livlig retrokänsla; rika och naturliga, terrakottafärger, varma gröna, träiga bruna och djupa blått kommer säkert att ge charm, såväl som höstens orange, guld och dämpade röda nyanser.

Jordnära, naturliga nyanser skapar smarta mattrender från vardagsrumsmatta till badrumsmatta, eftersom de hjälper till att få ett rum att se större och ljusare ut. Välj en matta eller en matta i ett naturligt material för att komplettera den jordiska tonen.

Skräddarsydd

handgjorda mattrender 2019

Ja, du kan enkelt köpa en matta från hyllan från en butik, men en skräddarsydd matta kan göra skillnad i alla rum. genom att gå för ett exklusivt, skräddarsydd matta golv kommer att göras speciellt för att passa ditt rum, enligt dina specifikationer.

Du kan alltid se när en matta inte passar helt i rummet och du bara har valt den största tillgängliga, även om du vet att den inte riktigt är tillräcklig. Gör istället en klok investering och gör en skräddarsydd matta för ditt hem som säkert kommer att hålla hela livet – du kommer inte ångra det.

Fet blandning av färg

ljusa moderna mattaidéer 2019

Vi kan inte få nog av färgglada mattor och mattor, vilket är bra, eftersom de håller fast vid oss ​​under hela 2019. En levande blandning av färger tillför en berusande känsla av spel till många av de bästa mattrenderna, med några mattor innehåller upp till 15 olika nyanser.

Juveltoner kommer fortfarande att bli starka med matttrender 2019, så omfamna dem och kasta ner en matta med mer färg än du brukar gå för. Vad sägs om en retrostämning med brunt, guld och apelsiner i ett pulserande mönster?

Fringing

fransmatta trender 2019

Vi älskar alla retroinspirerade vintagetrender för tillfället och 70-talsinspirerade fransmattor kommer säkert att ge en avundsvärd eklektisk känsla i alla rum. Kantning runt kanten på en matta i kontrasterande färg ger ett rum en distinkt chic och vintage känsla och nu vet du små detaljer som det kan göra hela skillnaden.

En matta i en neutral färg med kontrasterande fransar i en mer livfull färg kommer att ge lite intresse för ditt golvyta och utgöra ett bra alternativ för sovrumsmatta. Ännu bättre var dock alternativen som lägger till ännu mer visuellt intresse med fransning genomgående, som mattan markerad nedan. Även i ett helt kalt rum kommer en kantad matta omedelbart att ge en livskänsla av liv och visuell tilltalning.

Låg hög

chic mattrender 2019

Med varm minimalism som fortsätter att ta designvärlden med storm förblir mattor med låg lugg en viktig matttrend eftersom de lämnar ett subtilt uttalande i alla rum. Vi ser inte många djupa högar eller plyschmattor med de bästa tillgängliga stilarna är sannolikt låghöga och extremt smala.

Mattor med låg hög har en tendens att vara lite mer hållbara än traditionella mattor med djupa pålar. Borta är dagarna med spårmärken från dammsugaren och fula märken som lämnas av möbler. Mattor med låg hög är också mycket lättare att rengöra och underhålla, så att du kan spendera mindre tid på att rengöra sovrumsmattan och mer tid på att beundra den.

Vägg målning

inramade matta trender 2019

Om du trodde att mattor bara var avsedda för golvet, tänkte du fel. Mattor kan också skapa vackra konstverk, speciellt om du har gjort en delikat och mycket samlingsbar vintage som är för tidigt sliten att använda som golv.

Självklart bör du alltid välja en stil som passar din designstil, oavsett om det är mattrender som belyser geometriska mönster, jordnära färger eller ljusa färger, gå i en oväntad riktning och visa din omhuldade matta som om det vore ett fint konstverk.

Skiktande mattor

mattor i sovrumslager

Om ditt utrymme känns lite tråkigt, oinspirerat och ofullständigt är att lägga till färg och textur genom att lägga på mattor ett bra sätt att få ditt rum att leva samtidigt som du möter de bästa mattrenderna för 2019. Ljusa, mönstrade och djärva skiktmattor är se till att du lägger till en djärv färgstapel i vilket rum som helst medan något mer subtilt fortfarande kommer att införa nödvändig, effektfull färg och värme.

Prova att para ihop djärva vävda mattor för extra mönster och färgspel, eller ett tystare diamant eller randigt mönster för något mer subtilt. Textur är också ett lysande sätt att lägga djup till ett rum – en mjuk fårskinnsmatta drar ögat in och en stor vävd matta öppnar ett utrymme och håller den visuellt intressant.

Fortsätt och gör ett uttalande med lager i djärvt mönster och öppna ett rum med en lätt men överdådig matta eller ljusa upp platsen med levande golvbeläggning. Himlen är gränsen när det gäller skiktmattor, och oavsett om du behöver veta hur du täcker mattor i vardagsrum, eller hur du täcker mattor i sovrum eller korridorer, är det här en lätt att bemästra matttrenden.

Utomhusmattor

utomhus dekorera färgschema

Eftersom utemöbler har kommit långt sedan minimalismens återkomst var det bara en tidsfråga innan designers tänkte om vad en utomhusmatta kan göra. Som de gör i alla områden, ger utemattor en obestridlig känsla av komfort och värme och kan hjälpa till att knyta samman dina utomhusmöbler medan du arbetar som en grund för området.

Och när det gäller trender för utomhusmattor tenderar våra inredningsarkitekter att vara mer utforskande än en nybörjare och föreslår att du utmanar dig själv med en seriöst djärv och dekadent färg, ungefär som ockermattan som visas ovan. Här arbetar färgerna för att spegla klädseln för uteserveringen medan den kanaliserar andan i det fria utomhus med en tidlös men ändå personligt injicerad mättad färg.

Kilim mattor

bästa matttrenderna för 2019

Perfekt för att kanalisera den coola lockelsen av skandinavisk inredning, kilimmattor är kända för sina djärva mönster och kommer ofta i ljusa, peppiga nyanser, vilket gör att de går till uttalande bitar, och de kan hjälpa till att kompensera kylan i ett helt vitt rum med lätthet. Vi älskar hur den som visas ovan har texturspel och härliga grafiska former.

Oavsett om du letar efter de bästa matttrenderna för ditt sovrum, matplats, kontor eller vardagsrum, är kilimmattor ett utmärkt sätt att lägga till en livlig färgfärg och visuellt intresse för annars medvetet neutrala utrymmen. Och som många av de bästa mattrenderna kommer de aldrig att gå ur stil. Med detta sagt, se till att mattan du får har färger du kan leva med på lång sikt eftersom du inte behöver byta ut mattor så ofta som du skulle säga, en kudde eller ett tillbehör.

Randiga mattor

2019 mattrender

Med en nick till moden på 60-talet, såg randiga mattrender en återgång till optiskt spel för ett djärvt och omfattande uttalande. Randiga mattor passar bra med vilken designstil som helst men passar bäst med Mid-Century Modern tillvägagångssätt eftersom de återspeglar era stämningar perfekt.

Plus när det gäller kortvariga mattrender är randiga mattor säkerligen aldrig föråldrade och kan göra ett rum mer expansivt än det är. Ännu mer dekadent om du använder en randig matta som en sidoposition för en lysande blandning av utskrifter.

Bilder via Pinterest